:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Световна констипация

Есе за изнасилване

"Смъртта на Марат" от Жак-Луи Давид. В ръката си умирающият стиска списъкът с жирондистите.
Субектите на Световната констипация отново се напъват в служба на злото, тикайки шефа на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан в септична компроматна яма.

Ако някой случайно не е разбрал - Строс-Кан бе арестуван и обвинен в "опит за изнасилване" на камериерка в нюйоркски хотел. По думите на камериерката - тя влязла да почисти, той излязъл гол от банята и я налазил, тя се отскубнала и изтърчала, той се пръждосал панически от хотела и в бързината дори си забравил телефона.

По думите на Строс-Кан нищо от това не е вярно, освен че си е забравил телефона.

При напълно противоположни показания обикновено истината е някъде по средата.

Очевидно е, че Строс-Кан е лесен по тая част - преди време трябваше да се оправдава, че е назначил на хубава служба своя любовница; тогава той призна, че е правил погрешни преценки, но не е злоупотребил с положението си. Покрай актуалния скандал пък изскочи втората съпруга на Доминик Строс-Кан, която заяви, че нейна кръщелница също е жертва на "опит за изнасилване" от 2002-а. Тогава Кан ръмжал "като разгонено шимпанзе", мацката едва се измъкнала и останала с тежка травма.

Но ако трябва да се изкажем по чисто антропологичните му показатели, струва ни се, че за изнасилване хич не го бива. Ако е по взаимно съгласие - не можем да преценим, но за насилие Строс-Кан не е достатъчно атлетичен.

И каква е всъщност констипативната конспирация. Първи въпрос, чийто отговор ще ни приближи до разгадката: cui bono? (Цицерон); кому выгодно? (Ленин); кой има полза - питаме се в търсене на неизвестния подбудител.

Случката в банята повтаря исторически сюжет, претворен със съвременни политически средства. Камериерката в нюйоркския хотел всъщност е реконструирала убийството на Марат в банята от Шарлот Корде.

Марат по него време бил болен от нещо кожно (венерическо?) и почти постоянно киснел в банята. Допуснал Корде, защото тя му обещала списък на жирондистите. Отишла при него, дълго разговаряли за политика и когато Марат казал, че възнамерява да унищожи всички монархисти, тя извадила чекийката и сложила край на кожните му страдания. По време на процеса, възбуден срещу нея, се държала спокойно и посрещнала гилотината храбро.

В банята на нюйоркския хотел лежи безжизнен политическият труп на социалиста Строс-Кан - претендент за президентските избори във Франция и най-силен противник на Саркози. Който именно печели най-много от дискредитирането на Строс-Кан.

До смъртта си Марат е шеф на лявото крило на якобинците по време на Френската революция. Тоест Строс-Кан е негов политически внук. Сарко пък е наследник на жирондистите, а камериерката от банята отговаря в исторически план очевидно на кого.

Възкресяването на социалистическия труп ще е възможно само с гениална адвокатура. Адвокатите на Кан ще пледират не толкова към съда - с него идва ли ще има проблем, а към общественото мнение, в чието съзнание трайно е посаден образът на Строс-Кан като есеист-изнасилвач.

"Есеист", защото за Строс-Кан се твърди, че има поне два опита за изнасилване (essai, фр. - опит). Което пък го прави направо опитен изнасилвач.
1
5382
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
17 Май 2011 05:00
Иво-
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД