:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Арестът на шефа на МВФ срина еврото и цената на петрола

20 г. затвор заплашват французина Доминик Строс - Кан, ако бъде признат за виновен в сексуално посегателство
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Французин чете за проблемите на шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, който трябваше да бъде кандидат на социалистите за предстоящите президентски избори.
Арестът на шефа на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан се отрази негативно на единната европейска валута и на цената на петрола, които поевтиняха при отварянето на борсите вчера сутринта, предадоха агенциите. Единната европейска валута се разменяше в Токио в понеделник срещу 1.4056 долара, а в петък вечерта срещу 1.4108 долара в Ню Йорк. Курсът на еврото спрямо йената също падна - до 113.61 от 113.99 йени. Цената на петрола също реагира и на азиатските борси американският лек суров петрол с доставка през юни поевтиня с 1.12 долара до 98.53 долара за барел. Цената на петрола сорт брент също падна с 0.88 долара до 112.95 долара за барел.

Инвеститорите се опасяват, че арестът на Доминик Строс-Кан може да попречи на опитите за решаването на дълговата криза в еврозоната. 62-годишният французин подкрепя отпускането на спасителни пакети за изпадналите във финансови затруднения Португалия и Гърция. Според анализаторите пазарите се опасяват, че работата на МВФ може да бъде парализирана. Функциите на Доминик Строс-Кан временно пое неговия първи заместник - американецът Джон Липски.

Междувременно стана ясно, че Доминик Строс-Кан се е съгласил да се подложи на поисканите от прокуратурата тестове за събиране на доказателства по случая. Вчера късно следобед той трябваше да се яви в съд в Ню Йорк. Първоначално заседанието бе насрочено за неделя, но бе отложено заради съдебната експертиза, за чието изготвяне полицията е взела разрешение за ДНК проби от дрехите на Строс-Кан. 32-годишната камериерка, която обвинява шефа на МВФ в опит за изнасилване, официално го е разпознала като извършител на сексуалното посегателство. Въпреки това адвокатите на французина заявиха, че клиентът им ще пледира невинен. Те твърдят, че клиентът им е бил в ресторант с дъщеря си по времето на предполагаемото му сексуално насилие над камериерката. Според защитата той напуснал хотела си в Ню Йорк в 12 часа на обед, след като е платил сметката си там и е предал ключа си, предаде френското радио Ер Ем Се. Адвокатите имали доказателства и свидетелски показания в подкрепа на тезата си. Ако вината на 62-годишния Строс-Кан бъде доказана, той може да получи присъда от 20 г. затвор. Шефът на МВФ няма дипломатически имунитет, заявиха от полицията в Ню Йорк.

Междувременно 31-годишната френска писателка и журналистка Тристан Банон заяви, че Строс-Кан се опитал да я изнасили през 2002 г. Инцидентът станал, когато тя се срещнала с него, за да го интервюира. Тогава жената не се оплакала в полицията, но е решена сега да го направи.

СЪМНЕНИЯ

Надделява теорията, че сексаферата, в която бе забъркан Доминик Строс-Кан, е политическа манипулация, писаха френски медии. Малко след избухването на скандала председателката на Християндемократическата партия Кристин Бутен обяви, че това е заговор. "Смятам, че вероятно са устроили капан на Доминик Строс-Кан и той е паднал в него", обясни тя. Бившият говорител на партията на президента Никола Саркози Съюз за народно движение - Доминик Пайе, контрира, че директорът на МВФ, известен с "уязвимостта си" към жените, се е подхлъзнал върху динена кора.
15
3555
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
16 Май 2011 21:37
Ко ша прайм ся като паднат горивата!
16 Май 2011 22:52
Някой да сметне, колко служителя на МВФ трябва да се арестуват, за да станат цените на бензина по-нормални?
16 Май 2011 23:15
Някой е смукал от пръстите си. Ареста на Доминик Строс "сринал" петрола с 1 долар и това е някакво чудо може би?? Като застреляха Бин Ладен петрола падна с 15 долара за два дни.
16 Май 2011 23:24
Как до сега никой от форумните хайгъри не се сети именно за това обяснение?

Може би са се оплели в "левите" или "десните" си юзди и дори не забелязват, че др. Щраус-Кан (фр. - Строс) е от т.нар. одесити - събирателно, използвано като алегорично указание за принадлежност. Че кой друг би могъл да се добере до върха на тази подмолна, субверсивна организация на Лихварите?

Пикантното е, че тов. Сарко също е от този клан, но явно се оказва по-добър лакей от кандидата за неговата длъжност. Нека не забравяме, пътьом, че тов. Сарко изпълзя до върха на опърничавата спрямо новите Мастъри голистка партия на Франция отпреди десетилетия. Сега той най-вероятно получава бонуса си като изпълнител на мръсната поръчка "Либия".

А именно - Саркози да остане единствен сериозен, макар също подставен, като кукла на конци, претендент за втори мандат в демокрацията на ''La Grande Nation''!

Пиша "демокрация", защото корпоративният капитал няма нужда от Република...

...където и да е това.
17 Май 2011 00:17
Ий, то е ама новина, та дрънка, чакаме цунами на фондовите борси
17 Май 2011 07:02
Е, то щом цената на петрола, МВФ-то, еврото, долара и т.н. работи падат заради похожденията на шефа на МВФ-то да ви на системата, регулациите и пазарите.
17 Май 2011 09:53
Цената на петрола пада на световните борси, а цените на горивата в България?
17 Май 2011 10:32
Сега трябва да се съди ДСК за срива от половин цент на еврото
17 Май 2011 10:36
Гризе ме съмнението, че тази "камериерка" е подставемно лице на нашата "СИЛА"
17 Май 2011 12:10
Журналистите много я обичат тая думичка "срива се"... И я използват за щяло и нещяло...
Щом за една цена, дето е намаляла с 1% казват, че се е "сринала", какво ще кажат, ако намале е с 15-20%?
17 Май 2011 14:43
Може ли уважаемият Eisblok да даде някакво смислено обяснение , каква е връзката между темата на статията и това, че Доминик Строс е евреин (ако въобще е такъв ) защото аргументите с името и заеманата от него длъжност в МВФ не са достатъчно убедителни за мен а искам да отбележа , че аз също съм евреин. Или просто във всяка новина трябва задължително да бъде намерена "еврейската връзка", защото на всички е известно, че на този свят за всичко са виновни евреите и велосипедистите...
17 Май 2011 15:56
Eisblock, то и вашия nick звучи "еврейски", ама не си вадим антисемитски изводи, нали? Стига глупости - не плюйте по етнически признак, за това на някои места директно пъхат на топло и то заслужено.

Мога и други неща да кажа, но не искам да Ви разбутвам удобния, подреден, малък свят и да ви ритна идентитета на жертва в калта. Това е Ваша работа.
17 Май 2011 15:57
D9, поздрави за примера с велосипедистите
17 Май 2011 18:23
Драцо, „Всички хора с джипове са крали”, къде си ме видял да казвам такова нещо? Ти си си позволил да го „обобщиш” сам от казаното от мен, нали? Грешка. Логиката е проста наука, но не е за всяка глава. С нея трябва да се пипа много внимателно. Ето защо това, което си си позволил ти спрямо това, което съм казал аз, се нарича опростенчество...
...Я да вземеш да се научиш от време на време за разнообразие да почнеш и да мислиш малко повече! Опростенчеството, Драцо, е проста работа за глупави хора. Не подценявай ... себе си. Изглеждаш ми умно момче. Сигурно друг път няма да правиш такива грешки, нали?
- Натиснете тук

- Това по-горе е отговор на ника Ламбен (06.2.2010 г. 16:45:37) към уважаемия Драко. Под дадена статия във вестника, е правен също такъв обобщаващ опит за денонсиране - сега пък тука ми се вменява "антисемитизъм" и се очаква... какво в същност?

Самото обвинение и неприкритата заплаха със сакралната Дума е лишено от субстанция. По простата причина, че всички в Близкият изток са семити, т.е. и арабите. Така, че избиването на либийците и разрушаването на страната им е също "анти". Както и че, умишленото сриване на статутквото в района с помощта на външни ислямистки сили и "съветници" създава една възможна и сериозна опасност за Израел. Нещо, което никому не ще донесе "полза". Това са вече антисемитски замисли и действия.

Със скандала около директора на МВФ има две възможности:

- Или въпросният господин с унищожаващото го обвинение е виновен... (Изведнъж се появяват хора с подобни изживявания, но чак сега се сещат за тях. Но едва ли сега се разбра що за стока е той?) Или?
- Не е виновен. И всичкото е постановка.

Тогава въпроса е:
- Кой има полза или би имал файда от отстраняване на единия от кандидатите за следващото "надбягване"?

Познахте. Саркози. Хубаво е да поразлистите френската преса...

Колкото до "евреите и велосипедистите", сравнението е пошло. По простата причина, че в световната, т.нар. "политика", този народ се използвал и използва по най-безскрупулен начин (и не е единственият, все пак!), както от "свои" върхушки, така и от международни мошеници - уважаемия D9 може без съмнение да допълни и даде повече подробности.

Така, че моля без тенденциозни обобщения. Съсредоточете се в същественото и не търсете под вола теле - разбира се, нещо невъзможно, ако има някакви по-съществени интереси и задължения, различни от обичайното политиканстване на форумната седянка...
17 Май 2011 18:53
Както е известно - и за потъването на "Титаник" са виновни евреите - тва Лоцман, Боцман, Щурман и най-вече онова ко*еленце - Айсберг!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД