:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 314
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Еврозоната е недоволна от Гърция

Финансовите министри на страните от еврозоната се събраха в Брюксел да обсъдят дали да се отпусне допълнителен пакет спасителна помощ за Гърция, предаде Би Би Си.

Редица европейски лидери смятат, че гръцкото правителство не полага достатъчно усилия да се справи с дълга и да повиши приходите от продажбата на държавна собственост. Датският финансов министър не е убеден, че Атина трябва да получи допълнителна помощ от ЕС и МВФ към отпуснатия вече пакет в размер на 110 млрд. евро. "В момента Гърция явно не е поела по правилния път, първо тя трябва да поеме по този път, преди да се пристъпи към други решения", заяви той в навечерието на срещата. Еврокомисарят по валутно-финансовата политика Оли Рен изрази пред германския в. "Велт" неудовлетворението си от реформите в Гърция: "Казвам открито и ясно: Гърция трябва да ускори икономическите реформи и напълно да реализира програмата за приватизация". Властите в Гърция не могат да изведат страната от финансовата криза и да проведат необходимите реформи, пише още "Велт", като се позовава на високопоставени дипломати от ЕС, споделили мнението си също в навечерието на срещата в Брюксел.

На противоположно мнение е Евалд Новотни от управителния съвет на Европейската централна банка, който пред германския в. "Ханделсблат" заяви, че Гърция може да получи нови заеми. "Но ще трябва да ги дадем при много строги условия", добави той.

Очаква се на срещата в Брюксел министрите да одобрят спасителния пакет от 78 млрд. евро за Португалия. Ще бъде направен и преглед как Ирландия се справя с кризата с дълга.
4
3178
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
16 Май 2011 21:19
Фундаментална статия описваща ситуацията в Гърция: Натиснете тук
Дайте си сметка колко си приличаме с комшиите...
16 Май 2011 22:16
Тъй тъй, първо идва кризата, после приватизацията, после става другата България
17 Май 2011 00:04
Погледнали се европейците в огледалото и с почуда видели че задникът им е все отзад!!! Открили топлата вода!!! Ами то и на пеленачетата е ясно, че Гърция не може да върне тези дългове (те не е и мислено да се връщат, като са ги вземали). После някой трябва да плати, ама нема да бъде Гърция. Да бачка там Ханс и да мълчи и да плаща.
Ама аз ви казвах че ЕС е гнила структура, ама и аз не вярвах че така бързо ще започне да се срутва.
17 Май 2011 18:36
европа е християнска и според евангелието господ не е давал заеми а е раздавал пари всеки да има равен старт и от хората е зависело кои колко ще ги умножи или ще ги вложат в банка да имат от лихва
никьде не е казано да се раздават заеми които да се врьщат сьс лихви
казано е да се опрощават заемите поради нерационалното харчене на парите от хората
християнска европа трябва да раздава евро и да опрощава дьлгове
колко евро ще раздава на всеки по отделно е писано сьщо в евангелието
добрата вест
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД