:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Опозицията бойкотира комисията "Софиянски"

Само депутати от мнозинството плюс БНС влязоха в комисията "Софиянски", която ще се занимава с дейността на бившия столичен кмет и ще преценява има ли основание за снемане на депутатския му имунитет. ОДС, "Атака" и ДСБ бойкотираха комисията с аргумента, че тя ще бъде "другарски съд", а информацията от работата й ще се използва за политически натиск.

За председател на комисията бе избран левият депутат Пламен Ранчев. В нея влизат още Добромир Гущеров и Йовко Йовков от БСП, Борислав Ралчев и Минчо Спасов от НДСВ, Христо Бисеров от ДПС и Борислав Българинов от БНС. Първото заседание на комисията ще е във вторник.

Неприятно ми е, че ДСБ и ОДС избягаха от отговорност и комисията е дисбалансирана, каза Софиянски. Той е склонен сам да се откаже от имунитета си, но след като бъде осигурена публичност на делата срещу него.

Лидерът на ДСБ Иван Костов отрече нуждата от такава комисия и призова снемането на имунитета на Софиянски да се гласува в залата. Според него комисията има смисъл само ако съдебното производство предстои, а в случая делото е започнало и парламентът дублира съда.

Михаил Миков от БСП заяви, че тъкмо по времето на Костов е създадена практиката да се създават такива комисии, а сега същите хора я отричат. От левицата обвиниха ДСБ, че си прави кметската предизборна кампания от парламентарната трибуна. НДСВ също подкрепи създаването на комисията.
8
587
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
08 Октомври 2005 00:19
Комисия без съмнение е необходима - нали требе да се съберат, па да помислят и си изяснят за кого какво знае Софянски и как да му затворят устата и тогава да земат тежкото решение...и па нема да носят отговорност за нищо, щото са колектив и то сплотен...
08 Октомври 2005 00:36
Нема ли некъде некаква минимално добра новина в тоя шибан живот бе?
08 Октомври 2005 01:12
Нема добри новини докато комунисти и турци са в коалиция и управляват. Това им е задачата. Да се разкажат игрите на държавата и да се пълнят нечии джобчета.....
08 Октомври 2005 01:25
При вече повдигнато и предявено Обвинение към депутат за извършено/ЗАВАРЕНО!/ "тежко престъпление"/ т.е., престъпление, за което НК предвижда 5 г. или повече от 5 г. "лишаване от свобода"/ , Конституцията на Република България НЕ предвижда РЕШЕНИЕ на Парламента за сваляне на имунитета на депутата, а предвижда само УВЕДОМЯВАНЕ на Парламента !!!
Така че, в случая с имунитета на Софиянски в 40-то НС Управляващото Мнозинство/+БНС/ НАРУШАВАТ Конституцията!
А отказът на Малцинството да участва в Парламентарна Комисия по този случай е КОНСТИТУЦИОНЕН, ПРАВИЛЕН и ОПРАВДАН !!!
......................................... ......................................... .
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
...
Чл. 70. Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за тежки престъпления, и то с разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава - на председателя на Народното събрание. Разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, но в такъв случай незабавно се известява Народното събрание, а ако то не заседава - председателя на Народното събрание.
..............................
08 Октомври 2005 02:27
Винаги си точен, Параграфе
08 Октомври 2005 02:52
ШЪ СЪ СТЪРАЙЕМ, Г`УСИН ЖИВКОВ ! /козирувам!/
СЛУЖЙИМ НА /НЙЕНАРОДНА вече/ РИПУБЛИКА БЪЛГАРЙЯ!!! /с меко произношение, понеже съм от Черноморец-Бургаско!/

Редактирано от - paragraph39 на 08/10/2005 г/ 02:53:40

08 Октомври 2005 21:40
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ...
Чл. 70. Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за тежки престъпления, и то с разрешение на Народното събрание, а когато то не заседава - на председателя на Народното събрание. Разрешение за задържане не се иска при заварено тежко престъпление, но в такъв случай незабавно се известява Народното събрание, а ако то не заседава - председателя на Народното събрание.
Дългогодишният депутат - другарят Миков от БСП, както и неговите другари очевидно не познават Конституцията. Какво ли пък познават другарите???
09 Октомври 2005 20:13
...Добромир Гущеров и Йовко Йовков от БСП, Борислав Ралчев и Минчо Спасов от НДСВ, Христо Бисеров...
1. Добромир Гущеров - един от архитектите на след 10-то ноемврийската мафия, офицер от ДС, шеф издател на "Република", бившето "Разбойническо дело".
2. Христо Бисеров - един от "младотурците", присламчил се комсомолец към организацията на горния индивид. Беше се "подемократничил", сега се потурчил и като младотирчин е всред редиците на Д(П)С, т.е. турско говорящата БКП.
3. Останалите не ги знам, но и тези двамата са достатъчно да решат съдбата на Софиянски, известен младотурчин-мафиоз.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД