:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 592
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Компаниите преминават в режим на оцеляване

В условията на криза компаниите в Централна и Югоизточна Европа преминават в режим на оцеляване. Предприятията са добре подготвени за предстоящи спадове на икономиката, най-вече защото успяват да поддържат ниски нива на задлъжнялост, показва проучване на консултантската компания "Ърнст и Янг", проведено през септември и октомври тази година сред 400 мениджъри от региона, включително и от България.

Тревогите им са свързани най-вече с възможността да се наруши финансовата им стабилност. При близо половината от анкетираните компании съотношението дълг/капитал е по-малко от 25%. Близо две трети от българските предприятия са в това число и възнамеряват да запазят въпросното съотношение и през 2012 г.

На една четвърт от фирмите в Централна и Югоизточна Европа ще им се наложи рефинансирането на заеми или задължения от други дългови инструменти през следващата година. 33% от българските компании също обмислят тази мярка с цел да подобрят структурата на своя капитал и да отложат падежа на дълговете.



НА МЕСТНА ПОЧВА

Много от анкетираните предприятия са песимисти не само за глобалното състояние на бизнеса, а и за местната икономика. 66% очакват, че там ще се усети значителен спад. Българските компании също не предвиждат растеж на местно ниво, но пък прогнозите им са далеч по-малко фаталистични от тези на съседите.

1
973
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Декември 2011 18:17
Mного строг режим , авторката! Само 67 процента от фирмите ще дадат коледни бонуси! Срам за такива капиталистЕ и ЕмпериалистЕ. Даже вече се страхувам, че буржоазията сериозно сака да ръгне колец у кАлилото на историята. (Le charm discret da la bourgeuasie) Но, не нам! Пабедата будет за нами-то! Да живее международното положение!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД