:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите пак отхвърлиха Сидеров за шеф на комисия

Народните представители отново отхвърлиха предложението лидерът на ПГ „Атака" Волен Сидеров да оглави комисията за борба с корупцията.

Само девет депутата подкрепиха идеята Сидеров да бъде шеф на антикорупционната комисия, а 55 се въздържаха. Така със събраните 65 гласа „против" лидерът на „Атака" се размина с шефската позиция.

Кандидатурата на Волен Сидеров в комисията за борба с корупцията е провокация към Народното събрание. Това заяви депутатът от КБ Георги Пирински като визираше серията от предложения на националистите за мястото в комисията, предназначено за ПГ на "Атака" да бъде заето от Волен Сидеров.
31
885
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
29 Юни 2011 11:02
29 Юни 2011 11:09
Що така?Ами Лъчо бабуинския мозък също е подходящ.Може и цвъки, румбата, калинка.Най-паче Боко, дето не закача бирата/мафиотите...
29 Юни 2011 11:19
Влиза, излиза, пак влиза, пак излиза...Предложението.
На какво ви напомня това?
Грешка! Това е парламентарна процедура.Което си е пак същото де!
29 Юни 2011 11:54
ШАПКИ ДОЛУ! ... Параграфа е на ред!
... А Вии, долни римляни... следвайте пътят на Слънцето!

29 Юни 2011 12:06
На какво ви напомня това?На дрипата, останала от едно балонче.
29 Юни 2011 12:21
Явно атакишчетата имат изгода комисията срещу корупцията да не работи... Като се има предвид какви ги е забъркал вожда им, не е изненадващо.

Редактирано от - Iezuit на 29/6/2011 г/ 12:22:58

29 Юни 2011 12:29
Тоя освен онанист, май е и мазохист.
Толкова пъти го ритат по топките и за още идва.
29 Юни 2011 12:36
Боко Тиквата пази тази длъжност за онова момче, "каде рита футбол с мене", телкаджията-митничар от терминал 2.
29 Юни 2011 12:41
ПГ „Атака" , Волен Сидеров
29 Юни 2011 12:44
Волен, волен, ама изВОЛнЕН!
29 Юни 2011 12:54
Котка, Петрински,
29 Юни 2011 13:20
Папунчик: ... Параграфа е на ред!


« J’Accuse…!
29 Юни 2011 13:38
55 се въздържали !?!
Тоест, не знаят защо са в парламента.
Не знаят защо сме ги избрали.
Нямат позиция.
Тоест некадърници, попаднали не на мястото си и заемащи мястото на можещи хора.
Ами да ги отзовем тогава.
Въздържал се, въздържал се, а накрая се изпуснал !!!
Нищо, то има стенограми.
Тя палачинката се обръща.
Един ден тия въздържали се има да се чудят защо нещата им не вървят.

29 Юни 2011 13:50
въздържалите се нарастват.
некои май се усещат
29 Юни 2011 14:04
Абе, хора, какво става? Какви са тия закани? Досиета ли правите вече, лагери ли планирате да строите, или направо ще товарите неугодните вам на шлеповете?
Добре де - и да имате такива планове, предварителното им оповестяване е признак на нечувана простотия. Като можеш да избиваш политическите си опоненти - прави го. Като не можеш, трай си докато придобиеш тази способност.
29 Юни 2011 14:08
Old_BG, Влиза, излиза, пак влиза, пак излиза...


"То туда, то сюда! Я вам что, разорваться должен?!"- заорал презерватив.
29 Юни 2011 14:31
Гьонсурат, брей! Казват му: "Не те щем!", ама той пак и пак. Зер папо има там. И начин да се пречи да се разбере що за гаранцийки и облигацийки са подписвали неговите дупетати. Малък пишок - голямо щение!
29 Юни 2011 14:35
В д-р Хаус, Чейс прави предложения на Камерън всеки вторник. Тук, Волен прави предложение на Цецка всяка сряда.
29 Юни 2011 15:20
Мечка се бори до 3 пъти. Има още един опит.
29 Юни 2011 15:38
Тука не съм много съгласен с решението на ГЕРБ.Щом му се полага трябваше да го гласуват.Ако се случи случката както в предното НС, с царските депутати нали пак на Атака ще разчитаме.Толкова ли не се усещат че депесари и комунисти гледат сеир и цепят.Ами и ако те пуснат парите?Предателя винаги си остава предател.

Редактирано от - nikcv на 29/6/2011 г/ 15:39:03

29 Юни 2011 15:38
IEZUIT,
/:/ "Явно атакишчетата имат изгода комисията срещу корупцията да не работи... Като се има предвид какви ги е забъркал вожда им, не е изненадващо..."
............................... ............................... ............................... ..........................
Йезуитската ти Мисъл пак те резили!
Ако депутатите от ПГ на "Атака" НЕ искат Комисията срещу корупцияга да работи, а всички(или достатъчна на брой) други депутати-неатакисти в Парламента искат тя да работи, интелигентната Мисъл би (подс)казала, че комисията би заработила одма(веднага!), ако тези депутати-неатакисти гласуват В. Сидеров от ПП "Атака" да заеме овакантеното място за депутат от ПГ на "Атака"! И така депутатите-неатакисти не биха позволили да се осъществи пъкления замисъл на атакистите- Комисията срещу корупцията да не работи! Нъл` тъй!
Обратно: ако депутатите-неатакисти НЕ искат Комисията по корупцията да работи, те постоянно ще отхвърлят(както го правят вече няколко пъти!) предложението на ПГ на "Атака" В. Сидеров да заеме овакантеното място за депутат от ПГ на "Атака"! Нъл` тъй!
Схващаш ли?!
П.П. Впрочем, Правилникът на Парламента НЕ забранява точно В. Сидеров да бъде член на Комисията срещу корупцията!
Правилникът на Парламента( Натиснете тук) казва:
...
Чл. 19. (1) Всеки народен представител може да бъде избиран най-много в две постоянни комисии.
(2) Всеки народен представител може да бъде избран за председател само на една постоянна комисия.
Чл. 20. (1) При определяне на състава на постоянните комисии се запазва съотношението между числеността на парламентарните групи с изключение на постоянните комисии по чл. 18, ал. 2, т. 15 и 16.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г.) Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика се формира на паритетен принцип – по един народен представител от всяка парламентарна група, и се председателства на ротационен принцип на три последователни сесии от представители на парламентарните групи извън най-голямата парламентарна група.
...
(4) Ръководствата и членовете на постоянните комисии се избират по предложение на парламентарните групи или на народен представител с явно гласуване в цялост, освен ако не е направено възражение срещу някой от предложените кандидати.
СИРЕЧ, Правилникът на Парламента НЕ допуска избиране на ръководството и членовеТЕ на парламентарна комисия явно и "В ЦЯЛОСТ", ако има Възражение срещу някой от предложените кандидати!
Но Правилникът на Парламента не казва(не посочва) и какви ДРУГИ( освен тези по чл.19 ал. 1 е 2- да не е член вече на две постоянна комисии или председател на една) могат да бъдат легитимните основания за валидно Възражение срещу някой от предложените кандидати, за да не може изборът ИМ да бъде явен и в цялост ! А когато Конституцията, Закон, Правилник и т.н. посочва изрично Забрана(и), друга Забрана не може да бъде измислена и ползвана! Т.е., депутатите-неатакисти в случая нямат право да имат други Възражиния, освен посочените в чл. 19! Но, пък, тези основания за Забрана не са налице в случая с В. Сидеров!
Следователно, противоречи(нарушение е!) на Правилника на Парламента НЕизбирането на В. Сидеров за член на Комисията срещу корупцията- и няма причини депутатите от ПГ на "Атака" да приемат и се съгласят с такова Нарушение на Правилника на Парламента!!!
Още повече, че ако решат, депутатите-неатакисти могат(защо не?!) да имат и направят невалидни Възражения срещу всеки депутат от ПГ на "Атака", а не само срещу В. Сидеров- и така да блокират работата на Комисията срещу корупцията до края на мандата на Парламента! Което и правят с отказа си да приемат номинацията на ПП "Атака" за нейн член(В. Сидеров) в Комисията срещу корупцията!
Схващаш ли?!
29 Юни 2011 15:55
ТУТКАЛЧЕВ,
/:/ Гьонсурат, брей! Казват му: "Не те щем!", ама той пак и пак. Зер папо има там. И начин да се пречи да се разбере що за гаранцийки и облигацийки са подписвали неговите дупетати"
............................... ............................... ............................... ..........................
В голяма Грешка си!
Или манипулираш?!
Постоянните комисии в Парламента нямат разследващи функции и задачи!
Прочети чл. 26 от Правилника на Парламента и ще се увериш сам(ако не си наясно, де!
Разследващи функции, обвиняване и осъждане в "демократичната" Република България имат и правят само Прокуратурата и Съдът! А когато става дума за депутат, трябва предварително Парламентът да му е свалил депутатския имунитет- по искане на прокурор!
29 Юни 2011 16:36
батака ръка трябва ръка да целиват, че не са ги метнали на психондиспансера, но като предпочитат да се ръгат между шамарите - моля
29 Юни 2011 17:04
Абе това място да не бащиния на Сидеров? Като семейната му партия?
"Атака" има право да го предложи - с ясното съзнанние, че няма да бъде избран. И го прави.
Народното събрание има правото да отхвърли кандидатурата му. И го прави.
Никъде няма изрично задължение издигнатата кандидатура да бъде избрана.

Редактирано от - Iezuit на 29/6/2011 г/ 17:08:17

29 Юни 2011 17:23
IEZUIT,
"Атака" очевидно иска Комисията срещу корупцията да работи- и затова предлага(вече четвърти път )свой представител в комисията(Сидеров)!
Другите депутати-неатакистите, очевидно, НЕ искат (те си знаят защо?!)Комисията срещу корупцията да работи- и затова не избират(вече за четвърти път) Сидеров за член на комисията! При това, не посочват валиден аргумент(причина) към Възражението си Сидеров да не е член на тази комисия!
Излиза сега, според теб, че шепата депутати от "Атака" могат да получат това, което те искат(според теб- да не работи Комисията срещу корупцията?!), с помощта и благодарение на позицията и гласовете на Мнозинството в Парламента! Ама туй Мнозинство от депутатите-неатакисти не се ли усеща, че играе по свирката на "Атака" и Сидеров?! ПФУ(за Мнозинството в Парламента е- не за теб!)!
29 Юни 2011 17:30
Аха, "Атака" иска комисията да работи, затова предлага един и същ кандидат за четвърти път, при положение, че е абсолютно сигурно неизбирането му - и следователно, бездействието на комисията.
Ясно.
30 Юни 2011 00:06
Параграфа доказа неистинността на противното. Какви изненади ще ни поднесе животът утре?
30 Юни 2011 00:08
Схоластиката не успя да пребори диалектиката. В исторически план.
30 Юни 2011 01:19
IEZUIT,
/:/ "Аха, "Атака" иска комисията да работи, затова предлага един и същ кандидат за четвърти път, при положение, че е абсолютно сигурно неизбирането му - и следователно, бездействието на комисията.
Ясно!"
ВАСИК,
............................... ............................... ............................... .......................


Още по-ясно е, че, след като им е пределно ясно, че ПГ на "Атака" няма да предлага(декларирала го е публично) друг кандидат, освен Сидеров, депутатите-неатакисти, в качеството си на решаващо Мнозинство, умишлено, май, блокират работата на Комисията срещу корупцията, недопускайки избор на Сидеров за нейн член!
Ерго, ако идеята и целта на ПП "Атака" и Сидеров е да блокират работата на Комисията по корупция, те успяват много хитро да го направят, макар и да са само един файтон хора, подлъгвайки(изпързалвайки!) много умно "умното" Мнозинство на депутатите-неатакисти в Парламента- да не (до)пускат те Сидеров за член на тази комисия!
Язък за "умните" депутати-неатакисти- хванали са се на въдицата на Сидеров и депутатите от ПГ на "Атака"!
Евалла на депутатите-атакисти! Умници!

Редактирано от - paragraph39 на 30/6/2011 г/ 01:24:26

30 Юни 2011 05:21
Те го гонят от селото, той иска поп да става...
30 Юни 2011 08:00
paragraph39:"Постоянните комисии в Парламента нямат разследващи функции и задачи!

Прочети чл. 26 от Правилника на Парламента и ще се увериш сам(ако не си наясно, де!

Разследващи функции, обвиняване и осъждане в "демократичната" Република България имат и правят само Прокуратурата и Съдът! А когато става дума за депутат, трябва предварително Парламентът да му е свалил депутатския имунитет- по искане на прокурор!"

Параграфе, ако обичаш разясни нам(ама с думи прости, щото сложните ти напоследък мисли остават непонятни за трезвия разсъдък) защо е този напън на Сидеров към тази комисия, щом нейните функции(според тебе) са...никакви, май?! Да не би да се опитваш да ни кажеш, че от тази комисия полза никаква и "Апостола" напиня към нея сал за едното деПУТАТСКО възнаграждение?! Гледай ти сребролюбец, не му стигат "Сейшелите" и прочие...пинизи!...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД