:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО

Младите "Бийтълс" бушуват в "Нощ след тежък ден"

Легендарният филм от 1964 г. най-сетне и на български екран
снимка: гала тийм
Сега е изключително модерно класически филми да се преиздават с дигитално преправена картина и звук. Евентуално и с няколко минутки повече - за разпалване апетита на колекционерите, които знаят оригинала наизуст.

Първи, разбира се, бяха "Междузвездни войни". Последваха ги "Извънземното" (премиерата на преработеното и допълнено издание у нас предстои в края на август), "Апокалипсис сега" и други. Сред филмите, получили втори живот в дигиталната ера, бе и "Нощ след тежък ден". Класиката в жанра музикална комедия е заснета през 1964 г. от Ричард Лестър и разбира се, титуляри в нея са самите "Бийтълс". Стойността на черно-белия филм е още по-висока сега, когато от ливърпулската четворка са живи само двама, и то в пенсионна възраст. (След убийството на Джон Ленън през 1980 г. в Ню Йорк миналата година рак покоси Джордж Харисън след дълго боледуване.)

Сегашната поява на "Нощ след тежък ден" на видео е и фактически първата среща на широката родна публика с него, тъй като през 60-те появата му на голям екран у нас бе немислима. Въпреки битуващата представа, че музикалните филми са скучни и в тях се пее, вместо да се говори, от този бързо става ясно защо сценарият на Алън Оуен бе номиниран за награда "Оскар". Това е типичен английски филм с характерен хумор, игрив диалог и герои от работническата класа, които се държат естествено. Именно такива са и "Бийтълс" по времето на "Love Me Do", "And I Love Her" и "A Hard Day's Night", дала заглавието и на филма. Момчетата вече са звезди, тълпи девойки ги преследват из Лондон, но те искат само да се забавляват и да озаптят дядото на Пол - хитровато старче чистник с неугасваща сексуална енергия (в ролята - много комичният Уилфрид Брамбъл).

Ленън, Макартни, Харисън и Стар се оказват учудващо добри като актьори. Още на следващата година пак с Лестър те заснеха още един филм - "Помощ!". Този е по-добър, но все пак остава искрената надежда, че скоро и другият ще претърпи закъсняла премиера на наш екран.
1087
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД