:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 180
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пак бойкот на тотошефката от олимпийците

Членовете на Изпълнителното бюро на БОК предпочетоха да работят със Симон Спасов
Нова срамна страница в историята си записа БОК вчера. В рамките на 3 часа в помещенията на организацията в Спортната палата бяха насрочени 2 заседания на Изпълнителното бюро.

В 11 ч. под ръководството на Симон Спасов започна заседание с 13 от 19-те членове. В 14,20 ч. в сградата пък нахлу шефката на Спортния тотализатор Ирена Кръстева, смятаща себе си за и.д. председател на БОК. На нейната сбирка се явиха само трима.

Така за втори пореден път Кръстева не събра кворум. Тя обаче не се примири с факта, че е нежелана от олимпийците, а обяви, че идва от финансовото министерство. Там правели одит на БОК, от който личало, че са правени големи злоупотреби. За утре Кръстева обеща пресконференция със скандални разкрития. Дотогава щяла да има и документи, че дарената от предишния председател - ген. Владимир Стойчев, къща вече не е собственост на БОК.

"Дори Иван Славков е избран незаконно. Той е спуснат от ЦК на БКП, а Стойчев е бил принуден да се оттегли. Тази организация никога не се е съобразявала със законите и аз искам да сложа ред", каза Кръстева и размаха документ, че тя е и.д. шеф на БОК.

От своя страна пък Бюрото единодушно реши да подаде жалба в Софийския административен съд срещу отказа на Софийския градски съд да впише в регистрите Симон Спасов като и.д. председател на БОК. В жалбата се изтъква, че Спасов е единственият легитимно избран зам.-председател на БОК, обясняват се и мотивите за снемане на доверието от Кръстева.

Спасов обяви, че днес в "Държавен вестник" ще бъде публикувано съобщение за насрочване на общото събрание на БОК на 11 ноември в НДК. На следващата сбирка на Бюрото - на 19 октомври, пак ще се разгледа въпросът с легитимността на индивидуалните членове на организацията. Работата по този въпрос буксува, защото счетоводителката е в "болнични" и е заключила касата и документацията. Бюрото обаче трябва да отсее от 56 индивидуални членове 40, защото олимпийските федерации са 41, а по хартата на МОК индивидуалистите не може да са повече от тях. Критерий ще бъде кой си е плащал членския внос. Освен това според хартата спортисти може да са индивидуални членове само 3 олимпийски цикъла след последното си участие на олимпиада.

Кръстева обяви, че също ще свиква Общо събрание на БОК, но по съдебен ред. "Не лобирам за Лучано, правя всичко от любов към спорта", каза тя. Запитана откога се интересува от спорт, Кръстева отговори: "От дете. Имам слабост към баскетбола и плуването."

ДЕЙНОСТ

Изпълнителното бюро на БОК под ръководството на и.д. председателя Симон Спасков реши да излъчи контактна група, която да покани на среща членовете на Инициативния комитет за зимните игри в София през 2014 г. Досега въпросният комитет, оглавен от бившия спортен министър Лучано, работи сам, а МОК от своя страна поддържа връзка с БОК и градовете-домакини.

В същото време Комитетът на Лучано продължава да развива дейност. Вчера бяха утвърдени 10-те му комисии. А другата седмица щял да бъде обявен конкурс за запазен знак и лого на София 2014.
1
502
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Октомври 2005 11:24
Докога ЗАКОНА в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ няма да се СПАЗВА. Докога шепа ПУЯНИ/нова дума- идва от пуйки и пияни/ СПОРТНИ ДЕЯТЕЛИ ще се подиграват със спортния живот в РОДИНАТА ни. Докога ще се руши всичко постигнато от децата ни, на ЧЕСТНИЯ СПОРТЕН ПОДИУМ. Алчни МИЖИТУРКИ ще ограбват и омаловажават УСПЕХИТЕ. А те НАШИТЕ СПОРСТИ ще ги постигат с оборудване като от АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ. Разграбихте вече всичко! НЕ ВИ ЛИ СТИГА та сте зяпнали за още??
P.S. ТОПЧЕТО ПУКНА ХОРААААА!! Тамо е башибузука!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД