:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Волво V60" залага на стил и безопасност

Автомобилът се предлага с нов турбодизелов двигател
СНИМКИ: ИНТЕРНЕТ
---
Новото "Волво V60" се появи пред публика преди година и предизвика голям ентусиазъм сред феновете на марката. "Това е автомобил за тези, които искат повече пространство. За тези, които винаги са в движение и имат нужда от гъвкавост, стабилност и сигурност", определиха машината нейните създатели.

В крайна сметка се оказват прави. "Волво V60" е комби версията на седана S60. "Семейният автомобил", както го наричат мнозина, е с подчертано спортен характер, като същевременно в него е запазено голямото багажно пространство.

Определено може да се каже, че машината наистина впечатлява. Релсите по покрива и изчистените линии на купето, които се простират от фарове до стоповете, й придават стройна и мускулеста фигура. Визуално тя изглежда по-ниска, но благодарение на предния V-образен капак, е и доста спортна.

Дължината на автомобила е 4628, широчината - 1865, височината - 1484, а междуосието - 2776 мм. Увеличението на габаритите се е отразило и на обема на багажника. Зад гърба на пасажерите във V60 има минимум 430 л товарен обем. При необходимост от повече пространство облегалките на задните седалки се сгъват в съотношение 40:20:40 и образуват абсолютно равен под.

Основното при всяко "Волво" е качеството и безопасността, така е и при V60. Автомобилът разполага със сензори против преобръщане, които реагират мигновено дори при най-лекото подхлъзване, същевременно активират системата Advanced Stability Control. Моделът разполага с още една новост - Corner Traction Control, която е усъвършенстван вариант на системите Dynamic Stability и Traction Control. С нея V60 влиза много по-стабилно и сигурно в завоите. При наклон по-голяма тяга се прехвърля към "вътрешните" на наклона гуми, докато другите получават повече мощност. Това позволява автомобилът да е по-плътно прилепнал към пътната настилка, като редуцира възможността за приплъзване.

V60 е поредният модел на "Волво", оборудван серийно със системата City Safety, която помага на водача да избегне сблъсъци при скорост до 30 км/ч. Моделът разполага и с още една революционна за автомобилната индустрия система за сигурност - Pedestrian Detection. Радар и камера предупреждават водача, ако пешеходец изскочи внезапно пред него. А при скорост до 35 км/ч може да бъде избегнат изцяло удар с човек на пътя.

Освен отвън автомобилът е красив и отвътре. Интериорът е изцяло фокусиран върху удобството на шофьора. При отваряне на вратата автомобилът посреща водача със спортни и комфортни седалки, заобиколени от високотехнологични уреди и детайли от най-високо качество. Материалите са от висока класа, като си контрастират визуално.

Новост при "Волво V60" е и двулитровият, 4-цилиндров двигател (2.0 GTDi). Той е с мощност 203 к.с., като осигурява 300 Nm въртящ момент при 1750 об/мин. Новият агрегат е с развита турбокомпресорна технология с директно впръскване на гориво и с два разпределителни вала с променливи фази на газоразпределение. Благодарение на него автомобилът ускорява от 0-100 км за 7,9 сек. при ръчна скоростна кутия и за 8,4 сек. при автоматична смяна на предавките. Максималната скорост е 230 км/ч.

На по-късен етап Volvo планира да усъвършенства 2.0 GTDi агрегат, като увеличи мощността му на 240 к.с. За любителите на дизела шведската компания се е погрижила с още 2 предложения - D5 с работен обем 2,4 л (205 к.с.) и двулитровия D3 (163 к.с.). При бензиновите версии най-икономична е ековерсията DRIVe с мощност 115 к.с., най-мощният двигател пък е T6 (304 к.с.).

V60 се предлага и с ново 5 или 7-инчово цветно информационно табло. То е по-високо разположено, за да не отвлича вниманието на шофьора от пътя. За комфорта на водача се грижат още 12 високоговорителя, част от системата Premium Sound, която включва още 5 усилвателя по 130W. V60 е и един от първите автомобили в света, който разполага с технологията Audyssey Laboratories MultEQ. Тя ограничава максимално "външните" звуци, които достигат вътре в купето.
 ---
 ---
 ---
1030
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД