:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 239
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Матеус: В другите групи ще бъде много по-лесно

Никой не слага България в сметките за квалификациите за Мондиал`14
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Бившият бразилски национал Роналдо показва на жребия в Рио де Жанейро листче с името на Италия, с което прати четирикратните световни шампиони в квалификационна група "В", където е и България.
Попадането на България в четвърта урна на жребия за квалификациите за Мондиал`14 в Бразилия си оказа очакваното влияние и националният отбор бе пратен в изключително трудната група "В". Там освен четирикратния световен шампион Италия, са още Дания, Чехия, Армения и Малта.

Селекционерът Лотар Матеус се опита да запази самообладание, но си пролича разочарованието му. "Видях много по-лесни групи при жребия. Нашата група очевидно е много трудна. Но във футбола е така. Доволен съм да имаме такива добри отбори, срещу които да играем. Едно е ясно: Италия е фаворит!", изтъкна германският специалист. Задачата му ще е сложна, защото за световното първенство директно ще се класира само победителят в групата, а този на второ място трябва да не е с най-лоши показатели измежду всички други втори отбори в другите групи, иначе няма да се класира за баражи.

В коментарите си другите делегации в Рио де Жанейро изтъкнаха единодушно, че Италия е най-силният тим, а също така никой не се сети да сложи България в големите сметки.

Националите са били за последно с Дания, Чехия и Малта в една група за квалификациите за Мондиал`02, а с Италия - в пресявките за Мондиал`10.

"Ние сме Италия и целта ни е да спечелим квалификационната си група. Дори само заради името и историята на италианския футбол трябва да спечелим тази група", категоричен бе наставникът на "Скуадра Адзура" Чезаре Прандели. Президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете го допълни: "Добър жребии. Доволни сме, че избегнахме двата най-сериозни съперника от втора урна - Русия и Франция."

Мениджърът на чешкия национален отбор Владимир Смицер бе по-обстоен: "В квалификациите за шампионата в Япония и Южна Корея също бяхме в група с Дания, България и Малта. Тогава не успяхме да се класираме. Дано сега имаме повече късмет. Със сигурност Италия е фаворитът. Малта ще бъде отборът, който може да поднесе изненади."

А изп. шеф на малтийската федерация Бьорн Васало си припомни равенството 1:1 с България в квалификациите за Мондиал`06 и допълни: "Италия е световна класа, а има и други здрави отбори - Чехия и Дания, но ние ще им се противопоставим с всички сили."





ГРУПИТЕ

Група "А": Хърватия, Сърбия, Белгия, Шотландия, Македония, Уелс

Група "В": Италия, Дания, Чехия, България, Армения, Малта

Група "C": Германия, Швеция, Ирландия, Австрия, Фарьорски о-ви, Казахстан

Група "D": Холандия, Турция, Унгария, Румъния, Естония, Андора

Група "E": Норвегия, Словения, Швейцария, Албания, Кипър, Исландия

Група "F": Португалия, Русия, Израел, Северна Ирлания, Азербайджан, Люксембург

Група "G": Гърция, Словакия, Босна и Херцеговина, Литва, Латвия, Лихтенщайн

Група "H": Англия, Черна гора, Украйна, Полша, Молдова, Сан Марино

Група "I": Испания, Франция, Беларус, Грузия, Финландия
13
1513
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
31 Юли 2011 20:18
В коментарите си другите делегации в Рио де Жанейро изтъкнаха единодушно, че Италия е най-силният тим, а също така никой не се сети да сложи България в големите сметки

Чудно защо?
Нямаме сили за нещо повече, освен да решим кой ще е втори измежду Дания и Чехия.
01 Август 2011 02:27
На заем от вчерашния брой:
...майор Мирски, ТКЗС-Петърч, Джуров и Милко Балев, Мултигруп, Черепа, Лупи... пернишки крале на боклука...


Дражко, кат' сме тръгнали да си изброяваме "героите", чакай и аз да те подсетя за няколко: В началото бе хитлеристкият поздрав. После обръщаме лопатата и качваме бюстът на Сталин до Мусала. След това идват Цола Драгойчева, Ангел Солаков, Борис Велчев (старши) и в по-нови времена сините фланелки с логото на "ВИС-2" върху представителния екип, международният аферист Чорни (Шерней), агента Тара, който бил и комсомолски секретар... За Бъки Бомбата и плеядата около него няма да отварям дума...
Та преди, баби, да започваш да хлопаш с ченето - погледни (избърши) собствения зад..к! Така няма да стават грешки. Айде, сполай ти!

А по темата по-горе: нЕма да се класираме. Не се и надявайте...
01 Август 2011 03:44
нема да се класираме, преди да са почнали мачовете, е глупост. Италия е велик отбор, който може спокойно да бъде отупан на важни мачове от посредствени отбори като Словакия напр. но Дания и Чехия ще са доста трудни... при Матеус спряхме да губим от кой ли не, може пък да ги научи да вкарват и голове
01 Август 2011 09:45
Prof. Brezinski
[Златен][452]
01.8.2011 г. 02:27:23 На заем от вчерашния брой:
...майор Мирски, ТКЗС-Петърч, Джуров и Милко Балев, Мултигруп, Черепа, Лупи... пернишки крале на боклука...

Дражко, кат` сме тръгнали да си изброяваме "героите", чакай и аз да те подсетя за няколко: В началото бе хитлеристкият поздрав. После обръщаме лопатата и качваме бюстът на Сталин до Мусала. След това идват Цола Драгойчева, Ангел Солаков, Борис Велчев (старши) и в по-нови времена сините фланелки с логото на "ВИС-2" върху представителния екип, международният аферист Чорни (Шерней), агента Тара, който бил и комсомолски секретар... За Бъки Бомбата и плеядата около него няма да отварям дума...

Драги професоре, ще си позволя няколко изречения относно твоят постинг.
Да, тези които си изброил са част от историята на ФК "Левски" и никой левскар не ги отрича и не се стреми да не се говори за това.От тях първостепенна роля в даден перйод от времето имат само Чорни и сега Батков, другите са на заден план - просто фон.
И запомни завинаги, че хитлериският поздрав не е в началото, защото той се появява след 30 - година, а "Левски" съществува поне 16 години преди това!!!
Как е при вас в ЦСКА: - партизанина майор Мирски, Председателката на ТКЗС в село Петърч, са първите създатели на спортния ви клуб.След 1948 година това е вече подето и от партийният деятел Балев и напълно решено с помоща на армейски генерал Иван Михайлов /Д.Джуров е продължител на ген.Михайлов/ - това са реалните създатели на вашият отбор.
Всички от Мулти груп до Черепа са били ваши собственици и имат първостепенно значение за развитието на отбора ви.
Така, че драги има разлика в значението на едната група деятели от другата група, има и то голяма.Но история какво да я правиш?
01 Август 2011 09:56
Драги Твиреме, аз не можах да разбера от твоя постинг, защо нашите са лоши, а вашите са добри... Но както и да е. И ако позволиш, един по-общ въпрос: Не ви ли омръзна 5-6 човека тук да циклите върху една и съща плоча? И то винаги, когато любимият ви отбор е в криза. Преди беше Указа, сега е ТКЗС-то на м-р Мирски... Мен лично ми омръзна да ви чета, честно.
Иначе с най-добри чувства, конкретно към теб. Заслужаваш уважение и от моя страна го имаш!
01 Август 2011 10:09
Брезински, объркал си статията. Нормално.
Матеус да си наляга парцала, а да не реве от сега какво можело и какво - не. Това е положението - от Дания ли ще ни е страх, чехите не са онвоа, което бяха преди 10-15 години, а от Италия поне е дно равенство можем да измъкнем.
01 Август 2011 10:40
Лоши и добри ли, професоре?Не, не е така!Всеки от тях е във времето си и има своето значение.Проблема на който акцентирам е, че вие като фенове не обичате да ви се припомня /и непрекъснато избягвате/ житието битието на отбора ви.Разбира се не съм в главите Ви и не мога да кажа защо, но е видно, че мнозина изпитват неудопство.
Сега като нещо на някой му омръзне да чете, той просто не го чете.Но няма как да не говорим за миналото, защото милиционера и шеф на софийският затвор и ТКЗС в с.Петърч и припознаването на клуба като част от българската войска /ЦДВ Септември/ и полуфиналите в КЕШ и други успехи са част от историята ви и като цяло - това е ЦСКА.И накрая - да се мълчи и премълчава неприятната и тъмна страна, а да се вихрят похвали за светлата и всички да ви ръкопляскат и викат - браво велики сте, Е НЯМА КАК ДА СТАНЕ.Така, че проблема по-скоро е във вас самите ЦСКАри и много по-малко в нас, които ви казваме, че не сте нищо повече от всички останали.
01 Август 2011 10:54
.
01 Август 2011 11:35
Ринс
Все пак имаме някви играчи, за сефте имаме и тренер, дето не му пука . . .
напълно непредвидими сме!!!
но пък виж, може и да бием някой
01 Август 2011 12:06
Така е Ринцо, и аз гледах няколко мача на малките, особено испанците като нищо ще отнесат мъжкия ни отбор.
Но това не пречи да се надяваме на нещо и да викнем по едно "Българи Юнаци" на стадиона, като дойдат мачовете. А колко малко ни трябва - някоя и друга победа и стадиона ще стане като кошер. Иначе като гледах какви отбори са във 2 и 3-та урна ми се стъжни, та даже БиХ са в 3-та урна, а ние 4-та - срамота е какво се случва с футбола ни и спорта изобщо през последните 20г.
01 Август 2011 12:38
Evasion, де да беше сбъркал само статията многоуважаумият Проф. Брезински. И философията сбъркана. Такива като него си мислят, че ако успеят с просташки квалификации да ни откажат да припомняме фактите такива каквито са били и край, избелили са историята си. Да, ама не!
Сега, вярвам на споделеното от Rince на 100%. Като контрапункт ще посоча, че нашите юношески и младежки формации само с когото не са играли от тях не се загубили. За какъвто и да стил е трудно да се говори защото просто такъв липсва. Аз обаче ще кажа какво видях в двата мача на Армения с Русия. Един изключително подреден отбор, умеещ да се защитава, не пропускащ и най-малката възможност за нападение. Контролират топката като завършени майстори. Просто, дано греша, не виждам там как ще избегнем поражението, а в София да ги бием. Но редно е да видим как ще приключи първо квалификационната еврокампания. Инак си остава на моето. Нямаме подходящи играчи за нацтима. Трите коня един по един си отиват. Дори и да придумат Бербатов да се върне, годинките им неименуемо ще натежат. А зад тях е пропаст. Ще да видим!
01 Август 2011 18:31
по темата, ако обичате, г-да милиционери.

Ако съм като Матеус, никога няма да викам футболисти на лесна в националния. Защото там никога не мислят за Родината , както е мислил и се е борил Васил Иванов Кунчев, само петнят името Левски.
Всички знаем и помним как Мъри отказа да стане треньор на нац. отбора заради лесна. А след това пък ни класира в 4-та урна.
Но това е практика в фк лесна:
При Гонзо:
Натиснете тук
При Вуцов:
Натиснете тук
При Насло:
Натиснете тук
01 Август 2011 19:55
Ако мога да цитирам класиците Ъпсурд :"Марто гледа назад да види конкуренцията... и нищо не вижда".
Кое ни е бъдещето? В други отбори момчета на 17-18 години пробиват в първи състав, при нас на 23 са млади надежди... В Ловеч има две момчета от които може да стане нещо и дано по-бързо заиграят организиран футбол.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД