:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Тренто" поиска и титлата в Италия

Волейболният шампион на Европа и света не е триумфирал у дома от 2008 г.
СНИМКА: CEV.LU
Капитанът на "Тренто" Матей Казийски (вдясно) е вдигнал трофея от Шампионската лига под оглушителните възгласи на своите съотборници и хилядите запалянковци в зала "Онда" в Болцано.
Шампионската купа във волейболната Серия "А1" е следващата цел на "Трентино Бетклик" (Тренто). Това обяви треньорът Радостин Стойчев, след като изведе италианския отбор до трета поредна титла в Шампионската лига на Европа.

Късно в неделя възпитаниците на българския специалист, предвождани от капитана Матей Казийски, сразиха руския "Зенит" (Казан) с 3:1 (17, -20, 23, 20) и спечелиха безапелационно финалната четворка в препълнената със 7000 италиански запалянковци зала "Онда" в Болцано. Златни медали получиха още двама български национали - влезлият като резерва във финала Цветан Соколов и останалият извън групата за мача Валентин Братоев.

"Сега мислим единствено как да изживеем пълноценно радостта от великолепната победа - сподели Стойчев, който от тази година ще води и националния отбор на България. - Това определено е най-сладкият успех в Шампионска лига от трите. Накарахме всичките ни фенове в Болцано да изпитат огромно удоволствие. След като се нарадваме, ще се съсредоточим и в борбата за титлата в Серия "А1"."

"Тренто" не е печелил шампионата в най-силното клубно първенство на света от 2008 г., когато завоюва първия трофей в историята си. След това Стойчев изведе тима до още два финала в Серия "А1", но и двата бяха загубени - от "Пиаченца" (2009 г.) и "Кунео" (2010 г.).

Същевременно обаче "Тренто" спечели всичко възможно на международната сцена, като триумфира три пъти поред в Европа (2009-11 г.) и два пъти поред в света (2009-10). Дублираният триумф на световното клубно първенство е прецедент, а в историята има само още един отбор, който е ставал европейски шампион 3 пъти поред - руското страшилище ЦСКА (Москва), който притежава рекорда с 4 поредни купи (1986-89 г.) и има още една тройна поредица (1973-75).

"Това е победа на целия отбор. Всички обединихме усилията си, за да спечелим, и го направихме. Искам да посветя успеха на всички мои съотборници", обяви Матей Казийски, който бе избран за най-добър нападател във финалната четворка на Шампионската лига. В мача за титлата българският посрещач реализира 19 т. и стана най-резултатен в срещата. Резервата Соколов пък допринесе с 2 т.
867
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД