:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Столична община пристъпила закона и със заем за метрото

Ден след като Сметната палата констатира скандални нарушения при сключването на водната концесия в София, ревизорите оповестиха в доклад, че столичната община е нарушила законите и с японския заем за разширяването на метрото.

Японската банка за международно сътрудничество отпусна на софийското кметство държавногарантиран заем от 104 млн. долара за най-трудната отсечка от метрото между ЦУМ и Интерпред. За консултанти са избрани "Евролекс България" и японският консорциум "Падеко". "Евролекс" е консултирала общината и по водната концесия, за което е получила над 60 000 евро. "Падеко" пък разработи стратегия за паркирането, финансирана от ЕБВР.

През септември м. г. за изпълнител на проекта бе избрана японската компания "Тайсей". Заемът е за 30 г., но главницата ще започне да се изплаща едва през 2012 г. По проект общината трябва да участва със съфинансиране - да поеме 19% от стойността на строителните работи. С промяна в договора от м. г. това задължение на кметството отпада. Промяната е станала в нарушение на Закона за държавния дълг - без одобрението на министъра на финансите. Освен това общината поискала държавна субсидия от 23 млн. лв. С част от нея е изградила метростанцията при Интерпред, въпреки че тя не е включена в проекта за заема.
7
620
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
08 Октомври 2005 00:33
Ми кво от това.
От нещо досега имаше ли ефект изобщо?
08 Октомври 2005 13:35
Господа журналя, може да прИстъпвате като млади невести, но законът може да се прЕстъпи, т.е. да се извърши престъпление.
08 Октомври 2005 20:06
Софиянски остави огромни задължения на общината. Надявам се Гаврийски да ги огласи публично за да видят софиянци какъв стопанин е имал града през последните 10 години! Евролекс се оглавява от небеизвестният Андрей Делчев, проучвал заедно с Миглена Кунева задълженията на африканските държави към България и които както знаем потънаха в небититето.
08 Октомври 2005 23:16
А къде ДРЕМА Сметната палата докато Усмихнатия беше кмет
09 Октомври 2005 13:00
Абе нали мотото му беше ВИЕ МЕ ПОЗНАВАТЕ! Защо сега се учудвяате и недоволствате????? Нали си го избрахте, знаехте за огромните далавери, защо пищите като ощипани девици???? Както каза един мастит учен на прехода за да имам аз трябва да нямате вие.Първи закон на демокрацията!!!!!
09 Октомври 2005 13:41
И ОБРАТНОТО е вярно: "За да имаме НИЕ- трябва да няма Той/ТЕ-"ДОСЕГАШНИТЕ"/ !!!
Сиреч, да си вземем това, което са ни взели- КОНФИСКАЦИЯ на Имуществото, за което Собственикът му очевидно НЯМА достатъчни по размер ЗАКОННИ Доходи и НЕ може или НЕжелае да докаже ЗАКОННОСТТА на Средствата/парите/ и Начините на придобиването му! !!! КАЗАХ!
09 Октомври 2005 20:36
Минко ще оправи работата
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД