:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Свободен вход за мача на "А" отбора в Кипър

Нито една българска телевизия няма да излъчва контролата
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Последният мач на националите в Кипър бе злощастен за нас - домакините спечелиха с 4:1 световната квалификация през октомври 2009 г. Станислав Ангелов (вляво), който игра при този резил, този път не е в състава, макар да играе именно на този стадион с "Анортозис", тъй като Лотар Матеус реши да му даде почивка.
Контролата между националните отбори на Кипър и България ще се играе при свободен вход за феновете, обявиха организаторите. Мачът е днес от 20 ч. в Ларнака на ст."Антонис Пападопулос". Там играе домакинските си мачове "Анортозис", чийто треньор е бившият селекционер на "А" отбора Станимир Стоилов. С решението си да пуснат свободен вход домакините се надяват повече привърженици да подкрепят националния отбор на Кипър. Очаква се на трибуните да има и сериозно присъствие на българи, които живеят на острова.

За сметка на това обаче в България мачът няма да бъде предаван от нито една наша телевизия. БНТ1, която излъчи евроквалификацията България - Швейцария, притежава само правата за официалните срещи, и то само за тези на наша територия. Напоследък контролите на "трикольорите" на чужд терен се излъчваха от ТВ+, която обаче за днес е предвидила директно предаване на евроквалификацията Литва - Испания.

Българският тим е в Ларнака още от неделя вечер, като този път селекционерът Лотар Матеус реши да пусне по-свободен режим на играчите. Обикновено футболистите тренират двуразово, но вчера проведоха само едно занимание на ст. "Антонис Пападопулос". За тази сутрин германецът е предвидил тонизиращо занимание.



БУКМЕЙКЪР

Българският букмейкър "Еврофутбол" даде равни шансове за успех на Кипър и България за предстоящата контрола във вторник. Коефициентът за успех на някой от двата отбора е 2.25, докато равенството е оценено на 2.95.
17
1098
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
28 Март 2011 20:32
На селски мач, обикновено не се плаща за гледане
28 Март 2011 20:56
Тея миналия път яко ни наковаха канчетата, явно им се е усладило.
28 Март 2011 20:58
Марине, и сега ще е така, ако нещо друго няма - примерно 2:2 с четири дузпи
28 Март 2011 22:26
Няма да има дузпи, защото Попето няма да играе.
Той се помисли за голЕм футболист, а не разбра, че заради неговия егоизъм не успяхме да вкараме гол. Да си ходи от националния, заедно със старите "кучета", които само лаят, че са големи футболисти.
Да идват по-младите от ЦСКА и Левски.
29 Март 2011 09:29
Пълни до дупка трибуни, макар и за контрола. Всеки до един пее просълзен химна и после обезумял поддържа отбора до последния сигнал. Прегръдки и сълзи от радост за поредния гол...
Дзъъъън! - А, пак трябва да се ходи на работа...
29 Март 2011 10:18
Статистик, много вярна преценка!
29 Март 2011 10:53
А младите като се оПопят , ако не са вече , кой ще дойде
29 Март 2011 11:51
Да идват по-младите от ЦСКА и Левски

Само оттам ли?
Там май най-бързо се "разваля" главата.
За съжаление истината е една - колкото се може по-млад да излезеш зад граница и след като се наложиш в отбора си там - в национала. "Последните мохикани" си заминават, да видим кой идва след тях.
29 Март 2011 14:49
Диема ще предава мача директно от 20.00 часа.

29 Март 2011 15:22
Снощи гледах мача Югославия-България в Сплит-3-2.Ако съберат ония футболисти, ама ей сега-да направят едно 2х20 мин. с момчетата на Матеус, сегашните ако барнат топката па хубаво.
29 Март 2011 15:23
Неврокоп
Да, ама на Никито гол не могат да му вкарат.
29 Март 2011 15:32
Suomi-абе шега-майтап, ама аз чудя на тия младите архивни мачове показват ли им, анализират ли се-победи, поражения-няма значение.Например дали са гледали мачовете ни с Германия да видят как се обръща мач или мача с Франция да видят как се бие с 2-0.Че това трябва да се прави задължително, дори в клубните отбори.Ама те ако гледат мача в Сплит половината трябва да се откажат от футбола.Спомням си преди един мач Шотландия-Англия попитаха шотландският селекционер-не помня кой беше-как е подготвил футболистите.А оня вика-заведох ги да гледат ''Смело сърце''...Та така.
29 Март 2011 15:35
Да не правим от мухата Спас слон

Владимир Зарков
SPORTLINE.BG

Едно ялово домакинско реми срещу съперник, на който му нямаше 4-има от топ играчите, а още един се контузи рано-рано, повиши пак футболното либидо на нацията. Отново взехме да надуваме балона на надеждите, който сами ще гръмнем, не изпуснем ли на момента въздуха. Защото този отбор, тези момчета, още не са направили нищо, за да ги гърбим със свръхочаквания. Настоящото метросексуално поколение е лесно ранимо психически и някой натоварят ли го с мисълта, че е новият Стоичков или новият Балъков, свършва с футбола, когато осъзнае, че е далеч от оригиналите. И или се отдава на плеймейтстване като Божинов, или си пуска корем като Чавдар Янков.
Да, България игра агресивно срещу Швейцария, но дотам. Това е всичкото, което за момента може да направи Лотар Матеус. Да накара едни рендета да... рендосват. И с подобни инструменти няма как да имаме нещо повече от недодялан футбол. Особено при стартиралата промяна на поколенията в държавния тим. След нея
девалвацията на качеството е очевидна
Националният отбор е поставен пак в условията на тотална зависимост от трима играчи - Николай Михайлов, Ивелин Попов и Станислав Манолев. Явно оттук нататък това ще е новата Света Троица, която ще определя класата на отбора ни. От Никито ще зависи съдбата ни срещу големите, от двамата отпред - тази срещу средните и малките.
Неслучайно в последните 4 мача Ивелин Попов е вкарал всичкия ни... един гол от игра. Другите два, пак негови, са от дузпи в печалната контрола с Естония. И срещу Швейцария Попето влачеше всички напред, прав е и да твърди, че без него в последните 15-ина минути нищо свястно нямаше в офанзивен план. Рано е обаче от Ивелин да правим Бербатов. На тези години последният беше в Германия, Попов е още на Газиантепа на географията. Другото е, че Мито по-рано осъзна какво се иска от един лидер - да води, а не да решава сам всичко. Докато сега софиянецът се сеща да подаде едва в краен случай. Но ако за Ивелин е сигурно, че има време да оправи тези грешки на растежа, трудно е да се види кой ще греши зад него. Че и пред него. Натоварен със слонски свръхнадежди Спас Делев игра срещу Швейцария както по принцип - като муха. Таранът Макриев е повече с гръб към противниковия вратар, отколкото дори чуждите защитници. Генков пък го е страх да излъже ек на ек дори фейсконтрола в собствената му чалгаджийница. А тепърва почват и тежките дни за Станислав Манолев, който ще трябва в ПСВ да е бранител, а в националния ни да бележи. Срещу Швейцария се видя, че ще му е трудно в този ритъм. Но пък
Манолчо си остава единственият, който може да пробие
да центрира. А, да, и да се върне.
И ако в атака все пак някакви опции има, то при опорните халфове сме принудени да приемем мерките на Симеон Дянков за вдигане на пенсионната възраст. Нищо че песента на Стилиян Петров в държавния тим е изпята. Неслучайно в Бирмингам Улие му търси цаката. Стенли няма нищо общо с образа на съвременния халф, който да развива бързата игра. Задържа повече кълбото, подава го по ширина, дори вече не смее да ритне към вратата. Улие ще му намери на Стилиян заместник лесно, в националния засега е невъзможно. Още повече че Благой Георгиев продължава да е като Немодруг - играе, защото няма друг. При желанието на Матеус за бърза и агресивна игра Георгиев хептен се самоизолира. Ако имахме право на волейболни смени, щеше да е перфектно наместникът на Исус да влиза само за да бие фаул или корнер. Сега обаче го държим цял мач за 5-6 статични положения. С такъв тандем не става. Извинявайте, но двата ни основни халфа вече близо 2000 минути нямат асистенция! При новият стил на игра няма място и за Владимир Гаджев в центъра. Неслучайно Лотар го вика колкото да има един за син цвят. Гаджев е прекалено инертен с топка в крака, бавен е. Него пък ще трябва да го налагаме за един шут отдалеч. Ако евентуално се отвори такава възможност. Въобще фактът, че Матеус поглежда към "знаменитост" като Борис Галчев, трябва широко да отвори очите на прекалените оптимисти. Днес
дори на средно ниво няма национален отбор
който да не разполага с двама добри вътрешни халфове. Ние имаме половин. Който не говори на български с журналистите, а май и с тези около него, ако вярваме на Мартин Петров. При тази халфова линия е все едно кой ще играе в центъра на защитата. Затова и Матеус прави каквото си иска до почервеняване. Важното е да има Николай Михайлов ден. Съжалявам за песимистичния тон, но нали знаете колко глупаво изглеждат днес оптимистите от онзи дъждовен ден на мача с Малта отпреди 4 години? Тогава след 4:1 почнахме да правим Чавдар Янков по-велик от Лечков, Божинов от Пенев, а Живко Миланов от Шаламанов. Няма смисъл сега да правим същото само защото сме изкопчили 0:0 с Швейцария. По-скоро да свикваме с мисълта, че на голямо първенство няма да играем. Освен ако Боби не спечели някое домакинство. Или пък тези момчета вземат да ни изненадат.
29 Март 2011 15:37
Ми в 7 дни спорт Владко Зарков си го е казал много точно!!!Т`ва е положението.
29 Март 2011 16:40
Неврокоп, не гледат брат. То в Син Сити мачове не пускат. Тия са слаби като футболисти - което не е фатално (не може всяко поколение да е като през 94та), но лошото е че не им пука когато играят за България. Бях на Уембли за Англия-България и откровено заявявам - тоз отбор не си заслужава агитката.
Иначе тренерът за който си мислиш е Крайг Браун, а случката бе преди мача между двата отбора на Евро 96.
29 Март 2011 17:15
Неврокоп, като ми припомняш Югославия-България винаги със срам си спомням, че и ония футболисти сме ги псували. Ама просто не сме знаели колко много можем да пропаднем надолу. Не те знам колко назад във времето помниш мачовете, но аз съм възрастен и мога да си спомня много неща. Например, че във всички квалификации от 1960 до 1990 год. ние винаги сме имали реални шансове до последния мач за класиране нагоре. А сега още след първите 2-3 мача всичко е ясно. Ако някой ми припомни 1994 г. ще му кажа, че тогава използувахме нереален шанс и върховен късмет.
29 Март 2011 17:29
Еее, така е, така е.
Сега като дойде повиквателната първо гледат финансовата страна, после се звъни на мениджъра, не на последно място се обсъжда и с муцката и евентуално, евентуално ако се приеме, се гледа съперника.
Химна естествено се слуша в Син сити преди мача.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД