:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Асен Блатечки е наказан с общественополезен труд

Комедия на Хасковския театър редовно ще забавлява софийската публика
Снимка: Дани Рашев
Олга е въплътената мечта на всеки от мъжете, която не минава, без да се лее кръв.
Еднакво наказание за провинение в пиянство и за нарушаване на общественото спокойствие споделят трима от най-харесваните актьори: Асен Блатечки, Стефан Щерев - Чечо ("Шоуто на канала") и Алексей Кожухаров ("Пълна лудница"). С героите им, около които се плете убийствена интрига, имат проблем блюстителите на реда в пиесата "Жената над нас" от афиша на Хасковския театър. След премиерата на спектакъла в София се предвижда регулярното му гостуване и занапред на сцена "Сълза и смях" в Народния. Автор е Алексей Слаповски, който в началото на 2010-а беше в България и успя да посети две постановки по свои текстове.

На наказанието да отработят 15 дни поправителен труд, наложено от милицията, всяко от лошите момчета реагира според темперамента си. Истински им се подпалва фитилът обаче след появата на една жена, отключила техните комплекси, еротични фантазии, съмнения и спомени. Защото "над" Паша, Дмитрий и Саша - не само в буквалния, но оказва се и в преносния смисъл - е Олга (Добриела Попова). Първия етаж тъкмо на нейната къща трябва да отремонтират тримата мъжаги, докато тя самата обитава горния.

Изпомацана найлонова завеса символично разполовява сцената: на преден план е същинска строителна площадка с разхвърляни инструменти, стълби, кофи с боя. Второто, по-издигнато ниво е спалнята на самотната Олга, сиреч теренът, където тримата мъже последователно натискат копчето на фантазиите си с всички последици от това (сценограф Вечеслав Парапанов).

Зрителят се наслаждава на "овкусен" с много жив хумор театър на въображението под стегнатата режисура на Иван Савов. И дали защото той самият се изявява повече като актьор (зрителите го помнят от филма "Козелът" на Георги Дюлгеров), публиката наблюдава изключително партньорска игра. Блатечки този път е леко встрани от традиционния образ на мачото с присвити очи и похотлива усмивчица. С присъщата си непринуденост той влиза в кожата на интелектуалеца Паша, изкушен от източни бойни изкуства и медитация, чийто живот се превръща в низ от помени и запои, след като жена му го зарязва. С неговия персонаж е свързан и неочакваният, а всъщност най-логичен финал на пиесата. Страховит е Чечо в ролята на човека от народа, грубоват строител, дресирал куче убиец, което да насъсква срещу враговете. Интересен образ гради и Алексей Кожухаров, чийто Саша е вдовец, пословичен с това, че "разсъждава мъгляво, но много интересно".

"Жената над нас" е уж веселяшка комедия, но всъщност е опасно огледало за зрителя, заради това е и още по-любопитна.
1433
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД