:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Локомотив" става национален стадион

СНИМКА: bgclubs.eu
Стадион "Локомотив" в квартал "Надежда" е открит през 1981 г., но оттогава не е модернизиран и закономерно не получи лиценз за настоящия сезон в "А" група.
Новият национален стадион ще бъде построен на мястото на ст. "Локомотив" в столичния квартал "Надежда", обяви изненадващо премиерът Бойко Борисов.

Досега идеята бе стадионът да бъде изграден край летището, като Борисов обеща метрото да стигне дотам. Вчера обаче, след като инспектира строежа на метрото, премиерът обяви, че "този регион в "Надежда" до метростанцията" му се вижда най-удачен. "За съжаление всичко ни дойде на куп и трябва да правим и зали, и стадиони, метро, магистрали, и южни дъги, и какво ли не.... Но с Дянков сме се разбрали в края на годината да отпуснем първите пари и да започне изграждането на стадиона", заяви Борисов.

Финансовият министър също се показа запознат с темата, защото обясни, че "сегашният стадион на "Локомотив" ще бъде изцяло разрушен и на негово място ще се построи нов".

Собствеността върху завършения окончателно през 1981 г. с пари на близо 20 организации като БДЖ, транспортното министерство, тотализатора, комитета за планиране и др. стадион е изцяло държавен - на Софийска област. Областната управа го е дала с акт за ползване на ДФС "Локомотив" (Сф), а футболният клуб ползва терена и останалите помещения за своите нужди по силата на вътрешен протокол в дружеството.

Нито премиерът, нито вицепремиерът дадоха повече подробности за цената или защо отпадна вариантът за стадион край летището. Кметът Йорданка Фандъкова само каза, че когато са готови с проекта, тогава ще го представят.

"Възложил съм на кмета и главния архитект да направят работно предложение, защото от 2012 г., ако наш отбор се класира в Шампионската лига и ако кандидатстваме за каквото и да е във футбола, нямаме лицензиран стадион. Представете си вариант да имаме отбор в Шампионската лига и да отидем да играем в Белград. Или дори да ни дадат европейско първенство, а ние да го откажем, защото нямаме съоръжения. В кой град, в коя европейска столица няма поне един такъв стадион?", попита Борисов.

Той анализира и причините за липсата на български тим в Шампионската лига - това до голяма степен се дължало на липсата на самочувствие у футболистите, че могат да играят пред собствена публика. И доразви тезата си: "Човек е толкова голям, колкото са му големи мечтите. Ако футболистите знаят, че нямат шанс дори да играят пред своя публика, то мечтите им ще са толкова. Така че не трябва само да искаме, а и да даваме".

Борисов обаче не спря с добрите новини за спорта. И покани на 23 юли всички на откриването на най-голямата му гордост - строящата се спортна зала. "Вече над 20 вида спорт ще могат да кандидатстват за европейски, световни първенства и отборите им да са спокойни да знаят, че има къде да играят", каза той.
9
1180
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
28 Март 2011 20:18

Новият национален стадион ще бъде построен на мястото на ст. "Локомотив" в столичния квартал "Надежда", обяви изненадващо премиерът Бойко Борисов.
Досега идеята бе стадионът да бъде изграден край летището, като Борисов обеща метрото да стигне дотам. Вчера обаче, след като инспектира строежа на метрото, премиерът обяви, че "този регион в "Надежда" до метростанцията" му се вижда най-удачен.
Утре, като преспи, сигурно ще му е най- удачен терена до Костинброд, а на другия ден, до Годеч, дето се блъсна, тоест го блъсна едно Фау Ве у бронираната му джипка.
28 Март 2011 20:30
И накрая ще се спре на Банкя, до хиподрума, тамън ще имаме 2 в 1
28 Март 2011 20:37
А, и у Банкя може, там наблизо "ще" мине и новия околомръсен път, най-скъпия в ЕС, та сигурно ще да е там стейдиъма Казва ли ти некой
28 Март 2011 20:41
Ловец, радвай се, или не се радвай, че се е сблъскал с Фау Ве, а не с Фау 1

Редактирано от - nikola_tsanev на 28/3/2011 г/ 22:31:56

28 Март 2011 22:35
Областната управа го е дала с акт за ползване на ДФС "Локомотив" (Сф)

A Н. Гигов платил ли си е наема.

Я по-добре новият стадион да се направи на мястото определено за писта на Ф1,
и без това Хърватия ни изпревари в това начинание Натиснете тук
28 Март 2011 23:53
чакайте не бързайте с коментарите.. утре боко ше преспи и стадиона ше е във филиповци
29 Март 2011 09:25
Браво на Бат Бойко .
За мен, ако направи и стадион като "западните", ще е преизпълнил плана за спорта.
29 Март 2011 09:26
Проект Евро 2020 стартира мощно!
Всички знаем как ще завърши...
29 Март 2011 10:13
Доколкото си спомням, част от земята на стадиона е частна собственост. Останалото оставям на вас!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД