:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 560
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДАНС ще проверява доброволците от военния резерв

Желаещите да служат в резерва на армията ще трябва да минават през задължителна проверка от ДАНС. Това е записано в законопроекта за резерва на въоръжените сили. Според разпоредбите всеки доброволец, който иска да стане част от резерва, ще трябва да представи разрешение за достъп до класифицирана информация. Документът се издава от ДАНС, след като служители на агенцията проучат съответния кандидат. В зависимост от нивото на достъп до секретност проверката може да отнеме между 30 и 60 дни. Освен това желаещият да получава класифицирана информация трябва да разреши на ДАНС да се взира дори в личния му живот - например достъп до банкови сметки, възможност да му се взема кръвна проба за алкохол или наркотици и др.

Доброволците ще сключват договор с министъра на отбраната за максимум 5 години и ще получават заплащане за времето, когато са на служба. В закона е записано, че резервистите ще получават основно и допълнително възнаграждение, което ще е за сметка на бюджета на военното ведомство. Не са посочени обаче сумите. Стажът ще се зачита като първа категория труд. Резервистите ще са със статут на военни, когато са на служба. Министерството ще поема и транспортните им разходи. Служещите в резерва ще могат да бъдат назначавани и на вакантни длъжности, докато се намерят титуляри. Работодателите пък няма да имат право да прекратяват договорите им, докато са на служба.
1
2172
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Декември 2011 20:09
А за нас от логистиката ще има ли кокълче поне ? ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД