:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парите за бедствия ще свършат след 7 дни

Заради тежките наводнения за втори път тази година бюджетът на постоянната комисия за бедствия ще свърши.

Министърът на държавната администрация Емел Етем вчера обяви, че идната седмица ще бъдат разпределени оставащите 18 млн. лв., съобщи БТА. Толкова останаха в бюджета на комисията, след като през юли кабинетът й даде допълнително 50 млн. лв.

Етем вчера не отрони и дума дали ще иска нова актуализация на парите на комисията. До края на годината остават още два месеца и половина, а метеоролозите предричат дъждовна есен.

Ако кметовете на общините, в които трябва да се строят временни къщи за пострадалите от наводненията, се забавят още с документите и усвояването на парите, с част от заделените средства комисията ще закупи 100-150 фургона, закани се отново Етем. За тази идея тя предупреди още в събота.

От Националното сдружение на общините обаче твърдят, че при кметовете няма излишно забавяне освен това, което се получи заради тромавите процедури на самата комисия. Още повече че нуждите от временни къщи нарастват при всеки нов потоп. При последните наводнения в Калояново бяха изцяло съборени още стотина къщи.

При посещението си в централата на БЧК вчера вицепремиерката лансира още една идея. Служителите от държавната администрация ще бъдат обучавани за оказване на първа помощ при бедствия, аварии и катастрофи. Курсовете ще бъдат организирани съвместно с БЧК.

Вчера Етем отново поиска да се изгради спешен телефон и обяви, че е редно той да бъде към нейното ведомство. МВР също има претенции за този телефон. Попитана дали в бюджета за 2006 г. ще бъдат предвидени средства за този телефон, Етем поясни, че ще се опита да убеди правителството да ги отпусне, ако телефонът бъде изграден към ръководеното от нея министерство.



СОЛИДАРНОСТ

Председателят на БЧК Христо Григоров обяви, че по националната кампания на БЧК досега са получени 1,69 млн. лв., от които са разпределени 1,23 млн. лв. Има налични още 450 хил. лв.

От чужбина са получени помощи на стойност 9,2 млн. лв. Чрез националната кампания на БЧК с БТК, "Мобилтел" и "Глобул" до момента има събрани 185 хил. лв., допълни Григоров.
1
559
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Октомври 2005 12:47
Де са отчетите на досега раздадените пари?

_______________________
Държавата изеде суверена
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД