:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МО и МВР отказаха да уволняват пенсионери

Двете ведомства с най-много служители в пенсионна възраст остават извън поредната реформа в администрацията
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Административната реформа за пореден път изправи силовите министри срещу вицепремиера Дянков.
Министерството на отбраната и вътрешното министерство за пореден път отказаха да се включат в административната реформа и завоюваха несправедливи привилегии за служителите си. Двете силови ведомства ще бъдат подминати от новата акция на изпълнителната власт за ударно уволняване на служители в пенсионна възраст, въпреки че в редиците им работят най-много пенсионери. Тези хора ще запазят постовете си и ще продължат да получават и пенсия, и заплата, за разлика от близо 3000 държавни служители на други администрации.

Решението за разчистване на администрацията от пенсионери бе включено в дневния ред по настояване на вицепремиера Симеон Дянков. Ден по-рано той обясни, че не е е редно тези служители да получават и пенсия, и заплата и следва да освободят местата за млади кадри. "Най-много такива служители има в МВР и МО", обяви вицепремиерът. Военният министър Аньо Ангелов обаче определи вчера намерението на Дянков като недоразумение и изненадващо съобщи, че в министерството му има само 17 служители в пенсионна възраст.

"Министър Дянков е бил разбран погрешно. Решението, което днес обсъждахме, не касае ранно пенсионираните служители на МВР и МО. Имаме миньори, които работят, имаме летци, които при 40-45 години се пенсионират, това не означава, че те могат да бъдат лишени от правото на труд в бъдеще", заяви Ангелов. Министърът не обясни защо тези служители трябва да работят точно в МО и отказа категорично да обяви броя на ранно пенсионираните с аргумента "Защо се интересувате?". По информация на "Сега" ранно пенсионираните в сектор отбрана са над 400 души. По данни за МВР през 2009 г. там са работили 8000 души в пенсионна възраст.

Ангелов призна, че открито се е противопоставил на решението и по негово искане то е взето само на подпис, за да се съгласува допълнително и редактира. Против е бил и вътрешният министър Цветан Цветанов. Това е поредният случай, в който силовите министри блокират предлагани от Симеон Дянков мерки.

Изключенията за МВР и МО създават двоен аршин, показа справка в нормативната уредба. По закон ранно пенсионираните служители в МВР и МО могат да бъдат освободени с предизвестие от работодателя, каквато е практиката при достигане на обичайната възраст за пенсия. Така излиза, че кабинетът задължава едни министри да уволняват, а други - не, при сходни законови основания.

ЗА ПРЕДИЗВЕСТИЕ

Вчера от МС не обявиха точния брой на служителите, които ще бъдат освободени. Оттам съобщиха единствено, че през 2010 г. право на пенсия са придобили 2314 души и 1411 от тях са решили да продължат да работят. Към тях трябва да се добавят и други 1470 служители, придобили право на пенсии през предходни години, които продължават да работят, става ясно от доклада за състоянието на администрацията към края на 2009 г. Според предварителните разчети от този доклад най-много пенсионери през 2010 г. се очакваха в НАП (179 служители), Агенцията за социално подпомагане (104), агенция "Пътна инфраструктура"(74), НСИ (69) и др. Още през 2009 г. имаше структури, почти изцяло разчитащи на пенсионери, като Националната агенция за оценяване и акредитация, Държавната комисия по сигурността на информацията и др. В пенсионна възраст се оказа и един от четиримата служители на Националния студентски дом. Делът на хората в пенсионна възраст, които остават на работа, в последните три години е скочил от 28 на 61%, администрацията като цяло застарява.

ЕКСТРИ

Кабинетът вчера одобри и промени в закона за МВР, с които се уреждат допълнителни екстри за служителите. Според новите текстове еднократното обезщетение при прекратяване на договор вече ще отчита и получаваните допълнителни възнаграждения за специфични служебни дейности, тоест ще е по-високо. Не е ясно как точно ще става това, защото проектът на промените не бе публикуван на сайта на МВР за обсъждане, както изисква законът. С промените били уредени и проблеми около допълнително полагаемите отпуски на държавните служители в системата. МВР изцяло бе подминато от административната реформа, която вчера навърши една година с 48.1% неизпълнение на набелязаните от кабинета 572 мерки. Изцяло изпълнени са 34.3%. Военният министър Аньо Ангелов вчера обяви, че през юли ще съкращава още служители - 20% от администрацията и 11% от щаба на отбраната.
60
5688
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
30 Март 2011 19:31
Глупост + лицемерие + наглост...Формулата на герберастията.
------------------------------- ---------
Блогът на Генек
30 Март 2011 19:37
Трябва да им се даде правото да садят картофи и тикви
30 Март 2011 19:53
Ако изпаднеш извън борда някой винаги може да почне да те разследва... страх. Няма пенсионирани ченгета...
30 Март 2011 20:25
ГЕРБ се фалят, че направили пенсионна реформа, а?
Направиха (и продължават) едни големи грънци.
Щото си знаят, че имат още 2 г., а едва по-нататък ще свършат парите и за мангалите и друг ще се разправя с тях.
30 Март 2011 20:26
Ми да не са луди - да си обезглавят дейността....
30 Март 2011 20:34
Няма нужда да ги уволняват.
Дянков, не предвиждай за тях пари другия месец.
30 Март 2011 20:37
Таам са ценните кадри бе туй да не са ви феодалните старци в е БАН.
Неам думи!
30 Март 2011 20:41
Вие не разбирате. Това са най-опитните, най-мъдрите и знаещи кадри. Те подгъват артритни колене, носейки на гърба си неопитните младоци и тежката отговорност за сигурността на нацията. Бива, бива неблагодарност, ама за няколко десетки милиона годишно да правите на въпрос, че получават и заплата, и пенсия, е дребнаво!
30 Март 2011 21:01
Плюенето ви по адрес на МО и МВР е неоснователно! Некоректно се твърди, че в тези министерства има служители, които са над 60 години и взимат и пенсия и заплата! В МО и МВР, служителите придобиват право на пенсия между 45 и 50 години, когато са се изградили като служители и са придобили голям опит. Децата им (повечето) са в последните класове в училище или студенти. На тия години са за никъде с тия малки пенсии. Знаете ли онова кулско прасе Михаил Миков, колко семейства на служители на МВР разплака и съсипа, като на 45 години ги изпрати в пенсия?
30 Март 2011 21:18
Любопитно какво БВП произвеждат тези конкретни служители и КОЛКО чуждестранни инвестиции са привлекли
Какви разходи прави държавния бюджет е горе долу ясно, какъв продукт обаче получаваме в замяна?
----
И ключа от бараката е малко по в страни.
Купуване (евтино) на гласове и потенциални гласоподаватели.
Директен финансов флирт с (потенциално голяма) група гласоподаватели и един недозабравен рефлекс от преди 21 години - най верните синове на държавата партията..
30 Март 2011 21:19
колко семейства на служители на МВР разплака и съсипа, като на 45 години ги изпрати в пенсия?
Изпрати ги с 20 брутни заплати накуп и пенЦия от мин. 700 лв. Де такъв благодат за другите, работили до 60-65год. възраст
30 Март 2011 21:53
На тия години са за никъде с тия малки пенсии.

Драгомире, само овенни и милиционери ли имат деца-студенти бе?
Като го пенсионират някой на 45 години може да се хване охранител или да пасе овце ако иска. Тогава освен заплатата си ще получава и пенсия, за разлика от други 45 годишни, които не са носили фуражки и получават само заплата. Съвсем отделно стои въпроса, че пенсионеране на 45 години за който и да било, при нашата рухнала пенсионна система е идиотщина.
30 Март 2011 22:01
Не мога да разбера, защо в МО и МВР трябва да има пенсионери? Ако искат да работят там - ами да не бързат да се пенсионират рано и да продължат да работят.

Така, че ако иска да работят в системата - да не получават пенсия, а само заплата. Иначе се получава прекалено голямо цоцане от държавата.
30 Март 2011 22:09
Изпрати ги с 20 брутни заплати накуп и пенЦия от мин. 700 лв. Де такъв благодат за другите, работили до 60-65год. възраст

Поп Андрей, ти завиждаш ли им Ти малко ли ДДС, тегли неправомерно от тая държава Малко ли данъци укри
30 Март 2011 22:15
Съвсем отделно стои въпроса, че пенсионеране на 45 години за който и да било, при нашата рухнала пенсионна система е идиотщина.

Вазов, противоречиш си! И аз това казвам, че не е нормално да ги пенсионират на 45 или 50 години, след като имат право и желание да работят!
30 Март 2011 22:19
Поп Андрей, тия 20 заплати не им ги даде кулското прасе, а са от Държавния бюджет
30 Март 2011 22:21
По данни за МВР през 2009 г. там са работили 8000 души в пенсионна възраст.

Което означа (освен всичко друго), че в системата на МВР има прекалено много хора, които се ползват неоснователно от право на труд 1-ва категория, Например - счетоводителките.
30 Март 2011 22:23
alabalov123, не ги слушай джурналята, няма такива, които взимат и пенсия и заплата...най-много някой и друг портиер някъде!
30 Март 2011 22:25
Калки, 8000 счетоводителки ли бе

30 Март 2011 22:33
Драгомире, ако наистина си в Айтос, си мисля, че нямаш точна представа колко точно търтеи има в системата на МО (за МВР не знам).
Хич не са само портиери, ами най-много са в "Личен състав", където е най-сладко.
30 Март 2011 22:34
Майката на финансовия министър Румянка Таулова, се труди в Министерството на образованието. Макар и навършила пенсионна възраст, възрастната дама не беше съкратена при масовите уволнения на наборите й от държавната администрация в края на миналата година. Нищо, че е наследство от Тройната коалиция, когато е директор на международната дирекция на Министерството. При предната власт Румянка е близка със сватята на Доган – заместник-министър Мукаддес Налбант, която никой не е изгонил от просветното ведомство и до днес.

30 Март 2011 22:36
Вазов, родом съм от Айтос, но в момента съм столичанин в повече
30 Март 2011 22:57
Проблемът с първа категория труд има лесно решение, и то е да си плащат пенсионни вноски, съразмерни с отношението внасял/теглил взимайки предвид средната продължителност на живота за бранша.

Съответно, на полицаите да се даде възможност да взимат по-висока заплата с вариант за пенсиониране като 3-та категория труд, или пък по-ниска, при пенсиониране като 1-ва категория труд (разликата ще отива за пенсионни вноски). И всеки да си прави сметката.

Отделно от това тези пенсионни вноски следва да се плащат, а не като сега да се отчита безумен дефицит на НОИ (въпреки непропорционално ниските вноски за 1-ва категория).

Реално пенсионираните полицаи и военни са най-голямата дупка в НОИ и на тях се дължат ниските пенсии на пенсионерите 3-та категория. Оттам се и обезмислят вноските за пенсия на работещите 3-та категория. Криенето на доход е само следствие.
30 Март 2011 23:02
Драгомире, не си в час! Запри се, да не ставаш за смях...
30 Март 2011 23:08
НЕРВЕН, в час съм, много повече от теб! В МО и МВР си има пределни възрасти, до които може да се служи! Ако някой ви казва, че има служители, които са преминали тази възраст и служат, бъдете сигурни, че ви лъже!
30 Март 2011 23:12
Гъчо, айде запри се
30 Март 2011 23:16
гъчо е дедо ти бъркаш ме с някой
30 Март 2011 23:44
На въпроса "Защо се интересувате?" е трябвало веднага да се даде отговор "Защото им плащаме заплатите!", ама за това трябват истински журналисти..
30 Март 2011 23:48
Добър Ден , Реформа , че и по-широко немислещи . Кой да каже , Бахури мили , не че съм ви в лично против , освен на маса ...
31 Март 2011 04:55
Ма Дянкоф е прав! Треба да са махнат сички пенсонери и на тяхно място да са турят пу на 21-23 години максимум нови администрантки и рейнджърки.
При тая административна реформа скаи те ли кво МВР и МО ша си имаме, най-хвалитетното в НАТО и ЕС. Сички ша земат да му обръщат внимание!

Спирата на улцата една такваз администрантка и ти вика:
- А бе чичо, ти що хоиш по улцата еи тъй на, а не са фаниш да работиш и си плащаш данъците, та да са напълни държавнийо бюджет?
Чичото отговаря: - Ми аз внасях 40 години и сега получавам 300 лв. пенсия
Администрантката: - Ха сега дай 50 лв. да ги дам на м`ра Дянкоф че да има после за мен.

Или пък си стои на чек поинта адна рейнджърка и гледа, че иди един муджихидин: - Де си тръгнал по туй изпутено време бе?
Муджихидина: - Отивам да прая атентат.
Рейнджърката: - Ми ти моиш ли да фърляш толкоз? Вър бърджи да та проверя!
Муджихидина: Немой. Аз имам четири жени, тати не дава повече.

Б`ти администрацията, б`ти административната реформа.
31 Март 2011 09:02
Май никой не е на ясно тук.
В системата ма МВР и МО за 25 г. трудов стаж придобиваш право на пенсия, правото за първа категория се придобива за 18 г. и 7 месеца.
Закона дава право след тези 25 г. да продължиш да работиш до 60 г.Това не означава, че получаваш и пенсия, и заплата.
В тези служби има места, за които се назначават хора на граждански договор, т.е. ако си пенсионер и те вземат на работа там на граждански договор, тогава получаваш пенсията+заплата...
Нормално е всеки пенсионер да си търси допълнителни доходи.
Пенсията на редови полицай с 25 г. трудов стаж е 420 лв.
31 Март 2011 09:11
Та последно, кои иска да махне Дянков ? Онези, които са придобили право на пенсии, но продължават да работят без да са се пенсионирали ? Или работещи пенсионери, получаващи и пенсия, и заплата ?
Ако има юристи тук нека да кажат как се уволняват първите и как вторите ?
31 Март 2011 09:15
Какво значи "отказаха", бе ?!
ББ да си спомни, че е удостоен в звание "генерал" и да ги строи в две редици, "Всички дърти пръдльовци, две крачки пред строя! Даде-е-сно, към къщи ходом марш!"
Иначе все повече ми прилича на инфантилен юноша, който току вземе та си поиска нещо, а съдбата по зла ирония все му го предоставя :
- Иска-а-ам да съм ченге ! - Хоп , готово!
- Иска-а-м да съм шеф на охранители, бодигард на Царя, Главен секретар, Кмет на София, Премиер ! Хоп, готово, веднага !
И колкото повече му се случват хубави неща, толкова по-дълбоко затъва държавата.
Но, внимавай Бойко, съдбата е к-рва!
31 Март 2011 09:21
Ченгел, а пенсията на редовия работник/служител след много по-голям стаж е около 250 лева. Нещо да кажеш за "бедните" полицаи?
31 Март 2011 09:25
Драгомире,
щеше да си за смях, ако не разбирахме, ч е изпълняваш отлично служебните си задължения. Това, че са поставени от началници-идиоти, не е твоя вина.
----------------------------
Блогът на Генек
31 Март 2011 09:53
МВР и МО държава в държавата ли са, или? Какво значи отказаха? И то при положение, че практически няма армия, като се махната оперетните военни от министерствата, академията, военните болници... и какво остава- една гвардейска рота, теляците на контингентите и няколко показни батальона. Аз нога ли да откажа да си плащан данъците? Защо решенията за едни са задължителни, а за друго препоръчителни? Или този аршин е за награда, че държават на им плаща осигуровките, пенсионира ги рано и им дава по 1 шапка пари при пенсиониране?
31 Март 2011 09:57
Не е честно! Чичковците със зелени чорапи... помните ли за какво става дума от времето на соца?
Ние дето няма да получаваме пенсии , защо тогава трябва да плащаме . Военните и полицаите не са произвели нищо кото принадена стойност , а първи на хранилката в социалното . Наистина трябва да протестираме!
31 Март 2011 10:03
Е няма такива тъпанари като герберите и туйто!

Да оставим дебилът Дянков прав ли е, не е ли. Може ли да се анонсира и да се внася в МС предложение от този вид без да е предварително консултирано с ресорните министри?! Тези хора, дето ни управляват, въобще говорят ли си понякога? Тъпият пожарникар, който се упражнява като премиер между две мачлета, министър-председател ли е или директор на цирк?
Тези тъпанари въобще дават ли си сметка какви ги вършат в държавната администрация? Откакто са на власт системно и последователно демотивират част по част корпуса на държавните служители. Хората са на края на силите си и търпението си. Оформя се най-опасната за администрацията ситуация на пасивна съпротива. От една страна скандалната им некомпетентност и тъпота, а от друга дерибейщините им. Ще се докарат до абсолютна неспособност да проведат в практиката каквото и да е решение, дори и разумно, по изключение. Просто държавната администрация - инструментът за реализация на политиката им, ако въобще имат такава, ще откаже да се подчинява на тъпотиите им.
31 Март 2011 10:09

А пенсията на учител с 34 години стаж, дето учи децата ни, е от 250 до 300 лв. в зависимост коя година се е пенсионирал.
31 Март 2011 10:11
Какъв е смисъла да се сторва мероприятието, връхлетяло Дянковия ум, като от него са изключени МО и МВР
Драго Калайджиев, никой не праща 45 годишните мевераци и военни в заслужен отдих. Просто ги отбиват от държавната копаня (което и най-много ги боли ). Ако искат - да си бачкат в частния сектор, ако искат, бизнес да си развиват. Ако искат - да се откажат от пенсията си и да останат на работа, там където са. Но така, както е в момента И после се чудим защо младите напускат страната, бракуват се и раждат в чужбина, а тук няма кой да плаща за пенсиите на 50 годишните работещи пенсионери. Така ли стимулираме младежката заетост?
31 Март 2011 10:11
Ще се докарат до абсолютна неспособност да проведат в практиката каквото и да е решение, дори и разумно, по изключение
Фирмин, тва отдавна е болест на българската администрация, но при ГЕРБ направо ескалира!
Приемат се закони , наредби и др. , за които никой не е послил, как ще се спазват и прилагат.
Ето , че доживяхме, цели ведомства да заявяват най-безцеремонно, още в зала, че нямат намерение да спазват политиката на собственото си правителство !!!
31 Март 2011 10:18
Всеки пенсиониращ се офицер от МО взима тавана на пенсиите, който е 1, 5 пъти средната работна заплата! Мрънкалниците да млъкнат, защото се излагат! Да се огледат и да видят, че освен шапкари, в тази държава живеят и други хора! Аман от наглеци!
31 Март 2011 10:26
Мамка им милиционерска и военна!
31 Март 2011 10:42
Много първосигнално, много ...
Има си основни положения.
1/ В България, за разлика от нормалните държави, има недостиг на работна ръка, като колкото по-квалифицирана е работната ръка, толкова е по-голям недостига. В този смисъл държавата трябва да насърчава пенсинерите да работят, докато могат, особено тези дето се пенсионират по-рано и не са амортизирани от тежък труд, както останалите - става дума за тези от МВР и МО.
2/ Държавата е работодател както всички останали и не трябва да се прави разлика при кого работиш - дали на държавна работа или в частна фирма.
3/ В България когато има работа за пенсионерите, ще има работа и за младите, а когато няма работа за едните, няма да има работа и за другите, т.е. с уволнението на 1000 или 2000 пенсионера няма да създаде работа за младите, а ще предизвика бягството им от България, като видят какво ги чака.
4/ Голямият проблем са раннопенсиониращите се - гошо/30.3.2011/22:57:23 е написал достатъчно за това.
31 Март 2011 10:46
Разбира се. Отдавна знаем, че за тези две министерства не важат правилата, важащи за всички останали.
Така или иначе цялата държава е превърната на едно голямо МВР, със сответния интелект и капацитет.

---
Блогът на Руританец - Ruritania Press
31 Март 2011 10:52
Шапкарите по принцип цял живот са си клатили краката и за един лев полезна работа не са свършили. Въпросът е поне малко да поработят, като ги пенсионират от МВР и МО, а още по-добре е не да ги пенсионират, а да ги уволнят поради навършването на пределна за МВР и МО възраст, а пенсионирането да става на едни и същи години за всички, примерно на 60 години. Не е нормално България да я натискат да увеличи пенсионната възраст, защото фуражките се пенсионират много рано. Един шапкар като се уволни на 45-50 години, после още 30-40 години си получава пенсия и то максималната, защото не се е потрошил от работа, като останалите, които ако доживеят да се пенсионират на 60/63 години я изкарат още 5-10 години, я не като пенсионери с мижава пенсия.
31 Март 2011 10:57
Това, че има доста пенсионери в МО и МВР, които работят и получават пенсия и заплата, се дължи на обстоятелството, че през последните години всеки нов министър в тези ведомства съкращаваше и правеше чистки и наред с тях и хората, които са навършили необходимия стаж предпочитаха да се пенсионират, за да си вземат 20-те заплати накуп. След това обаче, тъй като повечето чистки са политически, партийни, като дойде следващия министър връща част от тези хора на работа, но те вече са пенсионери и затова си получават и заплата и пенсия. Освен това много от тези пенсионирани в МД и МВР кадри също по партийна поръчка се назначават в други ведомства на различни длъжности, където също получават заплата и пенсия. С други думи - тези хора са "наши" хора. Затова е и съпротивата на министрите. От тази възможност не може да се възползва всеки пенсиониран в МО и МВР. "Обикновените", не "наши" пенсионери от тези ведомства си заработват допълнително именно в частния сектор.
31 Март 2011 11:01
XYZ-e, не съм съгласен, че в България има недостиг на квалифицирана работна ръка по принцип. Има недостиг на квалифицирана работна ръка, готова да работи за до 1000 лева на месец. А относно държавата като работодател - да, тя е работодател като всички останали. Но военните и милиционерите не са служители като всички останали, за това за тях трябва да има специални правила, които да важат както преди, така и след пенсионирането им.
31 Март 2011 11:57
На тия години са за никъде с тия малки пенсии.
Обществото непрекъснато се напиня да се отблагодари на храбрите ни войни по чужди земи и всички останали с "яко дупце" и малко мозък като премахването на тая гадна дискриминация да се пенсионират само с 25 години трудов стаж, опитва се да въведе преквалфикационни курсове (практика за "трета ръка" хора, които сменят три-четири пъти трудовото си поприще), дало е възможност на "супер яките дупцета" допълнително да се осигуряват за пенсия, ама трябвало от джоба си да плащат като всички останали, а те са свикнали все от държавата, от моите, нашите данъци да цоцат. Нищо не се възприема. Продължава си плиткоумието, че веднъж установена пъпната връв с МВР или МО после с поколения не се прекъсва. То не бяха подарени жилища, ваучери за храна, специални детски градини и почивни станции, бонуси за надморска височина, специални бонуси за дежурства и още по-специални бонуси за дежурства по охрана на престъпността. Сега рев - к'во щели да правят с тия ниски пенсии. Ало, дупцетата, ако бяхте си вършили работата съвестно и адекватно, пенсиите нямаше да са толкова мизерни, не само вашите, а на всички.
А относно държавата като работодател - да, тя е работодател като всички останали.
Държавата абсолютно не е работодател, щото нищо не заработва! Приходите на Държавата са в следствия от упражняването/предоставянето на права, а не на стоки и услуги. Хайде да престанем с тия пазарни глупости. Иначе пак ще има пазаруване на избирателни гласове, търговия със смърт (спасителни мисии) и влияние(самоубити политици и бизнесмени).
31 Март 2011 11:59
Пичове и п, айде вижте дали не са успели да ни хлъзнат - джафкаме се с малки изключения като обвиняваме не точно тези дето са виновни.Разделяй и владей.Признайте си, че и вие да бяхте на мястото на някой дето си взема и пенсия и заплата и вие ще си траете - няма да правите проблем я! Тъпънарите в т.н. правителство залитат в едната крайност - всичко под ножа, ресорните тъпънари обратно-ааа ни мой се наши хора останаха, зелените чорапи ривът - щото са заинтересовани... е, не ни отива просто да държим контрафалца и толкоз.
Явно, че може да се намери разумно решение - или заплата или пенсия до навършване на възраст, пък който иска и може - да стои. Не вървой да изриташ 46-7 г. "пенсионер", нито пък да го забравиш в някой кабинет и да разбереш, че е умрял като се размирише в коридора.
Просто напълно неграмотното и некомпетентно т.н. правителство се ос*ра за пореден път и разлайва ...матряла. А да не му уйдисваме, а?

________________________________ __________
"Масовото приемане на една идея не е доказателство за нейната вярност".
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД