:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 182
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия заплаши да излезе от СТАРТ-2

Русия си запазва правото да се оттегли от Договора за съкращаване на нападателните оръжия (СТАРТ-2), ако САЩ продължават да разполагат елементи от своята противоракетна отбрана (ПРО), заяви руският зам.-външен министър Сергей Рябков, цитиран от РИА "Новости". Той заяви това на заседание на Експертния съвет за сътрудничество на Русия с НАТО по ПРО в Държавната дума. "Както многократно сме предупреждавали, количественото и качествено засилване на американската ПРО, при която възниква заплаха за стратегическите ядрени сили на Русия, може да се разглежда като изключително обстоятелство, посочено в точка 14 от договора. А тя предвижда излизането на Русия от този договор", заяви Рябков.

Междувременно Япония негодува срещу посещението на руския вицепремиер Сергей Иванов на оспорваните Курилски острови, предадоха агенциите. Иванов бе там в неделя. Токио и Москва са в обтегнати отношения заради островите още от края на Втората световна война. Вчера японският външен министър Такеаки Мацумото изрази "съжаление" от посещенията на високопоставени руски представители на Курилските острови и призова Москва да ги прекрати. Руският посланик Михаил Бели е бил повикан във МВнР в Токио. През ноември м.г. Дмитрий Медведев стана първият руски президент, посетил спорните острови. Тогава японският премиер Наото Кан нарече визитата "непростима обида".
29
3266
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
16 Май 2011 20:55
Веднъж стомна за вода, два пъти стомна за вода, третият път се чупи.
16 Май 2011 22:12
русия да спре износа на ракетни специалисти в страни от азия и южна америка кьдето в секретност може да има ракети или заготовки за ракети с обсег 10 000 километра и мишени да са европа сащ и япония китаи и индия кьдето има ядрени централи и ракетите може да носят касетьчни конвенционални боини глави при висока точност на попадение
както правеше опити северна корея спрямо япония
а японците да се сьрдят на себе си за курилите
ако си стоха мирно в азия 2СВ воина щяха да имат континантална манджурия не само острови

16 Май 2011 22:15
а ципа веке само под статиите за чайна пише - ного ориз яде....

________________________________ __________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
17 Май 2011 07:07
Условието на рашките требе да е УСА-та да си изнесат базичките от Източно Европейските страни. Защото такава беше първоначалната уговорка.
17 Май 2011 08:28
Дрън дрън глупости. Идва краят на Megatons to Megawatts Program Натиснете тук, където руснаците рециклират съветски ядрени глави и продават ядреното гориво на САЩ, и искат да предоговорят нови цени за ядреното гориво.
17 Май 2011 08:37
Русия вече фатално изостана по всички линии, включително и в оръжейната област. Просто е въпрос на още малко време да клекне на колене пред Запада.
17 Май 2011 09:47
Баш па в оръжейната оласт да е изостанала Русия....Гозамбото този път направо се гръмна у ногата. Ако русите са изостанали, набързо щяха да се опитат да ги демократизират от въздуха. Ама , нещо -тцъ..... Щото не се знае в каква посока може да тръгне демократизацията.
17 Май 2011 10:03
Distributed,
17 Май 2011 11:00
Хонзик драгий! Не е ли рано още за веселите цигарки?
17 Май 2011 12:01
Русия както плаши да излезе от старт направо ще влезе във финал.Гладуват за да имат ракети и на всеки петнайсе години изостават фатално, след което почват да плашат като лисицата гаргата, че ще отсече дървото с опашка, ама с опашка дърво не се сече.
17 Май 2011 12:09
Антибиотик, колко е дълга на САЩ?
Според официалните данни, които бяха изведени наскоро, американският дълг е приблизително 13.7 трлн. долара- ужасяващо число, за което могат да се съставят 10 любопитни факта, пише Джил Шлезингер. Преди обаче да започнем, ще дадем няколко примера за стойността на един трилион долара- единица с дванадесет нули.
Един от най-известните американски баскетболисти ЛеБрон Джеймс, например, взима годишна заплата от близо 42 млн. щатски долара. За да погаси само част от нашия дълг, или 1 трлн. долара, спортистът ще трябва да работи точно 23 809 години. Ако пък харчите по долар на всяка секунда от живота си, ще прахосате близо един милион долара за дванадесет дни, което значи, че ще изразходвате 1 млрд. долара за 32 години. По тази причина, за да върнете 1 трлн. от дълга на САЩ, ще се нуждаете от 31 000 години.
Ето и няколко любопитни факта:
1. Дългът на САЩ на 1-ви януари 1791 година бил едва 75 млн. долара. Днес той се увеличава с точно толкова на всеки час.
2. Интересното е, че САЩ са възникнали чрез отпускане на заем, след като тогавашните управници изтеглили средства, за да финансират революцията. Президентът Андрю Джаксън по-късно се опитал да върне дълга, определяйки го като“национално проклятие“. По-късно, на 1-ви януари 1835, дългът на САЩ бил едва 33 733 долара.
3. След края на Втората световна война, дългът на страната се равнявал на 122% от БВП. През 50-те и 60-те години на XX век икономиката отбелязала силен ръст и дългът вече представлявал едва 38%. През 2010 обаче, националният дълг е равен на 95% от БВП.
4. От 1938 насам дългът на САЩ се увеличава със средно 8.5% на година. Изключения за последните 62 години са били регистрирани единствено при управлението на Клинтън и Джонсън.
5.Когато Роналд Рейгън поел властта, дългът на САЩ бил малко под 1 трлн. щатски долара. След края на управлението му, продължило 8 години, страната вече дължала 2.6 трлн. долара.
6.Американският дълг се увеличил с повече от два пъти за периода от 2000 до 2010 година. В началото на хилядолетието той се равнявал на 5.629 трлн. долара, а осем години по-късно е 9.986 трлн.
7. Дългът на САЩ се увеличава с близо 3.8 млрд. долара на дени с 5 млрд. долара на всеки работен ден.
8. Ако бъдат създадени един трилион банкноти от по 10 долара, които бъдат залепени една до друга, ще се получи килим от пари, който ще покрие планетата Земя над 380 пъти.
9. Дългът на САЩ през 2010, изразен като процент от БВП, е точно 94%. За съпоставка, дългът на Гърция, която е бедната доведена сестра на ЕС, представлява 115% от БВП на балканската страна.
10. Според финансовия доклад на американското правителство от 2008, общите задължения на САЩ вече надхвърлят 65 трлн. щатски долара. /БГНЕС
17 Май 2011 12:17
Антибиотик, колко е дълга на Русия?
"Russia repaid its entire Soviet-era Paris Club debt of $22 billion in late .... However, years of very low investment have left much of Russian industry"
Разбираш ли сега , че официално банкрутиралата държава УСА няма друг шанс да съществува, ако не прави войни и краде от военно по слаби, но богати на ресурси държави?
17 Май 2011 12:24
Антибиотик, Who owns US debt? China, Japan, RUSSIA, SAUDI, and IRAN .
As it stands China holds a little over 1 trillion, and the balance is spread among Japan, Russia, and lesser amounts to Germany .
"You think Putin is bluffing? Playing with a pair of deuces? Think again, our econmomy can be completely collapsed overnight by either China, or a small cadre of the others. Now which has the the Nukes, and which has the 'Doomsday MAchine'?


Not a bug bank, or financial institution in the world that is unawares of this, openly spoken and written about. MSM won't carry such stuff, because the American public can't grasp it it, as MArk twain said 'It's to many for them.' and that includes the same percentage of Democrats and DUer's and whatever else, they haven't the curiousity, or the knowledge, or the intellectual ability or some combination of those. Too bad to, cause that's the real WMD, not some whacko arab 20-something with a belly full of C4."
17 Май 2011 12:29
Фалиращата Корпорация Америка
Натиснете тук
17 Май 2011 13:23
Е, и?
Да не живеят в сламени колиби. Като цяло реалната сигурност на една нация в края на краищата е състоянието на всеки отделен гражданин. В това отношение САЩ са на космическо разстояние от Русия. Русия и да няма и да има дълг си е все тая. А за това, че САЩ използват външната политика да си решават проблеми от икономически характер, включително и войни е безспорно. Същото ще напрви и Русия в един момент на безизходица, да не мислиш че са цвете за мирисане.Аз съм преди всичко българин и се чудя с какво на моята страна да помогна, а да не плача на чужд гроб. Русофилите да си ги прибира Путин да не замърсяват въздуха тук, както и всички други фили плюс евреите, които са си листни въшки и не знаеш кога ще те издънят ако ги оставиш без наблюдение и ги допуснеш в управлението на държавата си.
17 Май 2011 13:28
Поредният кьорфишек!
Засега не съм видял Мечо Пух да лопа с обувка в ООН-то..
17 Май 2011 13:49
Е, и?
Е, и? Няма да давам определения , какви хора разсъждават така. То е като да дадеш пари назаем на разбоиник/ мутра да си погаси заема към банката. А той не си го връща и трепе и краде наред. На всичкото отгоре пак не си връща заемите, а продължава да взема още заеми и да прави още войни.
Антибиотик, живееш с много остарели представи за Русия. Русия на Путин не е същата , като Русия на пиянката Елцин и серсема Горбачов. И това е проблема да седесарията. Те и руснаците не живеят в сламени колиби. Даже селските им дървените къщи от цели трупи са фактически много скъпи и ценени в УСА и Канада, щото там всичко е от шперплат и само богаташи си строят такива.
А за това, че САЩ използват външната политика да си решават проблеми от икономически характер, включително и войни е безспорно.

След това признание, което си направил, нямам повече коментари.
17 Май 2011 15:07
С такъв Антибиотик и начин на мислене - отма си опънал ногите.... Колега, бил ли си в последната година не в Питер, Казан или Москва, а в кой да е обикновен руски град ? Ако ти е далеч - иди поне на морето и виж кой харчи на поразия и кой стои на една биричка . При това идващите тук на почивка не са дори и средната руска класа. Не русите, по историческа аналогия, са опасност да бъдат закачени на реститутските имоти надпис Плод -зеленчук или Нармаг. А настъпващата мизерия, все по-отварящата се социална ножица, нихилизма на нашите политици.
17 Май 2011 17:06
И ще излезе Русия..и от този договор и от други капани в които я вкараха горбачовци и медведевци..Универс , форумните дебилчета са гледали предимно руски филми от 50-те години . Стандарта който имат жителите на големите руски градове може да бъде само мечта за "българските европейци".
17 Май 2011 17:35
След 15-20 години новите руски междуконтинентални балистични ракети „РС-24” ще могат да преодолеят всяка възможна система за противоракетна отбрана, заяви командващият руските Ракетни войски със стратегическо предназначение генерал-лейтенант Сергей Каракаев.
Той отбеляза, че за решаването на задачата по пробиването на противоракетната отбрана създателите на ракетата са предвидили такива характеристики, които позволяват да се говори за неуязвимост на новите руски ракети във всички фази на техния полет.
17 Май 2011 17:52
Те и рицарите преди Одрин 1205 се пишеха все неуязвими, ама....
17 Май 2011 18:16
Ако беше чел по подробно българската история , нямаше да дадеш примера с рицарите..защото само след 2 години, през 1207 г. край Пловдив, нашата армия такова поражение търпи от същите тези рицари, че битката край Одрин изглеждала като разгрявка . Някои си правят изводи, а други стъпват на една и съща мотика всеки път...
17 Май 2011 18:22
След 15-20 години новите руски междуконтинентални балистични ракети „РС-24” ще могат да преодолеят всяка възможна система за противоракетна отбрана,
............................... ............................... ...
Ще я пробият, ако успеят да излетят.
Но едва ли ще се наложи да си мерим ракетите. Изоставането на Русия по всички линии ще позволи да бъде затисната отвсякъде и да капитулира.
Военната сила не се измерва само със стратегическите ракети, а с още стотици видове въоръжения. Руснаците вече и с униформите не могат да се справят, та миналата година изпозамръзнаха момчетата по парадите.
17 Май 2011 18:33
Афганистан, Либия и Ирак са показател за разрушителната американска доктрина за износ на демокрация . Истинският проблем на щатите са самите щати . За решаването му ще помага целия свят...
17 Май 2011 18:37
Русия заплаши да излезе от СТАРТ-2

Естествено, че трябва да излезе. Отдавна трябваше да го направи. Не може противник, който те е определил за враг, да се въоръжава и приближава териториално, а ти да се разоръжаваш.
----
Всъщност предимство има този, който владее околоземните орбити.
17 Май 2011 19:09
количественото и качествено засилване на американската ПРО, при която възниква заплаха за стратегическите ядрени сили на Русия
и ква стана тя - нали ушанките преди обясняваха как щатската ПРО не може по никакъв начин да хване неуловимите, непобедимите, съвършените руски ракети
17 Май 2011 20:27
И като излезнат КАКВО?
Тов.Обама като им шибне един мораториум на "спестяванията"
къде ще ги турят -в сберкассата, при простите мужици?
17 Май 2011 22:20
Страйки, пишеш глупости...американските инвестиции в Русия, руските ракети с които щатите качват своите си неща в космоса, транспортния коридор до Афганистан, редките метали плюс титан и т.н. това са все неща които са много необходими на щатите. Купените щатски ценни книжа правят Русия третия по размер кредитор на щатите...Частните банкови влогове на руснаци в щатите са от друго естество, нямат отношение към политиката . Русия си е самодостатъчна . Според социолог. изследване над 60 % от руснаците считат , че Русия спокойно ще се справя и без ЕС и щатите, а едва 12 % са за съвместно сътрудничество .

Редактирано от - Данил на 17/5/2011 г/ 22:22:52

18 Май 2011 00:57
Gozambo

" Ще я пробият, ако успеят да излетят.
... Изоставането на Русия по всички линии ще позволи да бъде затисната отвсякъде и да капитулира.
...изпозамръзнаха момчетата по парадите.

+++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++

Пръц , тоя надмина Хитлер и Наполеон в АНАЛизите си

Руснаците армията на Северно Мексико ще я сгазят както Бяла Мечка гази зайци и личсици
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД