:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,545
Активни 141
Страници 24,179
За един ден 1,302,066

Дончева ще събаря постройки по Околовръстното

снимка: Юлиян Савчев
Всички постройки по Околовръстното шосе ще бъдат разрушени, след като започне разширението му, обеща левият претендент за кмет на столицата Татяна Дончева. "Каква ще е тази магистрала, по която има складове за тухли, шоурумове за коли и момичета, които предлагат платена любов", запита тя. Според Дончева терените с постройките трябва да бъдат отчуждени. Тя не изключи някои от сградите да са незаконни или "привидно законни", както се случвало най-вече със застрояването в града.

Околовръстното щяло да се разшири, когато приключи търгът за строежа на магистрала "Тракия". Фирмата, която го спечели, пък ще предприеме съответните действия. В проекта за магистрала "Тракия" обаче е включена само северната дъга на Околовръстния път. Сериозното застрояване е по южната.

Преди дни главният архитект на столицата Стоян Янев обяви в интервю за "Сега", че няма незаконни обекти по шосето, всички строежи били по план. Нямало и проблем с разширяването на пътя, тъй като щели да се бутнат оградите на постройките.

Татяна Дончева се срещна вчера с инициативния комитет на протестиращите от столичния кв. "Княжево". Тя им обясни, че инженерите предлагат 2 варианта за решение на проблема с натоварения трафик от тирове и камиони през квартала - обходно шосе през танковата бригада при Горна баня или разширяване на пътя, който минава през "Княжево". Тя щяла да се довери на специалистите кой вариант е по-добър.
13
702
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
11 Октомври 2005 00:08
Готина е Дончева. Прилича ми на Гаргамел. Злите почти винаги са губещи; поне в приказките е така.
11 Октомври 2005 01:15

Да, да ...
Ще си "събаря" ушите пред огледалото Дончева.
11 Октомври 2005 08:17
Тая заспала комунистка да се беше разходила по околовръстното и да беше видяла, че няма начин да се съборят тези постройки. Говоря за южната част - Бояна-Драгалевци-Симеоново-Младост.... Там май ще бъде магистрала за спийдери... само по въздух може да се мине. Егати тъпачката - как може да се глаусва за нея след като говори глупости.
11 Октомври 2005 09:04
Простаците се доказват при всеки удобен случай!
Може да му се каже само на този от форума, че Т.Дончева не е давала разрешенията за застрояване на парцели в близост до околовръстното, а ги е давал кмета Ст.Софиянски с помощта на Главният архитект на София.
Всеки от строилите там, знае какво му е струвало и какво ще "снесе" при получаване на обезщитение за отчуждаване на парцелите!
Анти-комунизма е на мода, но крайно време е да разберем, че комунисти не може да има, защото го няма Коминтерна в Москва, или другаде където и да е било! Комунизма няма финансови корени, Стеблото му бе прерязано, корените изтръгнати. Комунизма стана призрак, с който тарикатите сковават сетивата на Простаците!
Като видите, че някой ръси "от душа" антикомунистически заклинания с патос и плам в очите, знайте, че този човек може да бъде "метнат" с лекота , ако това представлява интерес за вашият бизнес!
11 Октомври 2005 09:59

Има идеи Дончева, но няма да успее да се пребори с мафията в общината.
11 Октомври 2005 10:23
да предлага и тя платена любов и да печели. само че маи няма да има клиентела поoвехналата дунда.
и пак синодални старци. няма ли да измрат наи после тези смрадливи гнусни червени пенсйонери.
11 Октомври 2005 10:27
Освен кмета , трябва да се сменят и общинските съветници и главния архитект . Едва тогава може да се надяваме на положителна промяна в София .
11 Октомври 2005 10:34
то бива кух популизъм, но това е прозрачен и кух популизъм, от плюнка балончета (с извинение)
като приключела процедурата с магистрала тракия щяло не знам си кво и сгради ще бутаме. дори и първото да стане, то няма да е факт до края на краткия частичен мандат, а и факт да е бутане на сгради няма да се случи поне още 2-3 години. какво да говорим за разширяване на околомръсното...
11 Октомври 2005 12:34
...eee, айде сега..Па бутат ли се имоти на съпартийци ма??! Обезщетяване по ми 'аресва И то на добра цена, ъвкорс
11 Октомври 2005 12:40
Представям си как Таня умело управлява фадрома из китния широк 2 метра, околовръстен път .. и бута ли бута
11 Октомври 2005 13:33
Хич не го вярвам това, тя и Гебрева щеше да бута....
11 Октомври 2005 13:43
На Гебрева лека й пръст... а аз отдавна вече предпочитам да мина от Църна маца през Орлов мост за Бояна, нежели да избера "по-прекия" Околовръстен път.
11 Октомври 2005 14:09
Ахам, ще ги събори точно толкова, колкото изтеглиха батальона от Ирак или увеличиха заплатите....
Велика глупост/Популизъм. Очаквам да спре и паяците в близките дни....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД