:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,552
Активни 139
Страници 24,186
За един ден 1,302,066

Трусът затрупал Осама

Лидерът на "Ал Кайда" се криел в района, който най-силно пострада от земетресението
Осама бен Ладен вероятно е загинал при земетресението, което в събота разтърси Пакистан, съобщи АП.

Според американските разузнавателни служби лидерът на терористичната организация "Ал Кайда" се криел в Свободен Кашмир - контролираната от Пакистан част на областта. САЩ издирват Осама заради атентатите на 11 септември 2001 г. През декември 2001 г. се предполагаше, че той се укрива в пещерите Тора-Бора в Афганистан. Тогава обаче терористът успя да избяга.

Междувременно Фондът на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) съобщи, че броят на загиналите при земния трус в събота е между 30 000 и 40 000 души. Целият свят се отзова на призивите за помощ, отправени от властите в Пакистан, за да се справят с тежките последици от най-голямата трагедия в историята му. САЩ съобщиха, че изпратили 50 милиона долара на страната, която е един от най-близките съюзници на Белия дом в борбата срещу тероризма. Австралия изпрати 5,5 милиона долара, а не 500 000, както беше обявила по-рано. Световната банка отпусна на пострадалите райони 20 милиона долара, а Азиатската банка за развитие - 10 милиона.

Координаторът на ООН за хуманитарната помощ Ян Егеланд заяви, че осем международни спасителни екипи пристигнали в неделя в Пакистан и се очаква идването на още десет. Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, които отпуснаха помощ от 156 000 долара, изпратиха и спасителен екип.

Япония предостави помощ, възлизаща на 217 000 долара, и изпрати екип от 50 специалисти. ЕС вероятно ще отпусне 4,3 милиона долара. Премиерът на Великобритания Тони Блеър заяви, че войниците от страната му ще се притекат на помощ, ако това се наложи. Лондон е изпратил 176 000 долара и екип от 60 спасители. Китай даде 6,2 милиона долара, 49 специалисти и 17 тона екипировка, а Германия - 15 специалисти. Франция предостави медицински екипи, медикаменти и системи за пречистване на вода. Гърция, Швейцария, Русия и Чехия също изпратиха спасителни екипи.

Мародери веднага се появиха в пострадалия пакистанския град Музафарабад след катастрофалното земетресение, предаде АП. Тълпи бандити, въоръжени с камъни и тояги, атакуват магазини, а собствениците се отбраняват. Стигнало се и до бой сред самите нападатели. Според местни жители мародерите нападат изоставени къщи и бензиностанции. Оцелелите от земния трус страдат от недостиг на храна и вода, отбелязва АП. По данни на ООН над 2,5 милиона души са останали без дом след катастрофалното земетресение.

Възмездие

Зачестилите напоследък природни бедствия като земетресението в Пакистан и бурята "Стан" в Централна Америка са отговорът на природата срещу световния капиталистически модел, заяви президентът на Венецуела Уго Чавес, цитиран от АФП.

"Капитализмът унищожава света. Светът е в опасност. Никога досега не е имало толкова бедствия? урагани, суши, наводнения, това е невероятно!" заяви Чавес в седмичното си радиообръщение.
 
Град Музафарабад - столицата на пакистанската част на Кашмир, бе сринат от опустошителния трус.
21
606
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
10 Октомври 2005 23:28
Да бе. От пет години все го затрупва - я бомба, я от бъбреци мре, я друго. Че какво ще правят ако го няма?
10 Октомври 2005 23:46
Пак ли е погинал злодинът намбъруан? Ама не го жалете, той си има още няколко живота, пак ще се изцепи от някоя джазира. Я го бай Заркауи, вече пет крака му откъснаха и три ръце, шест пъти го утрепваха славните тюлени, а той пак злодейства из Месопотамия. И Осамата ще се изпъчи скоро, не се съмнявам в него.
11 Октомври 2005 00:06
VIVA Чавес!!!!!!
11 Октомври 2005 01:15
Бог да прости нищо неподозиращите и невинни хора, загинали без вина!Че зачестиха застрашително тези уж случайни катастрофи, зачестиха!Гледам телевизия от нейното създаване 1962год.Като махнем цензурата върху някои жп.катастрофи и заводски злополуки иначе се отразяваха природните бедствия реално.Такова чудо не е било никога!Пожари , потопи , земетръси и сякаш това не е достатъчно а се и организират бомбени атентати и самолетни такива.Баба Ванга го каза още 80-те години какво ще е положението след Милениума.Ако щете вярвайте , ако не ..ваша си работа!
11 Октомври 2005 01:32
БАЛДЪЗА,
ТАКА Е!
Човекът- Бен Ладен, си е в Ада/ или в Рая?!/ още от лятото на 1997г. ! АМА Пентагона и ЦРУ си го убиват Човека ПЕРИОДИЧНО!
А сега вече и Господ/Христос ли, Аллах ли, Буда ли...?!/ вкарват в Компанията/кАмпнията/!!!
11 Октомври 2005 04:27
Айде сега малце и в Иран при аятоласите...
11 Октомври 2005 04:32
Аз пък чух, че Осамата се е укрил във винпром Хасково и тайно с Доган си посръбвали греяна ракийка. Чат пат, наш Бай Асан им ходел да им лъска джапанките и да им пере килимчетата. Та и той понамазвал малко.......
Параграфе, ай да не си разправяме вицове.......
11 Октомври 2005 05:45
Чавес е прав
11 Октомври 2005 06:20
Колко удобно само.Да очакваме ли край на атентатите на Запад, сега, когато вече не са необходими като повод за преразпределение на ресурсите на планетата?
11 Октомври 2005 08:09
Трусът затрупал Осама
Отлично! Да се готвят моллите в Ирак!
11 Октомври 2005 09:57
другари чегеваристи и пролетарии, защо не си отидете на вашия остров на свободата - като ви посрещнат на летището с автомати, бързо ще ви се изпари идилията
11 Октомври 2005 10:19
Да бе да, самата природа се е надигнала срещу изчадието на световния тероризъм.
Ще ви се...
11 Октомври 2005 12:30
Малей-й-й. Ша тебе да се търси друг злодей. Пък той да стане баш световен злодей кво ли требе да извърши?
11 Октомври 2005 13:00
Ми тогава като е загинал Бен Ладен - значи тероризмът е почти победен - за чий са тия бази американски в България?
11 Октомври 2005 13:13
Ааааа, не, това е култово!
11 Октомври 2005 14:09
Пу, язък - сега нова мишена требе да търсят. Дали ще може да им пробутаме Доган, Паси и Сидеров - все на единия ще клъвнат
11 Октомври 2005 14:18
Въпреки че не съм фен на капитализма, не мога да се съглася с уважавания президент. Социализмът също нанесе доста непоправими щети на природата. В Куба, например, трепят комарите с индустриални отрови (верно, че пак за кефа на капиталистите-туристи)... Причината е в индустриализма - монетата, две от чиито страни са капитализмът и социализмът. А че нещата стават именно сега - е, ми вече 200-300 години ги готвим, все някога трябваше да станат.
11 Октомври 2005 14:32
"Светът е в опасност." Казал Чавес. И като погледне човек, като че е прав. От една страна - тайфуни, а от другата - землетресения. По средата - наводнения.
И срещу/пред всичко това - дори военните бази(обекти) (ще) са безсилни :-)
Чел съм някъде си- разни пророчества за катастрофите в новото хилядолетие, дето споменават колко щели да загинат (то пък, кой не е чел или чул такива неща). Цифрата не я помня, но тя не е и толкова важна, ако накрай - никой не остане.
Докато ние(хората)* унищожаваме света - дотогава и той нас ще ни унищожава.
*защото Всички ние сме малка част от него. И май ще останат Само тез накрая, които са го осъзнали и престанали да унищожават всичко що е Свято.
...
Приятен ден на всички
:-)
11 Октомври 2005 16:59
Колкото повече се плоди /най–вече беднотията/ толкова по вече ще измира /най–вече беднотията/. Логично и закономерно. Поетът го е казал "Земята се отърсва от отровната си плесен" /демек човекът/
11 Октомври 2005 23:01
Уго Чавес е освинил Венецуела с петролни сонди но иначе лае, че капитализма бил рушел природата.
11 Октомври 2005 23:23
Бе кои агенции ги разпространяват тези "новини" ?... Че то сапунените сериали ряпа да ядат Гледай Си Ен Ен и не ти трябва дързост и красота. Сценаристите на си ен ен са по-яки. Сега очаквам както е умрял да възкръсне и да се ожени за .... леля Конди. Йее!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД