:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП се бунтува срещу съкращаване на времето за дебати в НС

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Станишев си изтегли от традиционната баница с късмети "Повече пари през Новата година - Симеон Дянков си отива", но добави, че това не е достатъчно и трябва да си ходи цялото правителство.
Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви вчера, че групата му сериозно ще се противопостави на опита на ГЕРБ да съкрати времето за дебати в пленарната зала. Както "Сега" вече писа, една от първите задачи на мнозинството след ваканцията ще бъде да промени правилника на парламента така, че обсъждането по време на второ четене на даден законопроект да може да се прекратява по процедура. В момента такъв текст липсва и това доведе до безкрайни изказвания от страна на опозицията по време на среднощни заседания на НС в края на 2010 г., когато се приемаше Изборният кодекс.

Според Станишев ГЕРБ прибягва до тази мярка, защото не разполага с подготвени политици, които за защитават позицията на партията. "БСП я очакват много битки като опозиция", отсече Станишев. Основната задача на столетницата била да покаже, че е възможно да се решават проблемите по друг начин, че има алтернатива, че може да се живее по-нормално и държавата да си изпълнява социалните функции. Соцлидерът коментира, че годината започна с нови изненади около СРС-та, които показват, че премиерът е заблуждаван, а МВР не си върши работата по отношение на борбата с контрабандата. "Неслучайно ни отложиха за Шенген", обобщи Станишев.
6
996
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
05 Януари 2011 21:47
Каква несправедливост в тоя наш Парламент!Искат да ограничат пренавитите раздрънкани латерни Станищов, Мая, Курнелия, Кутев, Найденов, Корумбашев да облагодоряват останалите червени бабички с идеи и надежди за светло комунистическо или социалистическо /по избор/ бъдеще...Червените дядковци вече преминаха в друг свят-без еб.н и печал.Ако има някои останали-те вече не правят разлика между питка и пу.ка...
06 Януари 2011 08:50
БСП се бунтува ...

Ах на батко бунтарчето

Редактирано от - BOLGAR на 06/1/2011 г/ 08:51:40

06 Януари 2011 08:50
Като гледам на снимката как са се разбунтували, направо жал ми става за момченцето с очилцата
06 Януари 2011 08:52
"БСП я очакват много битки като опозиция"

Ха честито, и за много години!
06 Януари 2011 11:25
Въй, ами ся ко? Няма да могат да дрънкотят едно и също на всеки текст от законопроекта, после сами да се репликират и да се дупликират, а за разнообразие г-н Яница Янева и един негов мушмурок да им помагат в пустословието.
Какъв тежък удар за парламентаризма!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Тежко, тежко! Вино дайте!
06 Януари 2011 14:25
БСП никога не трябва да помирисва власт заедно с ДПС!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД