:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 391
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хечбекът вече се предлага и със 6-степенен автоматик

От тази година хечбекът на „Рено Меган" с 5 врати се предлага и с нова 6-степенна автоматична предавателна кутия с два съединителя, в комбинация с дизеловия двигател 1.5 dCi 110 FAP. Трансмисия се обозначава с буквите EDC (Efficient Dual Clutch) и предлага удобството на автоматичната и надеждността на механичната скоростни кутии. Благодарение на високата ефективност и принципа на работа, с EDC се постига смесен разход на гориво от 4,4 л/100 км, равен с 6-степенната механична предавателна кутия, а емисиите СО2 се намаляват със 17% или 30 г/км и са сведени до забележително ниските 114 г/км.

С новата 6-степенна скоростна кутия с два съединителя водачът на автомобила не се налага да превключва ръчно скоростите, тъй като трансмисията е с изцяло автоматизиран режим на управление. Няма педал на съединителя и процесът на превключване се извършва напълно самостоятелно, точно както и при автоматичните трансмисии. Благодарение на новата технология шофирането в натоварения градски трафик става комфортно и без да се налага досадното „пълзене" на полусъединител в задръстването.

Новата трансмисия се отличава с прецизна и мека работа, като предавките се сменят бързо, почти неусетно, без осезаема загуба на въртящ момент по време на самото превключване. В комбинация с познатия 1,5-литров турбодизелов двигател с мощност 110 к.с. при 4000 об/мин и максимален въртящ момент от 240 Нм при 1750 об/мин новата трансмисия EDC демонстрира завидно добър синхрон. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 11,9 сек. а максималната скорост е 185 км/ч. Комбинацията между чудесния дизелов мотор и технологичната трансмисия осигурява приятен комфорт на шофиране и добра динамика. Има възможност и за ръчен режим на смяна на предавките. С новата скоростна кутия EDC цената на „Рено Меган" 1.5 dCi 110 е 36 570 лева, единствено в богатото ниво на оборудване Dynamique, в което се включени полезни удобства.
968
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД