:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Независимият кандидат не е на мода в битката за София

В "Синята коалиция" спорят коя от формациите е с по-силно влияние в столицата
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Йорданка Фандъкова най-вероятно отново ще получи доверието на съпартийците си за кандидат-кмет на София.
Ярки партийни фигури ще се борят за кметския стол в София, показа проверка на "Сега". Независимите кандидати нямат шанс на вота наесен, както често се е случвало в предишни години. Почти сигурно е, че ГЕРБ ще издигне сегашния градоначалник Йорданка Фандъкова. Сред герберите преобладава мнението, че тя е успешен кмет, а освен това се ползва и с личната подкрепа на премиера Бойко Борисов. Самата кметица обясни преди дни, че има програма и би погледнала към втори мандат, ако я изпълни.

БСП също ще заложи на изпитана и предвидима кандидатура - Георги Кадиев. Веднъж вече той участва в частични избори за кмет в края на 2009-а и макар че не спечели, набра инерция, която БСП смята да осребри сега. Кадиев се смята за кандидатура на шефа на софийската организация Румен Овчаров, който е в обтегнати отношения с централното ръководство и затова на миналия вот лидерът Сергей Станишев не даде благословията си за Кадиев. Депутати от БСП твърдят, че сега нещата са променени и цялата партия ще застане зад Кадиев. Стратегията вече е готова и кампанията ще започне отрано.

Най-неясно е положението в "Синята коалиция". ДСБ и СДС вече са се договорили претендентът не само да е партиец, но и да бъде разпознаваем в обществото. В обращение са имената на шефа на ДСБ-София Атанас Атанасов и районният кмет на "Лозенец" Прошко Прошков, който също е от партията на Иван Костов. Коалиционните партньори не са пристъпили активно към обсъждане на кандидатури, тъй като се изчаква подписването на национално споразумение между двете партии. Според предварителния му вариант начините за номиниране ще са три. Започва се с преговори, а ако те не се увенчаят с резултат, ще се проведат вътрешни избори. Ако пък съответните местни структури не желаят вътрешен вот, ще има арбитраж на национално ниво.

Сред столичните сини продължават споровете коя от двете партии е с по-голяма тежест в София. Обсъжда се и вариант, при който кандидатът за кмет на София да е от едната партия, а претендентът за президент - от другата.

-------ВЪТРЕШЕН ВОТ

БСП-Варна ще определи кандидатите си за кмет и съветници чрез вътрешни избори, съобщи градският лидер Борислав Гуцанов. Той е под гаранция след акцията "Медузи", но не отрече, че ще участва във вота. "Дали ще попадна сред кандидатите за кмет, зависи единствено от съпартийците ми", заяви Гуцанов. Гласуването ще се проведе, след като всички районни структури на БСП в града излъчат номинации. Социалистите предлагат на останалите партии меморандум за бъдещето на града, който да се изпълнява независимо от победителя на изборите.
7
1825
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
05 Януари 2011 20:03
Вероятно това са само предположения - за сега не се вижда избираем кандидат за София...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
05 Януари 2011 20:07
Жорето Кадиев кандидат за кмет? Колко пъти трябва да губи на избори, за да разбере , че наглостта е едно, оформянето на фирмичка за продажба на ток докато си зам.министър - друго, а това , че хората не искат да те виждат и те ритат на изборите няколко пъти - трето. Ама, той пак напиня....Повече кадиевщина - по-малко БСП. На печелившите - честито!
06 Януари 2011 05:18
По вестниците напоследък се намекна, че Фандъкова дори била имала управленска програма, но някак си не се разбра каква именно ще да е тая програма - какво си е планирала, какво е изпълнила.
06 Януари 2011 10:14
Сред герберите преобладава мнението, че тя (Фандъкова) е успешен кмет

То, ако ги питаш герберите, и Цв. Цв. е успешен министър, и Дянков го бива, и .....
БСП щели отново да издигнат Кадиев за кандидат-кмет. Мисля, че просто се гаврят се него... Но като му е толкова акъла, че да им позволи, пада му се...
06 Януари 2011 14:23
Според вестника в БГ само БСП ли ще участва в изборите?
БСП никога не трябва да помирисва власт заедно с ДПС!
06 Януари 2011 17:49
Както се очакваше Костов напълно изтика и обезличи Мартин, а от СДС остана само логото.
06 Януари 2011 19:45
Вижте само на снимката, кой стои зад кметицата.
Тия софиянци трябва да са ептен зле , та да я изберат наново.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД