:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Накратко

Горско растение срещу СПИН

Изследвания са показали, че горско растение от Малайзия може да се използва в лечението на СПИН и рак, съобщи малайзийският в. "Ню сънди таймс". Според вестника изследвания на Масачузетския технологичен институт в САЩ са показали, че някои компоненти от растението с латинско наименование eurycoma longifolia са с висока антиракова и антихив активност. Според Абдул Мохда Али, директор на малайзийския Институт за изследване на горите, растението може да доведе до по-добри резултати от досегашните в борбата с двете смъртоносни заболявания.



Австралиец изобрети екоцимент



Австралийски изобретател се опитва да убеди компании от строителната индустрия да използват неговия екоцимент, който поглъща въглеродния двуокис от атмосферата, пише сп. "Ню сайънтист". Джон Харисън твърди, че 1 тон от разработения от него цимент може да абсорбира около 0,4 тона въглероден двуокис. По неговата технология циментната смес се прави при много ниски температури и по този начин количеството въглероден двуокис, което се отделя, се намалява наполовина. При производството на цимент се отделят до 7% от въглеродните емисии на земята. Изобретателят твърди още, че неговият цимент е по-евтин и по-траен.



Студент изобрети слънчево фенерче



Силван Виленц, 23-годишен студент от Белгия, който учи във факултета по дизайн на Кралския колеж по изкуствата в Лондон, е направил пластмасово фенерче, работещо със слънчева светлина. То може да залегне в основата на осветителните тела на бъдещето и да предизвика революция, предаде ПА. Всичко гениално е просто. Същата максима се отнася и до изобретението на Виленц. В основата на неговото фенерче, което представлява кутийка от прозрачна пластмаса, е залегнал панел, който през деня служи за зареждане на акумулатор, подхранващ 4 светодиода. След като се зареди от слънцето, фенерчето свети през цялата нощ. "Рилайт", както се нарича новото осветително тяло, може да излъчва светлина в продължение на часове, без да използва електроенергия от мрежата или батерии за захранване.
583
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД