:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националките се нуждаят от подвиг за Лондон '12

Можем да поднесем изненада, убедени са волейболистките на Марчело Абонданца
СНИМКА: CEV.LU
Волейболните националки вече сътвориха минисензация, като победиха два пъти домакина Азербайджан и спечелиха предквалификацията в Баку, но мисията им на турнира в Истанбул изглежда почти невъзможна.
Истинско геройство трябва да извършат волейболистките от националния отбор, за да участва България в женския турнир на олимпийските игри в Лондон '12. Това пролича ден след като селекцията на италианския треньор Марчело Абонданца спечели предквалификационния турнир в Баку (Азер) и се класира за същинската квалификация в Истанбул (Тур) през май.

Там ще участват общо 8 отбора, които трябва да излъчат един-единствен участник на олимпиадата. Освен българския тим засега сигурни за турнира са още 5 състава - на Турция, Полша, Русия, Хърватия и Сърбия, а за останалите две места шансове имат Германия, Холандия и Румъния. Последните два претендента за единствената виза в Истанбул ще станат ясно най-късно в петък, когато приключва турнирът за Световната купа в Япония.

По регламент в европейската квалификация имат право да участват домакинът (Турция), най-добре класиралият се тим на Евро '11, който не играе за Световната купа (Полша), победителите в трите предквалификации (България, Русия, Хърватия) и трите европейски участника за Световната купа (Италия, Германия и Сърбия), освен ако някой от тях не вземе медал в Япония. В такъв случай бройката в Истанбул ще бъде допълнена от най-добрите втори отбори в предквалификациите.

В неделя европейският шампион Сърбия загуби и теоретични шансове да влезе в Топ 3 за Световната купа, което го прати на турнира в Истанбул. Италия обаче е безапелационен лидер за Световната купа и практически е невъзможно да изпадне от Топ 3. Това отваря шанс на Холандия, чийто тим стана подгласник на хърватките в предквалификацията в Загреб. Румънките пък зависят от тима на Германия, който все още има шанс за медал в Япония.

"Радвам се, че направихме това, за което отидохме в Азербайджан - коментира звездата Ева Янева при завръщането на тима ни в София късно в неделя. - Радвам се, че успяхме да се докажем и да се преборим. Изключително щастлива съм. Не знам какво се случи с нас, но сме друг отбор на игрището и се забелязва. При всички положения ще се борим в Турция и се надявам да постигнем успех. Мисля, че ако се подготвим добре, можем да поднесем изненада."
2
952
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Ноември 2011 20:43
Е, то е ясно, че решителната квалификация щее много по-силна от предварителната. Отделно понеже местата са доста малко и регламента за класиране е доста сложен. Но още един етап го минахме и сме на решителната фаза.
14 Ноември 2011 22:52
Отиването на Олимпиада в колективните спортове винаги си е било подвиг в Европа, така че нищо ново под слънцето! Нашите обаче вече са го правили и затова не трябва да се отпускат! А пък понякога и Господ е българин!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД