:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 561
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

10 000 работни места се чакат от чужди инвестиции

Около 7-8 чужди фирми имат реални намерения за големи инвестиции у нас догодина. "През 2011 г. разчитам на раздвижването на чуждестранните инвестиции, което вече се забелязва и очаквам покрай тях да се разкрият около 9000 - 10 000 нови работни места", обясни пред "Сега" социалният министър Тотю Младенов.

От началото на годината в реалната икономика са разкрити над 176 000 работни места, на които са устроени над 150 000 безработни. Разликата идва от това, че за някои места няма квалифицирани кадри и те остават незаети. "Затова политиката ни е насочена към обучение и квалификация на хората. Над 39 000 заети вече са включени в обучения. А по схемата "Развитие" вече са одобрени над 10 000 заявки за работни места от работодатели, за които ще се обучават безработни с европари", обясни Младенов.

Социалното министерство връчи вчера част от наградите на Агенцията по заетостта за работодатели, разкривали най-много работни места в 8 категории. От наградите личи, че леката промишленост наистина се раздвижва. Шивашко и обувно предприятия са сред наградените за разкрити най-много работни места и назначени на тях насочени от бюрата по труда безработни. Дори металургично предприятие беше сред наградените. "Дървообработването вече тръгна нагоре", доволен е от пазара на труда през годината министър Младенов. И тази година обаче най-много са наградените в сезонните производства - курортен комплекс Албена например за трета година е сред призьорите. Има наградени в тютюнопроизводството, в консервната промишленост и др.
1
1192
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Декември 2010 13:46
10 000 работни места се чакат от чужди инвестиции
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД