:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Сладка като мед

Известната чалга певица Ванилия, същата тази Ванилия, дето по турнета и концерти пълни стадионите с толкова народ, колкото нито един футболен отбор в България не можеше да събере, прочете една книга!

Книгата иначе изглеждаше най-обикновено, дори картинки нямаше, но ето - зачете се певачката, потъна в нея. Разтвори я в юлски ден сред лукса на "Руц", елитен крайморски хотел с повече звезди и от американското знаме, наречен от собственика му мутрата Боко Топа - "Руц", та веднага да се сетиш за нюйоркския "Риц", и не я остави, докато не затвори и последната й страница.

Прочете значи Ванилия книгата, остави я на масичката до себе си и се отврати от блясъка на кристалния й плот и позлатените й рахитично извити крачета. Допреди масичката й се виждаше разкошна дотолкова, че повече не можеше да бъде, а сега, к''во стана, направо гнусна й се стори с целия й шейхски блясък.

Излезе Ванилия на терасата, загледа се в шумящата сива зеленина на морето и се запита:

- Защо съм Ванилия? Ванилия е подправка за торти! В личната карта Иванка Михтарска, а изведнъж - Ванилия!

Всъщност Ванилия знаеше защо е Ванилия. За да може тия тъпаци, конферансиетата, да изкрещяват от сцената: "А сега един въпрос? Какво прави един сладкиш още по-сладкиш?", а тълпата долу да отвърне: "Ванилия!!!" Такъв бил номерът. Един космат Костадин от звукозаписната фирма го измисли това Ванилия и колкото и тя да настояваше поне да е Ванина, никой не се съгласи...

Изобщо внезапна и необяснима мъка затисна прочутата звезда: Отиде тя до хладилника, натъпкан с к''во ли не, измъкна шише "Пиня колада" и отпи едро, макар да знаеше колко се пълнее от тоя сиропест алкохол.

- Защо никога не съм била студентка? И, ей така, да се притеснявам, ще ми разпише ли доцент Марков семестъра?!

Едно време над тях, на шестия етаж в блок 213 на "Суха река", живееше такъв едноименен доцент. Къщата му беше пълна с книги. Прескачаха ги, местеха ги, спяха върху тях... Доцентският син Коко не спираше да я сваля. Ужас, колко неловко го правеше, как заекваше и се изчервяваше... И все писма й пишеше. Срещне я и вместо да й каже всичко с думи, бутне й листовете в ръцете и бяга... Боко Топа писмо ще ти напише? Боже, ми той знае ли азбуката? Той, спре ли до нея, и веднага под роклята й захваща да бърка... И дай му да го снимат с нея по вестниците. В смисъл, вижте ме, аз Ванилия си я чукам... "Гледай на всичките ми коли като на твои!" Говедо! Мутра!

Отпи отново здрава глътка певачката, видя отражението си в стъклото на отворената врата и още повече се натъжи:

- Готина! Карат ме да пея по прашки! И чак им се плаче, че още не сме напреднали дотам, че да е разрешено да пееш от сцената дибидюс гола! Само пилон не слагат на естрадата, та хептен на бардакиня да заприличам! Боже, баща ми ме гледа по клиповете из разните телевизии! - надигна бутилката Ванилия. - А к''ви тъпотии ме командват да пея!? "Пипай ме навред, сладка съм кат мед..." За един месец трийсет хиляди диска изпоизкупиха...

Много се терза и много нещо изпи този следобед сладката като мед Ванилия. А вечерта знаете ли какво направи? Изтреска с един пепелник атракцията на ресторанта на "Руц"! Прочутото виенско огледало, дето за него и в "Български туризъм" писаха и дето Топа с него най се гордееше по купони и промоции. На сол го направи! Два на четири метра кристал! Купено от разпродажба във Виена! Било на графовете Естерхази!

Бе, к''во да ви кажа, наистина не е хубаво да се четат книги и това си е. Малко ли компютърни игри има, та книга! Пък щом чак толкова ти се е приискало да четеш, е, земи някое списание за гримове и прически - там поне снимките са повече от думите!
12
786
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
07 Октомври 2005 23:48
Чавдаре, от мен - ! Само не се бъзикай с Ваня Щерева, пич! Тя не само че прочете, ами и написа една книга... Да се чудя що ли ме научи мама да чета?
08 Октомври 2005 00:15
Ваниуия - мечтата на всеки църн шокоуад, натъпкан с анабоуи
Шинката пцува ногу елеганс , евалла!

Редактирано от - OLDMAD на 08/10/2005 г/ 00:16:06

08 Октомври 2005 01:56
Готина! Карат ме да пея по прашки!
Хахаха, Браво на автора. Господин Шинов, да не би Весна Змиянац да имаше наум, или Цецка, или нам коя си....Или ...? Хубаво, чела книга, ама как я чела, с корицата нагоре или ...Я си признай кое българска парче ти поиска автограф.
Валери, къде се губиш? Драго ми е да те видя отново във форума
08 Октомври 2005 17:50
Тъжен смях, чудесно написано
08 Октомври 2005 18:13
>>><<<
....
Ти попмниш ли го тоз доцент?
-Това бях аз...
08 Октомври 2005 18:19
бардакиня
08 Октомври 2005 20:39
Гладка като лед
08 Октомври 2005 22:56
Имам усещането, че авторът е надничал в моя апартамент: "Къщата му беше пълна с книги. Прескачаха ги, местеха ги, спяха върху тях... "
09 Октомври 2005 02:23
А, така ли? И колко бяхте точно на брой тия дето спяхте върху тях?

09 Октомври 2005 16:08
фък... несколко авери от мъжкия манастир наверное...
09 Октомври 2005 16:31
Тия певачки никнат като гъби. Аз дори не ги различавам. Запомнила съм само Глория е Сашка.
09 Октомври 2005 16:55
А, не. Обзалагам се, че грешиш, тов. Блиндяев. За типове като Глория и Сашка не съм сигурна, но едва ли ще подмине някоя стимулираща интелектуалка нашият извисен духовник - имай вяра. При това, той не обитава манастир, а преподава в университет... (!) Все духовна обител, но известна с по-сочни посетителки. Не е маловажно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД