:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

До 1 г. частните здравноосигурителни дружества



трябва да се преобразуват в застрахователни, предвиждат промени в Закона за здравното осигуряване, подготвени от МЗ. Те ще работят според Кодекса за застраховането, а осигуряването в тях ще става въз основа на договор за медицинска застраховка. Дружествата трябва да извършват дейност по застраховка "Заболяване" или по застраховка "Злополука" и "Заболяване". От МЗ твърдят, че промените се налагат заради евродирективи. Фондовете пък твърдят, че това ще доведе до отпадане на някои от тях от пазара. Към края на 2010 г. в двайсетте дружества за допълнително здравно осигуряване са се осигурявали 213 751 души.



440 души по-малко ще работят



в здравната администрация след сливането на 28-те регионални центъра по здравеопазване и 28-те РИОКОЗ. Вчера кабинетът взе решение за обединяване на структурите, което ще доведе до освобождаване на служители предимно от общата администрация, като секретарки, счетоводство и др. На мястото на двете структури се създава нова институция - регионални здравни инспекции. Общата численост на персонала е 3459 души. Те ще отговарят за здравния контрол, профилактиката и регистрацията на заведения за извънболнична помощ.



90 бежанци годишно ще получават



финансови помощи от бюджета за интеграцията си в България. Средствата ще се отпускат в срок от година след получаването на съответния статут и ще покриват разходи по настаняване, социално подпомагане, здравно осигуряване, обучение на български и социална адаптация. Включването в курсове по български език е задължително условие за участие в програма. По данни на агенцията за бежанците закрила през последната година у нас са потърсили 825 души. 19 от тях са получили статут на бежанец, за 318 има откази, а 108 лица са получили хуманитарен статут. Вчера правителството одобри програма за интеграция на бежанците до 2013 г.
787
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД