:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,370,740
Активни 124
Страници 14,508
За един ден 1,302,066

Гърция прие новите антикризисни мерки

Гръцкият парламент одобри драстичния пакет с антикризисни мерки, предвиждащ увеличаване на данъците на намаляване на публичните разходи, предаде Би Би Си.

Новият план на гръцкото правителство бе подкрепен от 155 депутати, а 138 гласуваха „против". Новият пакет бе нужен за получаването на поредния транш от международната спасителна помощ.

Утре гръцките депутати ще гласуват за промяна на законодателството, което ще позволи прилагането на новите мерки.
23
1127
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
29 Юни 2011 16:40
29 Юни 2011 16:54
И идва сакралното действие ПРИВАТИЗАЦИЯ . Там е заровено кучето. Някои много богати от Гърция, но повечето от чужбина ще си напазаруват на безценица най доходоносните активи на държавата, създадени от гръцкия народ. Някои от нищото, но с нечия "подкрепа" ще станат богати, а други, вече богати ще станат още по-богати. Позната картинка. Защото как така за едни е криза и обедняване, а за други забогатяване. Значи има не нещо друго, а просто преминаване на богатство от едни ръце в други. Това е! Другото е демагогия!
29 Юни 2011 16:57
Добре за Dow Jones... И‌ още?
29 Юни 2011 17:22
дали има мярка за понижаване цената на узото???!!!
29 Юни 2011 17:23
Ще пазаруват, ама няма да е както беше у нас 15 към 1. Продадени активи за 15 милярд. получени 1 милярд.
29 Юни 2011 17:29
Ради Бога, няма ли накрая някой да вземе, пък да ги пейстне тези страшни мерки! Да ги видим, да се ужасим, да ожалим паликарята, па да викнем по едно на Бойчето Спасителя, дето ни отървава от съдба по-черна от смъртта.
29 Юни 2011 17:46
Проблеми у нас с гръцки банки:
UBB, Alpha, Emporiki, Piraeus, Postbank

Ако ви е изгодно, теглете кредити от тях. Възможно е част от тях да ви опростят...
29 Юни 2011 17:52
Надайте се да ви опростят кредит към гръцка банка ако закъса.
29 Юни 2011 18:19
Десните там са същите п/сти като нашите. Гласували против защото планът имал прекалено висока социална ценя, моля ви се! Работата напомня за България - 1996. Десните п=сти ще застанят отляво на социалистите и ще ги гътнат с улични събития, а после ще продадат държавата, винейки социалистите.
29 Юни 2011 18:25
дали има мярка за понижаване цената на узото???!!!

Бягай да заредиш! Ще хвръкне поне двойно.
29 Юни 2011 18:36
Гладна кокошка просо сънува. Банките ще бъдат продадени на невски и френски, а длъжниците ще бъдат гонени до дупка и 9-то коляно.
29 Юни 2011 18:40
Мерките - Тук!
29 Юни 2011 18:51
OLDMAD
29.6.2011 г. 18:40:00 Мерките - Тук!

Това инфо е някакво старо. Там пише
VAT rates are to rise: the 19% rate will increase to 23%, 11% becomes 13%, and 5.5% will increase to 6.5%.

Нивата на ДДС в Гърция ги вдигнаха още минала година, не помня кой месец, но тук гледам по евростатски докумант, където от 1 януари 2011 са:
23% стандартна ставка и 6, 5/13% редуцирани ставки.
29 Юни 2011 19:45
6.5% ДДС в/у лекарствата и някои горива;
13% за храна
И това са проценти, които са били по-ниски до сега- доста по-добре отколкото в България.
На фона на техните заплати, ние пак сме доста по-прецакани, макар и основният им ДДС да стане 23%.
29 Юни 2011 20:39
Чета, чета и все не мога да видя като как, аджеба, с тез мерки гърците ще да станат по-зле от нас, както ни увери велемощний наш премиер. (Не че сакам на Йорго да е зле, а не нам - добре.) Пустословие на песоглавец, чини ми се, поредно.
А-аа, сетих се! Ний ще да се подобрим изведнъж под сие мъд(р)о ръководство. Ха дано! Ама надали!
И като си спомня, че част от гръцките мерки силно наподобяват един друг пакет от мерки срещу кризата, добре забравен вече. Що така бе, Дянков? Искал си с гръцкия аршин да ни премериш преди гърците, а? Е, жив да си! Живи да сме и ние, пък дано дочакаме ние теб да премерим с нашия кривак подобаващо.
29 Юни 2011 21:40
“международната спасителна помощ”. Егати майтапа. Същите тези спекуланти, дето направиха световната криза сега „помагат”. Какви добри душици. Г-да, както предсказах „шоковата терапия” се налага на западна Европа, САЩ, Канада и останалите „по-развити”. Защо? Защото спекулантите мразят да гледат угоени мързели сърбащи кафе по цял ден разчитащи на държавата да „ги оправи”. Оправенето идва, усещате ли го? В САЩ има един такъв лаф „I am going to make an example from you ”. Това ще рече „така ще те смачкам, че чак другите ще реват и няма да им мине през ума да правят като теб”. Пример: Куба. Друг пример: Гърция. Гърция няма да бъде спасена от тези мерки, защото свиващата се илономика не може да обслужва нарастващия дълг. Разбира се спасението не е целта на спекулантите а печалбата. Гурция ще бъде разпродадена парче по парче, като се започне от най-хубавите. Ще им говорят колко е добре в Чили, защото им наложиха шоковата терапия. Изобщо като нас – европейци в латиноамерикански ватиянт. Има различни източници на инфлация. Спекулантите се страхуват най-много от инфлацията, причинена от увеличаване на заплатите. В САЩ се счита, че безработица под 5% вреди на бизнеса. Сега официалната е 9%, истинската 18-20%. Корпорациите правят големи печалби, но работещите взимат все по-малко. Надига се расистка вълна с/у имиграцията, особенно с/у незаконните имигранти.
Как се отразява атаката с/у Гърция на нас? Негативно по всички показатели с изключение на един – бай Ганьо ще е доволен „не е важно на мен да ми е добре, а на тях даим е зле”. България има интерес от просперираща Гърция. Трябва да се стремим да помагаме на съседите да вървят нагоре. С това и ние имаме по-големи шансове. Просташкия анти-гръцки и анти –турски „партиотизъм” ни пречи много и във вътрешен план и във външен. Общественното мнение не е адекватно на ситуацията. Сефте?! Света е заложник на спекулантите (обединени в големите банкови институции и хедж фондове). Рецептата на втория бушмен за излизане от кризата беше (и е) война , гляма война. Това, което става в Близкия Изток не е спонтанно, а организирано през 2008 от външното министерство на САЩ и частни фондации front end на глеми корпорации. Това, което става е изнасяне навън взимането на решения от страните в ръцете на неизбирани организации от мафиотски тип, контролиращи правителствата чрез потока на пари. Има ли още мечтаещи за „демокрация”?
Ето какво е казал Thomas Jefferson

If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around the banks will deprive the people of all property - until their children wake-up homeless on the continent their fathers conquered."
„Ако американския народ някога позволи на частните банки да управляват тяхната валута, първо чрез инфлация, после чрез дефлация, банките и корпорациите, които ще растат около банките ще изземат собственността на хората – докато децата им ще се събудят бездомни на континента, който бащите им завладяха”
Сега сме точно в тази ситуация.
29 Юни 2011 22:41
Латинска Америка мина под ножа на "помощите". Там в момента си е финансово робовладелчески строй. В Африка за финанси въобще не се говори, там не са ги имали, че да им ги вземат, изнасят всичко останало. Следващите по списък са бившите соц страни, които лесно паднахме под ножа. И сега вече посягат на самите страни членки на ЕС. Първо Гърция, после Ирландия или Португалия. Но всъщност целият проблем идва от дълговете на САЩ. Пред тях Гърция е направо спестовна страна.
29 Юни 2011 23:06
Ми питай що всички в тоя форум цъкат с език втренчени в Гърция, като дълговете на САЩ са чудовищно по-големи, какво е това масово зомбиране, психотронни оръжия ли ползват или наште толкова си могат...

________________________________ ____
ВИЗАНТИЙЦИ СРЕЩУ ЕВРЕИ или ХОРАТА СРЕЩУ БАНКИТЕ
...нов световен ред, а? А кръчмаря питахте ли го?
29 Юни 2011 23:10
Прав си, Гарван. САЩ могат да обслужват дълга си с напечатани от тях пари, но другите – не. Това е все едно цялото село да има само едно буре за вино и всеки да е длъжен да налива вътре само гроздов сок но само контрольора с дебел врат може да налива вода. И то „законно”.
29 Юни 2011 23:17
Имаше една схема тъдява, някой я беше пускал преди година-две, за дълговете на държавите, някой има ли спомен къде беше?

________________________________ ____
ВИЗАНТИЙЦИ СРЕЩУ ЕВРЕИ или ХОРАТА СРЕЩУ БАНКИТЕ
...нов световен ред, а? А кръчмаря питахте ли го?
30 Юни 2011 02:56
Новината е добра, но има друга, за някои още по-добра. Притиснати от срокове за приватизация, гърците ще продават активи евтино. Сега богатите корпорации, които бяха спасени с народни пари в САЩ, както и различни европейски банки, които биват спасени от фалит в момента /пак с народни пари/, ще се окажат приватизатори, инвеститори и едва ли не спасители на гръцката икономика.

С две думи: дай лев на заем на гърка, гледай му сеира, после си вземи заема с лихвите и купувай активи на безценица.

Който чупи чинии последен, ги чупи най-добре.
30 Юни 2011 07:14
kaily:"Имаше една схема тъдява, някой я беше пускал преди година-две, за дълговете на държавите, някой има ли спомен къде беше?"

Не знам точно какво търсиш, но и това е добро - John Perkins(автор на "Изповед На Икономическия Убиец" - интервютата му са в Нета, от тях има и преведени на български(VBOX7) - човекът отлично обяснява как става "убийството" и в думите му познаваш "мо та мо" онова, което се случи на България и е на път да се случи и на Гърция!...
Натиснете тук

Редактирано от - Т_Живков на 30/6/2011 г/ 07:21:39

30 Юни 2011 09:21
Т Живков, благодаря ти за линка, страхотен е!
Нама как да не си впечатлен, когато ти говорят от първо лице хора работили сами като оръдия на Империята.
Тъжното е, че виждам , как казаното от Джон се екстраполира у нас 1:1.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД