:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сръбски вицепремиер призова за подялба на Косово

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Мъж сече дърва пред стена с надпис "Косово е сърцето на Сърбия" в населения предимно със сърби гр.Косовска Митровица в Косово.
Сръбският вицепремиер и вътрешен министър Ивица Дачич заяви, че идеята за подялбата на Косово е единственото реално решение. "Аз не знам дали властите в Белград и Прищина ще приемат това нещо. Но според мен най-реалното е териториите, в които живеят сърби, да бъдат част от Сърбия. От друга страна, Сърбия да приеме, че земите, в които живеят албанци, трябва да останат в Косово", каза Ивица Дачич в интервю за косовския в. "Зери". Според обясненията му "сегашните пречки и фактът, че стоим на едно и също място", са го довели до идеята за подялба.

През последните десетина дни Ивица Дачич е вторият висш сръбски политик, който открито говори за подялба на Косово. Миналата седмица ръководителят на сръбския екип в преговорите с косовските власти Борислав Стефанович също публично отвори темата за подялба на Косово.

Сръбският в. "Блиц" припомня, че миналата година Ивица Дачич е твърдял, че идеята за подялба на Косово е неприемлива за властите в Белград. Последното изявление на Ивица Дачич показва, че има промяна и Белград променя курса по отношение на този проблем, констатира изданието.
10
2827
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
16 Май 2011 21:26
Косовският сценарий е само предизвестие за този , по който ние се движим ??? С "ханализите" на НоваТВ ли ще се утешаваме , вместо своевременно да насочим тази проблематика , към Гражданската сфера на политическото ни общуване ...

Редактирано от - beagle на 16/5/2011 г/ 21:27:16

16 Май 2011 21:50
На сърбите им дай да си измислят приказки и да делят територии, които не са техни - тва Косово, тва Македония, тва Босна и Херцеговина. Мноо са нагли, а въобще не се виждат на какъв хал са. Понякога се чудя докога може да се разпада тая държава ...
17 Май 2011 00:41
След Косово, на път е вече и Шотландия да обяви едностранно Независимост, май?!
Следват Северна Ирландия, Баския, Корсика и т.н., чак до Дакота-Лакота!
17 Май 2011 07:09
Прав е сръбскио вицепремиер.
paragraph39
17 Май 2011 07:53
руснаците докато продаваха петрол на соц страните
арабите продаваха на американците и имат петродолари и си купуват територии в европа
американците победиха ссср която беше гарант за мира на балканите
и сега арабите си инвестират петродоларите в територии от европа
а бьлгарите продаваха агнета на арабите за долари както през 2СВ даваха агнешки елечета за воиниците на вермахта на източния фронт
СРБсКА
Специализиран Рькопашен Бои с КАтюши
като са тьпи сьрби не учат електричество както никола тесла
17 Май 2011 09:30
Да си натискат парцалките сърбите , щото и Воеводина може да им вземат. С политиката " и така- и вака " - и накрая : с дватата крака. Нищо не казва този Дачич , че "демократите" на Хашим Тачи са съгласни, но ако вземат и Буяновац, Прешево, Медведжа. Почне ли веднъж деленето на Балканите чрез демократизиране от въздуха - раната гноясва. Ако някой е целял това- постигнал го е.
17 Май 2011 11:01






И едните и другите имат полза от разделянето. Един проблем по малко. И колкото и да е лошо-статукво!И да внимават братята , защото Оня държи оше два коза в ръкава(етнически)-Войводина и Санджак.
17 Май 2011 11:59
Тва с разделянето не го разбирам, Вие наясно ли сте, че в момента в Косово от два милиона население по офциални данни сърбите са 150 000, а по неофициални нямат и 100 000? И как население, което е 5 % от общия брой може да претендира за подялба на територия???
17 Май 2011 18:09
.."Тва с разделянето не го разбирам"...
Просто сърбите се преселиха в северната част. Само в 12 села и Дяково, Призрен и в Печ са останали няколко хиляди шумадийци.
17 Май 2011 18:25
Старият глупак, някога е бил млад глупак . Папагалщината в политиката се пренася и на форумно ниво. Същия / косовския/ сценарий ще се задейства върху Разградско, Родопите, Благоевградско . Ехидното обсъждане на сръбските неволи плавно ще прерастне в плач по българската съдба . Ами циганите ? Въпрос на време е да поискат територия за етническо обособяване , кантонизация и последващо държавно образование. Познайте къде ще бъде пробвано това ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД