:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,547
Активни 139
Страници 24,181
За един ден 1,302,066

Иде ли кървава зима?

И вчерашното дръзко убийство на висшата митничарка в София потвърди тезата, че в държавата продължава да се трупа опасно напрежение.

Този път жертвата не е някаква знакова фигура от подземния свят, а един от най-високопоставените служители на митниците. А и за два месеца това е петото показно убийство. Освен това от всичките 5 разстрела четири са посред бял ден в оживени райони, а петият - със снайпер насред претъпкано заведение. Тази безпардонност на престъпния свят може да има няколко обяснения.

Властта е слаба и хаотична, след като не може да си предпази дори гражданите и държавните служители. Защото от петте жертви един е митничар, втори е адвокат, трети е агент на службите, четвърти е бизнесмен без криминално минало.

Напрежението в държавата е от толкова висок волтаж и е свързано с толкова голям финансов интерес, че положението си е направо неовладяемо. И при двете хипотези е ясно, че освен студена ни чака и кървава зима.

Дано политиците, властта и нейните органи за правозащита и правосъдие имат друго - трето - обяснение.

Тук обаче не трябва да се пропуска и още един момент. И той е свързан с връзката между държавната служба и частния бизнес, странното им преплитане в един човек и трагичните последици, до които може да доведе това. Защото разстреляната митничарка се оказа в управа на футболен клуб - частно търговско дружество, наред с хора, свързани с основна силова групировка. Единият от тях също бе разстрелян преди време. Факт, който най-малкото е странен, да не кажем скандален. Също толкова странен е фактът, че другата жертва - шофьорът, се оказа криминално проявен. Все пак всеки държавен служител, особено по-високопоставените, трябва да са наясно с кого, как и колко може да дружат, пият, веселят, заиграват и работят. И не само заради възможността да попаднат в хипотезата на модерното нарушение "недеклариран конфликт на интереси". А и защото започват да губят ориентация и се превръщат във възможни мишени. И тогава нито МВР, нито мутрите, нито който и да е било може да ги спаси.
17
965
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
10 Октомври 2005 23:35
Как да има силна власт със сер гейчо начело? Ама чак пък кървава зима Пресилено е.
10 Октомври 2005 23:40
На това в нашия край му казват "пито - платено"...
11 Октомври 2005 00:22
Кървава зима?-едва ли !Но за такива дето проповядват вода а пийват винце и то от по-скъпото, нищо против намам да прочитам през ден във вестника подобни новини.Блюстителка на закона(моля ви се)в кюпа с Маймуняци и прочие бизнесмени!Случая с М.Велчев на яхтата с Доктора, послужи за малко празни приказки и одумки само.Но ето че може и другояче ..и по-евтино и по ефикасно
11 Октомври 2005 00:37
Защо никой не задава елементарния въпрос-от къде тази държавна служителка има пари да плаща на частен личен шофьор? Колко лева и е заплатата? Каква собственост имат тя и семейството й? Тогава ще стане всичко ясно и за настоящия и за последващия контрол!
11 Октомври 2005 01:27
Защото, Dakl, никой няма да ти отговори- на никой не му е изгодно да каже "как" може да си позволява луксове. Изгодно е ПРЕСТЪПНИЦИТЕ да се наричат БИЗНЕСМЕНИ, че даже и без досиета.

Та така... просто се надявай като всички нормални хора, че зимата наистина ще е кървава и много "невинни" хора ще посрещнат коледа заклани
11 Октомври 2005 01:32
Така е колега, никой не задава такива въпроси, дори и медиите.
Като гръмнат мутрата пишат - убиха бизнесмен. А тоя в колата кой знае дали е бил шофьор или просто партньор или пък е бил пощенската кутия, така викат на тея дето носят рушветите.
11 Октомври 2005 03:56
Цялата история е заложена в схемата на изборите и съставянето на поредното мъгливо правителство.
11 Октомври 2005 03:58
А ше имааа, ше имаа. :Д

Сега като се затепат враждувашите ченгета от БКП , на воля(министъро е наш, да си налега там парцалите) нема да насмогнат да уриват труповете.
Ма май вече иде ред и на по главни от мутрите, началниците им. :Д


Само не ходете там къде шетат добре облечени бизнесмени(партизани)..че пак дойде 9-ти септември и пуцат в името на народа. :Д

Кам я другарката Митка Гръбчева да ги види молодците.
11 Октомври 2005 08:43
То кръв не остана!Зимата ще караме на фотосинтеза!
11 Октомври 2005 09:29
и какво от това? няма да гине обикновения човек я! едни мутри пуцат други мутри! работата се прави чисто и професионално .
александров, и да се опитваш да насаждаш страх - няма да стане
11 Октомври 2005 09:43
Този път жертвата не е някаква знакова фигура от подземния свят, а един от най-високопоставените служители на митниците.
Че то митничарите, ако не са знакови фигури от подземния свят, кой ще е?
11 Октомври 2005 10:18
Иде ли кървава зима? За кого? За обикновенния българин тя отдавна е такава...
11 Октомври 2005 10:19
"Властта е слаба и хаотична, след като не може да си предпази дори гражданите и държавните служители. Защото от петте жертви един е митничар, втори е адвокат, трети е агент на службите, четвърти е бизнесмен без криминално минало. "
Защо да ги пази, явно са започнали да заделят повече за себе си, отколкото за покровителите и сега ще стане смяна. Пак "смешен плач"от журналистите.
11 Октомври 2005 10:39
ако това беше в друга държава да кажем Америка, нещата щяха да се развият по следния начин: Граждански организации щяха да се активират да започнат инициативи сред населението срещу политици и дуржавни чиновници които са отговорни за ширещата се престъпност, след като някоя от властите бъде спечелена на страна на обществото тя щеше да започне да действа с нестандартни методи срещо други съмнителни власти и срещу преступниците като всичко това се наблудава от много граждански организации, след това щаха да бъдат наети адвокати които по бързата процедура да започнат дела срещу съмнителни фигури за които има някакви доказателства и свидетели (на свидетелите щеше да се осигури пълен имунитет и смяна на самоличността) и след като започнат да влизат виновни във затворите с присъди от по 150-300 години затвори, престъпноста разбира се няма да изчезне, но ще смени лицето си и няма да стане толкова нагла и явна.
Сега искам да задам един ритотичиен въпрос: Това възможно ли е в България?
11 Октомври 2005 13:59
"Този път жертвата не е някаква знакова фигура от подземния свят, а един от най-високопоставените служители на митниците..."

Този път жертвата е света вода, ненапита.....ей тъй случайно гадовете са застреляли честен държавен служител.
11 Октомври 2005 14:47
Никого не убиват за нищо.
Крушката си има опашчица. Винаги.
Апък за Митницата, кой знае какви гнусни далавери са били, та да се стигне до отстрелване.
11 Октомври 2005 15:06
Абе тоя Александър Александров да не би да каца директно от Марс? К’во ни се прави на Колумб с тази статийка? Тез констатации ги прави вече всеки средностатистически петокласник, дори след като се е напушил с трева. Зимата ще е по-скоро гладна, също като Лукановата и ЖанВиденовата. Достатъчно е да влезеш в първия супермаркет за да видиш нагледно на к’во се вика инфлация. Авторът май се тренира в писането, да не би да е забравил как се вързват изречения.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД