:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Боксовата ни федерация осъди европейската

Арбитражният съд в Лозана обаче не върна на София домакинството на европейското първенство
Снимка: архив "Сега"
Последният ни световен шампион по бокс - Детелин Далаклиев (вдясно), се подготвя за европейското първенство в Анкара на базата в Белмекен заедно с останалите от националния отбор, който ще отпътува за турската столица другата седмица.
Българската федерация по бокс (БФБ) спечели делото срещу Европейската боксова конфедерация (EUBC), заведено заради отнетото от София домакинство на европейското първенство за мъже това лято.

Континенталният шампионат бе даден на столицата след гласуване в Истанбул на изпълкома на EUBC и трябваше да е от 10 до 19 юли. Впоследствие той бе отнет и даден на Анкара (Тур), където да бъде от 17 до 26 юни. Причината, изтъкната от EUBC, бе, че е започнало разследване на световната федерация AIBA спрямо БФБ и още 12 национални централи (официално обяснение за разследването нямаше, но се знае, че бе заради опита на шефовете на 13-те федерации да се обединят срещу шефа на AIBA д-р Чинг Куон Ву (Тайван) при гласуването на конгреса).

Повторният вот за Анкара стана набързо - чрез имейли, по инициатива на президента на EUBC Умберто Фургони. Още тогава президентът на БФБ Марин Димитров се закани да съди европейската конфедерация. Той заведе дело в Международния спортен арбитражен съд (КАС) в Лозана (Швейц). И КАС постанови онзи ден, че отнемането на домакинството на страната ни е незаконно. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. EUBC е осъдена да заплати всички съдебни разноски по делото, като е задължена "публично да обяви, че решението да премести домакинството е незаконно и поради това е извършила очевидна грешка, която не трябва да повтаря в бъдеще".

До късния следобед вчера обаче на сайта на EUBC нямаше нито дума за загубеното дело.

Поради факта, че вече на практика няма време отново да се променя домакинството на Евро`11, то остава в Анкара, гласи още решението на КАС. Затова пък БФБ може, на базата на съдебното решение, да потърси допълнителни финансови преки и косвени щети, обяви юристът на федерацията Ангел Топорчев.
1
686
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Юни 2011 09:20
Печелим делото, но домакинството няма да си върнем.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД