:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 246
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ЛЕКА АТЛЕТИКА

Двама ветерани се връщат на стадиона

Двама от ветераните в българската лека атлетика - бегачката Даниела Йорданова и скачачът Петър Дачев, ще направят едновременно своето завръщане в спорта по време на държавното първенство в Сливен през уикенда. Навършилата вчера 35 г. Йорданова не се е състезавала от август 2008-а, когато получи 2-годишна международна санкция заради употреба на допинг. А Дачев, който пък на 15 юни ще навърши 32 г., не се е появявал в турнир от февруари 2009-а, когато обяви край на кариерата си.

В Сливен Йорданова е заявена за бяганията на 1500 и 5000 м, в които изглежда фаворитка. Личните й постижения в двете дисциплини са съответно 3:59.10 мин. и 14:56.95 мин. Ако спечели златните медали в събота и неделя, Даниела ще има право да представя България на европейското отборно първенство и на балканиадата.

Същото се отнася и за Дачев, който обаче ще трябва да премери сили с друг доайен в сектора за скокове - Николай Атанасов (36 г.). Отколешната надпревара между двамата винаги е била гвоздей на шампионатите у нас - Дачев има лично постижение от 8.30 м, а Джоко - 8.33 м.
774
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД