:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 207
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ШАМПИОНСКА ЛИГА

Дензъл Уошингтън - майстор на спорта в "Тренировъчен ден"

снимка: александра видео
Не се подлъгвайте - "Тренировъчен ден" е абсолютно клише. Той е от филмите, в които знаете със сигурност какво ще се случи след половин час, както и какво ще стане накрая. С метафора това звучи така: не е филм-състезание, а просто поредната тренировка за холивудските майстори на спорта. Майсторлъкът им обаче не подлежи на доказване. "Тренировъчен ден" е филм, безупречно изпипан, за който нищо не можеш каза. Не случайно бе сочен като един от фаворитите на тазгодишния тираж на "Оскарите".

Не случайно Дензъл Уошингтън най-сетне стана вторият чернокож носител на "Оскар" за главна мъжка роля (след няколко номинации и награда за второстепенна) именно с "Тренировъчен ден". Макар да е изиграл много роли като за златна статуетка, тъкмо тази пролет му пуснаха гювеч: Академията обича такива филми - уж сериозни, но не прекалено сложни и мисловни, добре заснети и изиграни.

Негърът е брилянтен в ролята на цивилно ченге ветеран, което се оказва цинично и корумпирано до ушите. В центъра на историята обаче е младият, бял, наивен идеалист Итън Хоук.

Режисьорът Антоан Фукуа ("Резервни убийци") е зарязал екшъна и е оставил двамата отлични актьори да изнесат на гърба си почти целия филм. Действието в "Тренировъчен ден" се развива основно в една кола, с физиономиите на двамата в едър план. Биткаджийските сцени са сравнително редки, въпреки че филма го рекламират като полицейски екшън. Но когато ги има, те са перфектни, като извадени от хип-хоп клип. Не случайно в епизодични роли се явяват певците Мейси Грей, Снууп Дог и Доктор Дре.
1531
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД