:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ситроен С5" еволюира непрекъснато

Последната версия на машината се предлага с 2 напълно нови двигателя
СНИМКИ:ИНТЕРНЕТ
---------------------
"Ситроен С5" е един от моделите на френската компания, който се утвърди на пазара в един много оспорван клас - на лимузините от средния клас. Вярно е, че той не е "Ауди А6" и "Мерцедес Е-класа", но пък има своите достойнства, дори когато го сравняваш с тях. Последната версия на автомобила излезе през 2008 г. и от нея бяха продадени над 200 000 бройки. Създателите му обаче не се задоволяват с постигнатото и искат още. Затова и моделът търпи непрекъснати подобрения.

Промените в новия С5 са типично по френски и могат да бъдат определени с една дума - изтънченост. Те му позволяват да запази своята индивидуалност, като в същото време дават възможност да бъде незабавно забелязан и разпознат по пътищата. Новостите са в предните фарове, които в долната си част са допълнени с LED светлини. Същевременно фаровете запазват своите функции, като най-важната от тях е насочването в завой.

Новост за С5 е технологията micro-hybride e-HDi, която ще се разпростре и върху други модели от гамата. На първо време тя асоциира с двигателя HDi 110 FAP, с ръчна пилотирана скоростна кутия BMP6 с лостчета под волана и гуми с ниско съпротивление при движение. Системата включва функцията Stop&Start от второ поколение. Тя е оборудване с алтернатор-стартер, или реверсивен алтернатор, чиято ефективност е оптимизирана. Мощността е увеличена със 70% по отношение на първото поколение, достига 2.2 kW и съдържа мощна електроника.

Прилагането на функцията при дизелов двигател е световна премиера в сегмента на луксозните автомобили. Благодарение на нея бързото потегляне на автомобила става за около 400 мили секунди, което е половината от времето, необходимо на стартера. В същото време системата е напълно безшумна, тъй като се използва ремък вместо зъбно зацепване, като той е монтиран на стандартен стартер.

Специално за новия С5 се пускат и два напълно нови двигателя. Първият е HDI с обем 2.2 литра и мощност от 204 к.с. При неговото развитие са използвани познатите вече похвати от другите дизелови двигатели в гамата на "Ситроен" - 4-цилиндровите с обем 1.6 и 2 литра, както и 6-цилиндровия с обем 3 литра. Промените в агрегата са най-вече в системата Common Rail, която е от ново поколение. Захранването му е поверено на 2 турбокомпресора, чието последователно вграждане позволява да се постигне висок въртящ момент от най-ниските режими.Комбиниран с 6-степенна автоматична степенна скоростна кутия, показателите на двигателя са максимална скорост от 230 км/ч., ускорение от 0 до 100 км за 8.3 сек. и смесен разход от 5.9 л/100 км. Емисиите CO2 са от 155 г/км за версията седан и от 159 г за комбито.

Гамата на C5 е обогатена също с един нов бензинов двигател, комбиниран с 6-степенна ръчна пилотирана скоростна кутия. Плод на сътрудничеството с BMW Group, този двигател 1.6 литра развива 120 к.с. В комбинация с 6-степенна ръчна пилотирана скоростна кутия, която разполага с лостчета за смяна на скоростите под волана, консумацията му е от 6.2 л/100 км в смесен цикъл, а емисиите на CO2 са 144 г/км.

Новият С5 се предлага вече и със системата eTouch. Това е комплексна сервизна услуга, която включва спешни повиквания и пътна помощ (локализирани), както и виртуална сервизна книжка и Eco Driving, достъпни през персонален акаунт MyCITROEN в интернет. За повикванията eTouch функционира напълно автономно. Системата разполага с модул GPS и SIM карта, които не се нуждаят от абонамент за телефон и нямат лимит на валидността. На борда на автомобила са поставени два бутона - "SOS" за спешни повиквания (в случай на удар повикването може да се активира автоматично) и "Шеврони" за пътна помощ.

Вносителите на "Ситроен" в България - "Автомотор Корпорейшън" са готови и със специално предложение за започващия в петък Международен автомобилен салон в София. Двете оферти са за бензинов С5 с двигател VTI (120 к.с.), който е производство на BMW, с цена 34 500 лв., както и дизелов вариант с агрегат HDI (112 к.с.). Той струва 36 500 лв., като в тези цени са включени радиоуредба и цвят металик. За останалите варианти на автомобила цените стартират от 41 000 лв. и могат да достигнат до 70 000 в зависимост от двигателя и оборудването.
 ---------------------
 -------------------
 --------------------
 -----------------
2
1876
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
08 Юни 2011 22:54
Добро ускорение съчетано с добър разход на гориво (ако е истина). Дизайна е приличен, но чак пък изтънчен не е. Да харесаш грзоната предна решетка носеща символа на ситроен е въпрос на вкус. Интериора е явно на скъпите модели. За останалото не е ясно. Общо взето прилична кола. Надявам се да е достъпна за средния европеец по време на криза, който може да си позволи Ауди или Мерцедес Е- клас ако е парвеню или не е наясно как се плащат заеми.
09 Юни 2011 11:24
Сравнения с А6 и Мерцедес Е клас, пфу!
Ако може да се доближи до нещо, то това е Пасат, А4, Скода или Ц класа
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД