:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на Ямбол пак получи присъда затвор

Окръжният съд в Ямбол осъди кмета на града Георги Славов на 3.8 години лишаване от свобода, които да бъдат излежани в общежитие от открит тип. Освен това магистратите определиха, че в продължение на четири години Славов, който спечели и сегашните избори като кандидат от ГЕРБ, няма право да заема длъжността. Той трябва да плати близо 6000 лв. разноски на Областна дирекция на МВР - Ямбол и 4720 лева на съда. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд - Бургас.

Кметът бе признат за виновен за това, че е превишил правата си при обявяването на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две ямболски улици и е ощетил бюджета на община Ямбол с над 2 млн. лв., като е облагодетелствал местна фирма.

На практика обаче решението на съда е само на първа инстанция и Славов ще продължи да изпълнява задълженията си. Единствената възможност да бъде свален от поста е, ако прокуратурата поиска това от съда и магистратите го одобрят. Засега обаче такова желание от държавното обвинение не е известно.

След вчерашната присъда Славов заяви, че ще обжалва. Според него това били измислени обвинения, а експертизата била опорочена.

По това обвинение кметът вече беше признат за виновен веднъж и получи петгодишна ефективна присъда. След обжалване Бургаският апелативен съд отмени присъдата и върна делото за гледане на окръжна инстанция. Сегашната е втората ефективна присъда за Славов.
1381
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД