:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националките си взеха сбогом с Евробаскет '11

Изпълнихме плана, но не беше достатъчно, обясни селекционерът Бусета
СНИМКА: EUROBASKETWOMEN2011.COM
Американката с български паспорт Доника Ходжис пробива с топката покрай центъра на Унгария Дора Хорти (№9) при фаталното за националките ни поражение миналата вечер.
Женският национален отбор на България по баскетбол няма да участва на европейското първенство в Полша (18 юни-3 юли). Това окончателно стана ясно, след като селекцията на испанския треньор Хосе Мария Бусета загуби с 57:71 от тима на домакина Унгария в третия си мач от допълнителната квалификация.

Най-резултатна при второто поражение на нашите отново беше натурализираната Доника Ходжис, този път с 23 т. Жаклин Златанова и Димана Макариева приключиха съответно с 14 и 10 т., а за унгарките най-точна бе Жофия Федвернек с 16 т.

Играта бе сравнително равностойна само през първото полувреме и дори почивката дойде при аванс от 34:33 за българките. През вторите 20 мин. обаче домакините поеха контрол и след третата четвърт вече водеха с 6 т. (57:51), а в последната част играта на националките ни се срина и те просто доиграха срещата.

"Щастлив съм, че изпълнихме това, което планирахме - заяви обаче селекционерът Бусета. - Само че то не беше достатъчно. През второто полувреме изпитвахме трудности да реализираме. Пожелавам всичко хубаво на Унгария."

Заразена от настроението на треньора, гардът Роксана Йорданова добави: "Свършихме добра работа, но не беше достатъчно. Мисля, че Унгария заслужава да играе на европейското първенство."

Дали това е така ще стане ясно във финала на турнира, в който унгарките ще се изправят срещу победителя от гр. "Б" - отбора на Германия. Късно снощи се изиграха два мача без значение за крайното класиране в нашата гр. "А": Финландия - Украйна и Холандия - България.
534
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД