:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 634
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И кметът на Ямбол бе оправдан

Кметът на Ямбол Георги Славов е поредният оправдан от серията дела срещу местни управници, които стигнаха до съда. Само преди дни първа оправдателна присъда чу сливенският управник Йордан Лечков, за невинен бе обявен и кметът на Левски Георги Караджов.

Ямболският окръжен съд обяви вчера, че Славов е невинен по обвинение за нарушения на закона за обществените поръчки при възлагане и изпълнение на ремонта на спортна зала "Диана" и нанасяне на щета на общината от близо 30 000 лева.

Георги Славов заяви, че е очаквал такъв развой на нещата. Той бе категоричен, че всички заведени дела срещу него са аналогични - "кухи", с "политически привкус" и целещи да го компрометират като кмет и като лидер на партия ГЕРБ.

Дни по-рано Плевенският окръжен съд призна за невинен кмета на община Левски Георги Караджов за това, че в качеството си на длъжностно лице е нарушил Закона за държавния бюджет. Обвинението срещу него бе за пренасочване на средства за ремонт на пътна инфраструктура от един обект на друг.

Според прокуратурата през 2005 г. той пренасочил 54 100 лв., предвидени за ремонт на пътя Левски-Градище-Варана-границата с община Свищов, към ремонт на уличната мрежа в Стежерово и Малчика.

Според магистратите, въпреки че има нарушение от страна на Караджов, е спорно дали има престъпление, защото ремонтът не е обществено опасен, а обществено полезен. Кметът изтъкнал пред съда, че е направил това, защото в селата не е полаган асфалт и не е правен ремонт от 20-30 години. Съдът приема, че той е действал в интерес на общината.

Кметът на Сливен Лечков бе оправдан по делото за търговия с влияние и измама. Той се закани да съди прокурора за клевета. Лечков нарече обвинителя "смешен" и коментира другите дела срещу него лаконично: "Така ще бъде до изборите".
4
894
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
30 Март 2011 23:31
Я, по-добре не хабете усилия да ни съобщавате за "оправдани", това вече не е новина, това е добре платена практика за съдии и прокурори. Новина е, когато някой е осъден за злоупотреби.
31 Март 2011 03:08
Е няма такова животно"осъден за крупни злоупотреби" в блатото наречено Р. Б. при "демокрацията"!!!!!
31 Март 2011 08:58
А някой да не би да е очаквал нещо друго?
31 Март 2011 11:02
Чест и почитания за съдиите!
При такива процеси, които са си чисто и просто политически поръчки, е позор да има осъдителни присъди.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД