:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 184
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Плуването вече има двама национални треньори

Федерацията остави Суров и назначи Дангалаков за негов "партньор"
Снимка: www.bul-swimming.org
Бившият селекционер на националите Георги Дангалаков (вдясно) сега ще бъде мениджър в тима.
Веселин Суров остава главен треньор на националния отбор по плуване, реши управителният съвет (УС) на федерацията по плувни спортове (БФПС). Запазването на поста на Суров бе гласувано единодушно от присъствалите на извънредното заседание 12 от общо 13 членове на УС. Дискусията бе провокирана от предложението на председателя на БФПС Георги Аврамчев за смяна на треньора.

Намерението на шефа още от края на миналата година Суров да бъде сменен с Георги Дангалаков все пак донякъде бе изпълнено, след като съпругът на изп. директор на федерацията Таня Богомилова бе назначен за "главен мениджър на второто звено в националния отбор". Практически Дангалаков ще изпълнява същите функции като Суров и двамата ще трябва да си партнират.

"След обсъждане на работата на националния отбор взехме единодушно решение да оставим г-н Суров на поста - коментира Аврамчев пред радио "Дарик". - Също така г-н Дангалаков става главен мениджър на второто звено и заедно трябва да подготвят 6-годишната програма с цел подготовка на националния отбор и добро представяне на олимпиадата в Рио де Жанейро. Имаше забележки към работата на г-н Суров и мисля, че той ги взе под внимание. Заедно с г-н Дангалаков двамата могат да направят един добър тандем."

Освен това УС взе решение редовното отчетно-изборно събрание на БФПС да е на 19 април в София, когато трябва да бъде избран постоянен председател. Настоящият Аврамчев довършва мандата на оттеглилия се в началото на миналата година Юри Кюлев.
2870
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД