:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И без ГЕРБ пациентите ще оцелеят, но без лекари - не

Вместо да реформира здравеопазването и да контролира злоупотребите, за властта е по-лесно да демонизира медиците
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Вчера Борисов осъществи второто за тази седмица рязане на лента в болница. Той "откри" ПЕТ скенера в Александровска болница, купен и вече веднъж открит от тройната коалиция. Повод за тържественото събитие все пак имаше - апаратът започва и да работи. Доскоро в болницата не е бил доставен нужният изотоп.
Специфичното при ГЕРБ е противопоставянето и доминацията на емоционалното над рационалното. Ако управляващата партия няма враг, не би могла да съществува и да се осмисли като политически субект. ГЕРБ може и да греши, ама другите грешат повече. ГЕРБ може и да краде, но предните как крадяха... Не е важно какво прави ГЕРБ, а какво прави врагът. Не е нужно да обичаш ГЕРБ, достатъчно е да мразиш враговете му. И обратното - ако не харесваш ГЕРБ и отказваш да ръкопляскаш, значи си враг.

Затова врагът трябва да бъде внимателно подбран и системно громен с позволени и непозволени средства. Ако евентуално няма такъв под ръка - той ще бъде създаден и отгледан.

Първият и най-любим враг, на който партията на Бойко Борисов дължи властта, беше тройната коалиция. Със Станишев на уста Бойко успя да изкара необезпокояван четвърт мандат. След това плочата взе да се изтърква и се появи нуждата от нови лоши. Те моментално бяха намерени в лицето на целокупното съдийско съсловие, което саботира борбата с престъпността, на която иначе се е посветила цялата държавна мощ. И тъй като иде зима, управлението буксува все повече и повече, рейтингът клюма надолу, трябват още врагове, които да осмислят властта на ГЕРБ.



И ето ги и тях - лекарите



Понеже в полюсната система, типична за ГЕРБ, нюанси не се допускат, в момента публичният образ на лекарското съсловие е следният: алчни и ненаситни некадърници, които умишлено убиват хора. Те са виновни за отчайващия хал на здравеопазването, а не властта. И всичко това, защото лекарите не пожелаха да оценят всичко, което партията и лично премиерът Борисов правят за тях и за здравеопазването. Не оцениха намалението на парите за здравния сектор и бавенето на възнагражденията си, не оцениха липсата на реформа, назначаването на цели трима здравни министри за година и половина, нито национализацията на 1.5 млрд. лв. здравни вноски. Вместо това шепа активисти на лекарския съюз, които дори не представляват реално съсловието, дори си позволиха да излязат на протест.

Отговорът не закъсня. Цялата машина на МВР в комплект с вездесъщата харизма на премиера се стовариха върху медиците. Последният удар дойде именно от Борисов, който в началото на седмицата обяви, без да му мигне окото, че ежегодно заплатите на лекарите скачат с 10%, включително и тази. Това, естествено, се случи на поредното рязане на лента - в столичната болница "Св. Иван Рилски". (Между другото, някой от пиарите на Борисов или направо лично той е решил, че рязането на ленти по болници е добра тактика във войната с лекарите - показва какви грижи полага държавата за здравеопазването, и то на фона на цялата тази неблагодарност. И поради липса на обекти за откриване се режат вече рязани ленти, при това от предишните. Така вчера Борисов откри за втори път ПЕТ скенер в Александровска болница, купен и вече открит веднъж от тройната коалиция.)

Това за увеличението с 10% беше доста нагло и в общи линии - набързо съчинено. "Сега" попита официално министерството на здравеопазването какви са заплатите на лекарите в момента и какви са били преди година. От МЗ отвърнаха, че нямат такава справка и че последните данни са от март и сочат около 1300 лв. средно възнаграждение в държавните болници. Предишния път, когато МЗ си направи труда да оповести лекарските доходи, беше преди 2 години и данните сочеха 1100 лв. средна заплата в същите болници. Така че как Борисов е разбрал какви за заплатите на лекарите, при положение че дори и здравно министерство не знае? И как точно са скочили заплатите в година, в която здравната каса дълги месеци плащаше със закъснение и 20% по-малко? Очевидно е, че



Борисов си измисли увеличението,



съдейки по данните за една-единствена болница - "Иван Рилски". Но пък какво от това? Нали все още мнозина му вярват.

А и голословното твърдение на Борисов е нищо пред изстъплението на заместника му Цветан Цветанов. За пръв път в историята на България той декласифицира СРС-та, за да може да прочете на глас от трибуната в парламента добре подбрани части от разговори между лекари в болницата в Горна Оряховица, въз основа на което преспокойно обяви, че те са отговорни за умишленото убийство на недоносено бебе. Единственото, което подслушваните разговори доказаха, е, че лекарите, и в частност акушер-гинеколозите, имат циничен език. Което какво разкритие е? Иначе и до момента не се казва защо са подслушвани лекарите.

Факт е, че в България плод, тежащ 600-700 грама, изваден в 22-23-24 седмица в малка общинска болница, няма абсолютно никакъв шанс да оцелее, каквото и да направят лекарите. Такъв плод може да бъде спасен само в голяма специализирана болница, при това с около 1% шанс. Фактът, че въпросният плод мърда, далеч не значи, че е жив. И никой досега не е доказал, че плодът наистина е бил живо бебе, за да може да говорим за каквото и да било спасяване, камо ли за умишлено убийство. Вчера пред столичен всекидневник проф. Владимир Овчаров, бивш ректор на Медицинска академия, заяви, че твърдението, че плодът бил сложен във фризера и като го извадили, все още мърдал, е тотален абсурд. И обясняваше медицински защо.

Рано или късно ще се знае какво се е случило в действителност в Горна Оряховица. И нищо чудно да се окаже, че в паниката си да оправдае обвиненията във все по-брутална полицейщина и да закрепи позавехналия си покрай апартаментите ореол Цветанов си позволи грандиозна манипулация, която показва обичайна лекарска работа като маниакална престъпност. Но тогава това няма да има значение, защото, тиражирайки циничните реплики на докторите, Цветанов вече постигна целта си. Настрои огромна част от обществото срещу лекарите и успя да внуши, че



те не са нищо повече от касапи,



които искат много пари за некадърна работа. От друга страна настрои останалата част от обществото срещу полицията, която вместо да си върши работата, раздава присъди и поставя диагнози. И така герберизира всички.

Тия дни почти под сурдинка стана ясна още една акция - в здравната каса в Ловеч. Този път обаче без арести, шум и показности. Официална информация почти няма и откъслечно се разбра, че става дума за схема, при която лични лекари получават рушвети, за да насочват пациенти към скъпи манипулации в инвазивната кардиология, от които те нямат нужда. Така частните кардиоклиники печелят лесни и хубави пари от НЗОК. Обществена тайна е, че това се случва и ако МВР успее да спре това източване на здравната каса, заслужава похвала и подкрепа. И точно затова е странно, че за акцията се мълчи. Дали защото част от тези клиники са на небезизвестен търговец на лекарства?

В лекарското съсловие наистина има част, която краде, мами и не си върши работата. Задачата на властта обаче е да я контролира, а не да я демонизира и натрапва като лице на всички български лекари, каквато тя не е. Защото пациентите без ГЕРБ все ще оцелеят, но без лекари няма как.
141
5571
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
141
 Видими 
15 Декември 2010 19:57
Ех, Янина... Диагнози, диагнози, диагнози, даже без позитронно-емисионен томограф (ПЕТ скенер). Всъщност това, което прави Герб е публичното разискване на проблемите. На едни не им харесва, на други-напротив
15 Декември 2010 20:25
Следващото, което предстои да бъде открито от Бате Бабуин, е заводът за полупроводници!
15 Декември 2010 20:28
Защото пациентите без ГЕРБ все ще оцелеят, но без лекари няма как.


Все пак бабуините без скандали пропадат...Сега да се говори за нелегалния закон, за апартаментите на Шестака без законни доходи, за онзи със 120 години трудов стаж, за..А всичко се потулва с нови скандали.Герберастия...
15 Декември 2010 20:29
.
15 Декември 2010 20:44
Следващото, което предстои да бъде открито от Бате Бабуин, е заводът за полупроводници!


Що да повтаря учителя си, той е човек с размах, направо ще открие завод за проводници и половина
15 Декември 2010 20:52
В лекарското съсловие наистина има част, която краде, мами и не си върши работата. Задачата на властта обаче е да я контролира, а не да я демонизира и натрапва като лице на всички български лекари, каквато тя не е. Защото пациентите без ГЕРБ все ще оцелеят, но без лекари няма как.


След това , няма смисъл от преливане от пусто в празно!Казано е кратко, ясно и точно!
А повторните рязания на лентички и напъните на разни амбразурчици, са второстепенни явления!
15 Декември 2010 20:56
Бачо Кольо, щом ще трябва да се преоткриват обекти (ЕБЕКТИ според терминологията на братята мангали), трябва да започнем от епохалните ленторязания на Бащата, Учителя и Вдъхновителя на Бате Бабуин. Нищо, че тях вече ги няма.
15 Декември 2010 21:02
Единственото, което подслушваните разговори доказаха, е, че лекарите, и в частност акушер-гинеколозите, имат циничен език.
Освен циничния език на някои лекари видя се и квалификацията на подслушващите, разследващите и прокурорите. Все пак обща анатомия се учи в осми клас, но "Калинките" са я прелетели за да цопнат в привилегиите на ІІ-рата категория труд.
Що да повтаря учителя си, той е човек с размах, направо ще открие завод за проводници и половина
Много семпло. Един свръхчовек може да открие само завод за свръхпроводници, дето да точат директно ток от Брюксел.
15 Декември 2010 21:03
Дали не е вече редно да се направи нов български календар, по светите и здравословни дати в Бабуинова ера?


Примерно: Юни - Бойкород; 13 того – национален празник. Юли – Бойкопрем; 27 того – национален празник... И пр.


Мисля усилено върху празниците на Лентореза. В случая, види се, иде реч за ден на БойкоПЕТ. Трябва да се празнува, няма как - да сме живи, да сме здрави, с трет' министър КонстантинОФФ. Тоя па с много срички, извинявай, Даскал Цеко.


А нещо донади ли Бабуиньо за Спешната помощ и животоспасяващите инсулин, интерферон, и пр.?








15 Декември 2010 21:04
Що да повтаря учителя си, той е човек с размах, направо ще открие завод за проводници и половина

А защо да не открие, Никола? Политическата технология е далеч по-сложна и важна дисциплина от тази на некви жици.
„Нали знаеш как става, когато говориш за свободата.
Всичко ти изглежда страшно лесно.
Очакваш всички врати да се разтворят,
всички стени да се срутят.
И нали знаеш как става, когато свободата си ти.
Всичко, което е нужно на света,
е да бъде доволен от своя император,
всички освен ония,
които сами желаят да станат императори.“
15 Декември 2010 21:05
И без ГЕРБ пациентите ще оцелеят, но без лекари - не



Че то и с такива лекари не биха оцелели.Явно лекарите чакат някой да им каже какви да бъдат.А на нас пациентите да ни каже при кого да отидем.
15 Декември 2010 21:08
Язе па чух, че са се свършили лентите за рязане, та ббше мине на тоалетна хартия! ; )
15 Декември 2010 21:18
А, бе, лентопроизводител да си в епохата на Бате Бабуин!
15 Декември 2010 21:32
Достатъчна е една добра журналистка, за да залъщят високопоставени задници. Защо няма повече?
15 Декември 2010 21:39
Караваджо, да не искаш да кажеш, че при появата на добри журналисти същите тези дирници не лъщят?
15 Декември 2010 21:41
поредно браво за поредния стойностен анализ. продължавай, янина, смисъл има.
15 Декември 2010 21:43
И без ГЕРБ пациентите ще оцелеят
Ммм, някои ще оцелеем, а някои няма да могат - Лянча, Лилито, цвъкито. Някои могат без Герб, тъй казват, но им требе алтернатива
15 Декември 2010 21:47
Не разбирам упорството в това, едни убийци да бъдат размити и прикрити зад съсловието. Ако примерно двама педофили са монаси, то означава ли, че гонейки педофилията се преследват монасите, като съсловие ?
-
Вярно, безбрачието на монасите е стимулиращо за педофилията, но всички монаси ли стават педофили ?
-
Същото и тук - недофинансирането на системата, спрямо комерсиалният й модел и дух наложен след 2000 г. е предпоставка, но личната, а не съсловната отговорност и морал са водещите. Не всеки лекар става убиец и не всеки убиец е лекар.
15 Декември 2010 21:50
Брайтмане, стига с тези убийци, че ставаш зверски досаден. Хайде изчакай да видим какво ще каже следствието и след това се заемай да лепиш етикети.
15 Декември 2010 21:50
Проблемът не е, че Цветанов е огласил СРС-та и публично показал убийците. Проблемът е, че дори и не помисля за смяна на комерсиалният здравен модел, станал предпоставка и ежедневно продуциращ убийства с действия, но най-вече с бездействия.
-
Здравен модел, който е осъдил неосигурени 2 000 000 български граждани на смърт. Само изпълнението на присъдата им е отложено. До разболяването им.
-
А дали може и без лекари и здравеопазване ? Явно може. Щом 2 000 000 или 30% от българите могат.
15 Декември 2010 21:51
Лянча вярно, какво тук значат някакви си жици

Ооопс, май сбърках, за част от обитателите на територията значат много
15 Декември 2010 21:54
Туткалчев,
казваш тези не са убийци ? А убийци ли са тези в Карлово, които са върнали линейката, защото човекът не е осигурен и той е умрял ?
-
Какви са тези, които ежедневно отказват да приемат в болниците си неосигурени пациенти и те умират в линейките ? Какви са тези, които поддържат такава здравна система ?
15 Декември 2010 21:54
А дали може и без лекари и здравеопазване ? Явно може. Щом 2 000 000 или 30% от българите могат.


Съзнаваш ли, че си написал глупост? Ако не, явно Либертас ще си остане с гласовете на членовете на семействата и на следващите избори. А се надявах на вас
15 Декември 2010 21:57
Брайти, тези, които създадоха и продължават да поддържат тази система, СА убийци. За зла врага я създадоха онези, за които гласувах в продължение на 19 години (за което много съжалявам).
Защото тя е насочена само към менижиране на някакви парични потоци и в никакъв случай - към това как хората да бъдат лекувани.
В това отношение съм напълно съгласен с теб.
15 Декември 2010 21:58
Брайти, понеже много ти знае балалайката, ето ти един елементарен пример - "Либертас" са убийци на Демокрацията!
Аре Сега ми докажи обратното!
И без изцепки - знаеме се.
15 Декември 2010 21:58
Факт е, че в България плод, тежащ 600-700 грама, изваден в 22-23-24 седмица в малка общинска болница, няма абсолютно никакъв шанс да оцелее, каквото и да направят лекарите.
И затова лекарите не трябва да правят нищо, така ли Янина? Нищо че помръдва 24 часа след раждането си.
И никой досега не е доказал, че плодът наистина е бил живо бебе, за да може да говорим за каквото и да било спасяване, камо ли за умишлено убийство.
„- Ами, тъй, цяла нощ какво правим? Ще не го напра... и какво нещо? То вчера в 3.00 ч. се е родило, той е бил и дневен и нощен, той що не извика неонатолог? Що вика? Що стана голям проблем, голям скандал. Сега вече днес сутринта сме се забавили цели няколко часа, край вече. Е, той трябва да ти се обади. Ами плащане, плащане, ама щяхме да избегнем (обсъжда се, че е трябвало да платят на майката 1000 лв.) сега какво да го правим, а даже си мислех, че да вземат да му дадат и да си яде или нещо да пие. То тъй го оставяме да умре, че то е грехота, да ти кажа. Ами грехота е. Ми, ти, кво правиш ти? Толкоз жизнено, иска да живее ли? Е, ние, ние, пак ние не му даваме никакъв шанс. На никъде... Какво да ти кажа на никъде, не знам какво да правя сега? Сега обадят ли се край, ще ни направят на маймуни. Отвсякъде вестниците, а от другата страна е... дали, дали, пък, нали, ако говорим с тях, който дойде, защото пък, да, какъвто интерес имат.

- Абе, Боже, как какво да говорим с тях, бе, те са идиоти. Да не знаем какво да правим и в такава ситуация не сме изпадали. То си е живо, живо и здраво, тъй ли?

- Да бе, мама му...

- То още си е живо, тъй ли? Ама сега не знам в момента дали е още живо, трябва да звъннем. Кво става с туй бебе и туй нататък...
15 Декември 2010 22:04
Ама, колеги да ви предупредя : ББ вече чете и мислите ви и става опасно. Преди час по БНТ-то даваха пак ББ да окрива "нов" медицински свръх диагностичен апарат. Обаче каза : "Няма да режа лента, защото това са направили преди 3 години", апарата не рабогил защото нямал пари за скъпи консумативи. Даде им някой лев да могат да работят няколко дни и да прегледат поне 30 души до края на годината. Догодина пак щял а им даде. След тави мила картинка, ни прехвърлиха в зарязания атомен реактор в София, където въпросните консумативи можели да се произвеждат. Там пък един атомен шеф, каза че за да може да почне да работи реактора трябвало 3 години бачкане и естествено мангизи.
Та трай коньо за зелена трева !
15 Декември 2010 22:05
Лейтенанте, ти за понятието "контекст" чувал ли си?
15 Декември 2010 22:07
nikola_tsanev,
кое е глупост ? Че 2 000 000 от 7 000 000 население са неосигурени и нямат право на здравна помощ и лечение, а единствено на Спешна помощ, т.е. да бъдат транспортирани с линейките на Спешна помощ до болниците, където да им откажат на съвсем законно основание да бъдат лекувани ?
-
Виж статистиката от преди няколко дни, ако си пропуснал.
-
А Либертас ще промени точно това - всички, до един, ще бъдат осигурени и ще имат право на безплатно профилактика и цялата нужна им медицинска помощ безплатно, защото ще върнем "Семашко", а здравеопазването ще се финансира, не с осигуровки, а от допълнителни 5% ДДС.
15 Декември 2010 22:08
А дали може и без лекари и здравеопазване ? Явно може. Щом 2 000 000 или 30% от българите могат.

Ако тези по някакъв начин се докопат до власта, спукана ви е работата.!
Едва ли е възможно но....Знае ли човек!
15 Декември 2010 22:09

А бе какъв реактор бе, там са само камунези, не помните ли, че го закриха в първите взривове на демокрацията? Сега се апят по гъза, обаче се оказа, че всички други, и другарите унгарци, са си запазили съветския реактор, а ние сме били най-правоверни.
Плащайте сега по 3 хиляди. Това е таксата, дето скачахте на площадите.
15 Декември 2010 22:10
Чувал съм, но тук не виждам такъв.
15 Декември 2010 22:14
Браво Янина Глупостта не трябва да се толерира. Грберастийската глупост - особено
15 Декември 2010 22:14
"Либертас" са убийци на Демокрацията!

Липсват ти СРС-та от партийно събрание или разговор, където ние се уговаряме как да сложим демокрацията във фризера за да я убием, а после да твърдим, че е мъртвородена. Не че няма да се намерят хора, които да са убедени, че демокрацията в България е била родена мъртва, де. Щото е недоносче.
15 Декември 2010 22:16
Лейтенанте, ти за понятието "контекст" чувал ли си?


искаш да изнесеш лекция по семантика, лингвистика и разтягане на локуми?
същите изрази ако ги беше употребил Пицко по нечий адрес, що вой щеше да се дигне в този форум.

15 Декември 2010 22:16
Брайти - с упоритата игноранщина за "лекарите-убийци" превръщаш партийката си в нероден Петко. Нещо като плод 600 грама , дето уж мърда , но всъщност не е жив.
15 Декември 2010 22:17
Брайти - и ти т'ва ми го предлагаш като "Доказателство"?!
Аре малко се засрами, а?

Редактирано от - OLDMAD на 15/12/2010 г/ 22:18:20

15 Декември 2010 22:17
Те нещата са си така. Много власти по света имат нужда от враг, срещу когото да се борят, за да оцелеят и в този смисъл имат интерес врагът им да е жив и здрав, за да плаши народа от екрана. Много институции имат нужда от някакви проблеми, за да оправдаят финансирането си. Например Световната Здравна Организация непременно трябва да опази свинския грип непобеден, иначе ще им спрат извънредното субсидиране от ООН. Всички партии, които не са на власт, имат нужда от лоши, некомпетентни управници, просто няма значение кой управлява и какво прави - опозиционерите са длъжни винаги да обясняват колко е неспособна властта и как по-скоро трябва да си ходи. Същото се отнася и за средствата за масова информация. Те трябва да плюят и да вадят кирливи ризи, иначе няма да се продават вестниците и да се гледат предаванията. Плюйте, господа журналисти, плюйте с цяло гърло, щото сега ви се е паднало! Ако и този премиер падне от власт, няма кой друг. Тогава ще остане само да засвистят куршумите и да се възцари свободата на оловото.
15 Декември 2010 22:18
брей каква злоба! като че ли това е някаква диктатура, а не наша истинска народна власт.
15 Декември 2010 22:21
брей каква злоба!
Ха! Кой го казва!?
15 Декември 2010 22:23
Л-те, ако напишеш десетина постинга тук, мога да ти спретна такъв материал, че да се окажеш людоед, върколак и вещер, закусващ с детски крачета.
Защо водещите прокурори отказаха да дадат целия запис, за да се чуят разговорите такива, каквито са били, а не да се монтират откъси от тях? Защото може да се окаже, че въпросните думи придобиват съвършено друг смисъл, ако са в естествения си контекст.
Но да видим какво ще стане. Аз не казвам, че тези хора са невинни. Казвам, че вината им не е доказана и художественото четене на Хубав Цвъцко нищо не ми казва.
15 Декември 2010 22:28
Muktadasaxkoburgidiotski,
разбирам колегиалната ти солидарност, но при противопоставяне между морала и властта, категорично избирам морала, защото власт без морал не ми е нужна.
15 Декември 2010 22:30
Това е диктатура. Докарана от собствената ни електорална простотия. Това е диктатура на нискочелите , малко челите /"Винету" не повече/, тиквите , фидоските , цецките и калинките , многодомците и милЮцинерите . Герберастията , как правилно отбеляза един колега по-горе , разяжда самата тъкан на Държавата , прави безсмислено съществуването на Съд , Прокуратура , Парламент и т.н... надолу по социалната йерархия настъпва разпад на всичко фундаментално. Бой по науката , културата , интелигенция , лекари и всичко , което има IQ по-високо от 90 /кюто на Вожда/. Затова , ако искаме да има изобщо държава , незабавни предсрочни парламентарни избори.
15 Декември 2010 22:32
власт без морал не ми е нужна.
власт и морал са несъвместими. както и морал и проституция.
15 Декември 2010 22:35
На мен пък публикуваните откъси ми казват достатъчно, Туткалчев. Не виждам никакъв друг смисъл в думите "То си е живо, живо и здраво, тъй ли?
- Да бе, мама му..." освен че детето е живо към момента на разговора. И това е повторено няколко пъти.
15 Декември 2010 22:36
Стига глупости, опомнете се, и вижте какво става на практика!
Доктори и мед.сестри бягат от България, болници се закриват, няма пари за "Бърза помощ"..
Абе вие наред ли сте?!
.
Вчера го казах - 14 декември, е "Световен ден за борба с Диабета"!
(малко форумци го забелязаха)
В България диабетиците са над 350 000, и то доказано от Националната Статистика!
Всеки диабетик който е на инсулин, се води инвалид над 50%, това знаехте ли го?
.
Мдам.
Има и една НПО "Ендокринолози", която дори и в момента се ръководи от бившата мин.здравеопазването - д-р Ана М.Борисова.
(помните как напусна поста си, нали?)
Но едва ли знаете, че го напусна именно поради този факт, и във връзка с още една елементарна причина - че НЗОК няма пари да плати на Аптекарите баснословните суми за инсулините!
.
Т'ва е положението!
Ама вие си дрънкайте де..
.
Абе на кой ли му пука за здравето на българето..
(мейби на "Семашко", а Брайти)

Редактирано от - OLDMAD на 15/12/2010 г/ 22:44:19

15 Декември 2010 22:37
Дори и добрата журналистика е проспала епохални промени в здравната система на България. От следващата 2011 година основната част на бюджета на здравното министерство ще идва от здравната каса. Не е грешка, от бюджета на здравната каса, от общите здравни вноски. Само че за това уникално нововъведение ни дума ни вопъл, ни стон.
15 Декември 2010 22:37
Не Брайти. Грешиш. Това не колегиална солидарност по отношение на грубия език , простотиите /тези , с които съм работил знаят , че винаги съм бил против каруцарските обноски между колегите.../. Това е солидарност с разума , знанието и фактите. Тук специалистите обяснават , но това няма ефект. Партийната вяра доминира над разума ви. Затова лекарите са "убийци" и никакви разумни , експертни и проч аргументи не помагат. Оставяме лечението ви в собствените ви ръце. Ако искаш - наричай игноранщината "морал"
15 Декември 2010 22:42
власт и морал са несъвместими

Кой го каза ? Неморалните на власт ? Или тези, които искат да оправдаят собствената си неморалност ?
-
Междувпрочем, това твърдение е съвсем умишлено продуцирано и налагано в обществото. Първо в САЩ и Великобритания, през 50-те и 60-те, а после постепенно и другаде. Целта му - разпадане на моралните устои и нормалните човешки ценности в обществото с цел по лесното управление от определени транснационални финансови кръгове.
-
Няма как да дам пряк линк, но виж в http://kolibka.com Натиснете тук
The Trap: What Happened to Our Dream of Freedom .
15 Декември 2010 22:43
Факт е, че в България плод, тежащ 600-700 грама, изваден в 22-23-24 седмица в малка общинска болница, няма абсолютно никакъв шанс да оцелее, каквото и да направят лекарите.
И затова лекарите не трябва да правят нищо, така ли Янина? Нищо че помръдва 24 часа след раждането си.

Лейтенант,
Виждал ли си някога заклана кокошка ? Без глава. Тича, скача, пляска с криле... С една дума - 'помръдва'. Съвсем живо пиле, нали ?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД