:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Щангистите имат добри шансове за последните квоти

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
"Новият Херкулес", както вече наричат Бедад Салими Кордасиаби (22 г.), е седнал на щангата и приема овации след опита си на 214 кг в изхвърлянето, с който постави световен рекорд в това движение в кат. над 105 кг. На първенството в Париж 168-килограмовият иранец безапелационно защити титлата си от Анталия '10 с двубой от 464 кг (214 + 250), следван от сънародника си Саяд Ануш Иравани с 439 (198 + 241) и Санг-Гуен Жеон (Кор) с 433 (192 + 241). При мъжете Иран спечели общо 2 титли (другата е на Кянуш Ростами в кат. 77 кг), Китай е с 4, а Русия и Казахстан с по 1.
Националните отбори по вдигане на тежести могат сравнително лесно да хванат последния влак за олимпиадата в Лондон '12. Това показва публикуваният от международната федерация (IWF) списък с тимовете, получили квоти от основната квалификация - световните първенства в Анталия '10 и Париж '11. След завършилия в неделя шампионат във френската столица това са 24 мъжки (12 европейски) и 21 женски (7 от Европа) състава.

Тъй като България не участва на тези форуми, последният шанс е да пласираме щангисти на игрите е Евро '12 в Анталия (Тур) напролет. От него максимумът е 1 квота при мъжете и 1 при жените. За целта на европейското мъжкият ни тим трябва да е сред първите 7 измежду тези, които все още нямат щангисти олимпийци, а женският сред първите 6.

Световното в Париж определи и съперниците ни в тази миниквалификация. При мъжете те са Молдова, Словакия, Литва, Испания, Гърция, Унгария, Чехия, Латвия, Белгия, Италия и Хърватия. Дори и с тотално подмладения настоящ български състав не би трябвало да имаме проблеми да сме сред първите 7 в тази средняшка конкуренция.

За жените съперниците са малко повече, малко по-сериозни, а и тимът ни започва на практика от нулата. Но и за тях е напълно постижимо да попаднат в Топ 6 измежду съставите на Испания, Унгария, Албания, Италия, Азербайджан, Франция, Румъния, Гърция, Чехия, Финландия, Норвегия, Сърбия, Дания, Словакия и Молдова.
1
1143
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Ноември 2011 20:36
Най-интересното от последните дни за мен се свежда до две имена. Едното е 185 килограмовия руснак Чингиз Могушков, който питаше съдиите дали опита е добър докато държеше щангата. А другия е бронзовия медалист в кат. до 94 кг - иранеца, слушайте внимателно, защото няма да повтарям - Мохамамдпуркаркараг.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД