:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 430,266,941
Активни 99
Страници 12,725
За един ден 1,302,066

Отговори

В първата партия "Хидра"-Адамс последва естествен и силен ход. 1.Oxf5! Oxe5 dxe5 Txf5 3.Дхе4 Og6. На това разчита гросмайсторът, но машината е предвидила всичко! 4.Тв6 Тf8 (Ако 4...Тхf2?, то 5.Тхg6!) 5.Де3 Тсf7 6.Тd6 Да5 7.е6 Те7 8.Оа3. Маневрите на белите са с точност като швейцарски часовник! 8...Тfе8 9.Охс5 Дха2. Черните попадат в уловка. 10. Тd2! и капитулират. При втората партия "Хидра"-Адамс компютърът изненадва с блестящ удар. 1.Охh6!! gxh6. Черните приемат жертвата. На 1...Охd6 ще ги огорчи 2.Охg7 Ke8 3.Kxd6 Дd7 4.Oxf8 Kxd6 5.Oxd6 Дхd6 6.Дg4+ и шах-топ. Сега обаче върху тях гръмва мълния. 2.Дf3 Цh7 (Или 2...Кхе4 3.Кхh6+ Цh7 4.Дh5) 3.Де3! Кg8 4.Txh6+ Kxh6 5.Дхh6+ Цg8 6.Дg7+ и роботът обявява на човека мат!



Бридж



Естествено, че много ви се иска да компрометирате договора въпреки слабата си от защитен аспект ръка. Е, и какво? Стандартна атака в цвета на партньора, нали! Добре, но коя е картата, с която ще стартирате?! Еталонното правило в доста случаи с 4 карти, а дори и без фигура (оньор) да се тръгне с четвъртата по сила карта, т. е. за случая с пика 2 (?). Приемаме, че постъпвате така. И как ли ще процедира Юг! Със сек пика, в случая десетката, Изток ще спечели с А-то и поради явната липса на по-конструктивен (коректен) ход ще продължи с втора пика. С това провалът на договор 5 трефи е изпуснат. Защо?! Юг ще цака, ще изтегли 2 коза, оставайки в мора, ще цака и третата пика в ръка, ще играе купа х за А-то на мора и ще продължи с купа 6 до Q-та си. Ясно е, че пласирал 2-те червени К - и в Изток и ако той е с купа Кх (защо не?), се оказва блокиран: коз и купи няма, с пика е в двойното цакане с чистене, а в каро?... Имал ли е Юг каро Qх (2 карти) - 11 взятки за него. Навярно отдавате това на злощастна игра? Не! Слабостта е в картата, с която атакувате. С 4 карти с К (!) в цвета на партньора, особено когато се знае, че сте с поне 9 карти в цвета, като ръката ви е без странично хващане (рантре), коректен е стартът с К-та!! Важно, в известни случаи решаващо изключение. След пика К и индикация от Изток, то ще знаете как да се продължи - в кой червен цвят. При голяма пика от Изток, в случай 8-цата - купа; но при пика 3 - ход в каро!

Обърнете внимание на ръката на партньора си Изток - пика: АQ843, купа: К9, каро: КJ7х, трефа: хх.
3
391
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
08 Октомври 2005 00:38
Ха-ха-ха,
ако горния опит за разсъждения ви се струва неубедителен запитайте си:

1) Колко ще затрудните Юг при пласирането на останалите фигури след като демонстрирате единствената си такава.
2) Дали патньора ще ви поощри да продължите в каро (където има КJ7х)


Моето мнение: "Ресто, не струва !".
08 Октомври 2005 12:28
Видях и отговорите. Идеята ми като Запад е вярна. Въпросът е дали партньорката ми ще избере да маркира кари. Може би, след като има KJxx.
10 Октомври 2005 10:20
Съгласен съм че в тази ситуация трябва да се атакува с висок оньор и да се чака сигнала на партньора - Лавинтал за купи или кари. Гледайки само мора се вижда че в купа можем да вземем само една взятка и може би трябва да се сменя каро, но една добра двойка трябва да си помага в такива ситуации, така че първата карта от Изток следва да е Лавинтал.
Какво да поиска Изток, купи или кари?
Да приемем че за Изток не очаква втора взятка в пики, т.е. Юг е сек. Ако Юг има и шест карти в трефа, то му остават шест червени карти.
При три купи и три кари, в който червен цвят да смени Запад то Изток с действителната си ръка: AQxxx, Kx, KJxx, xx ще вземе 2 взятки в червените цветове.
При две купи и четири кари - също.
При четири купи и две кари обаче смяната в кари е съществена, защото при смяна в купи Юг печели в мора, цака пика, коз към мора, цака пика, изтегля последния коз оставайки в мора и купа. Сега изток е поставен ръка и ще трябва да играе в пика - двойно цакане или в каро из под К.
Задачата на Изток не е лесна и на масата трябва да е съсредоточен.
И накрая - аз бих обявил пресичащо 3 пики, обещаващо 4 карти и тогава за Изток ще е напълно ясно, че нямаме вторя взятка в пика и той трябва да даде Лавинтал.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД