:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,876,128
Активни 166
Страници 26,762
За един ден 1,302,066

10 млн. лева ще влязат в бюджета от телеком-лицензи

Снимка: Юлиян Савчев
Държавният бюджет ще получи най-малко 10 млн. лв. от започналите търгове за далекосъобщителни лицензи по технологията "точка към много точки", показва първото наддаване вчера.

Във вторник Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) започна търг за издаване на два такива лиценза. До редакционното приключване на броя наддаването достигна 3.444 млн. лв. за един лиценз при първоначална цена 1.344 млн. Правилата на търга предвиждат победителят да получи единия лиценз, а вторият в наддаването - другия. Стъпката за наддаване е 100 000 лв.

Другата седмица предстои търг за разрешителни за още три такива мрежи, но с по-малък обхват и малко по-ниска начална цена.

Шест компании искат първите два лиценза: Мобилтел, БТК, Некском, Транс телеком, Кабелнет и Кериър БГ. От тях единствено при БТК новата технология би спестила разходи за достигане до крайните клиенти, тъй като позволява използването на ефира, вместо да се копаят шахти. За останалите оператори пък това е начин да заобиколят БТК, за да стигнат до крайния клиент.

Далекосъобщителните мрежи от вида "точка към много точки" предоставят разнообразие от далекосъобщителни услуги като пренос на глас и данни, достъп до интернет, факс, телекс, видеоинформация и мултимедийни приложения.
1
742
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Октомври 2005 14:45
И п о к а к ъ в н а ч и н т е з и 10 м и л и о н а щ е о г р е я т х о р и ц а т а ? Д н е ш н и т е д ъ р ж а в и н е с а н и щ о д р у г о о т о б и к н о в е н и ф и р м и и т ъ р г о в ц и
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД