:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Накратко

Хора на Саддам искат сделка със САЩ,

за да го спасят от екзекуция, заяви иракският президент Джалал Талабани в интервю за египетския в. "Ал Ахрам". Те щели да обещаят да прекратят атаките срещу силите на международната коалиция в страната срещу обещанието, че животът на бившия диктатор ще бъде запазен. На 19 октомври се очаква в Багдад да започне процесът срещу Саддам Хюсеин.



Сенатът на САЩ забрани изтезанията



на хора, задържани от американски войски в чужбина, съобщи АП. Сенаторите одобриха с голямо мнозинство по-строг контрол в третирането на затворници. Противно на желанието на президента Джордж Буш те приеха поправка към Закона за разходи по отбраната, в която изрично се забранява на американските войници да измъчват или да се отнасят лошо със затворници.



$1,6 млн. спечели американка



от град Ню Орлиънс, чийто дом бе разрушен от урагана "Катрина", съобщи Ройтерс. Тя ударила джакпот в казино. 57-годишната пенсионирана библиотекарка Жаклин Шърман играла на автомат с монети от четвърт долар. Тя похарчила общо 4,25 долара, преди да уцели голямата печалба. С парите тя смята да си купи нова къща.



Екзопланета много близо до Слънцето



откриха френски учени, съобщи АФП. Планетата, намираща се извън Слънчевата система, бе кръстена HD 189733b. Тя бе открита в съзвездието Малка лисица. Нейните размери и маса са сходни с тези на Юпитер. Планетата се завърта около своята звезда за 2,2 дни.
7
596
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
06 Октомври 2005 23:44
Бе то и един папа през 16 век не му помня името-издаде була срещу кометите , ама те нейсе още си падат та така и по въпроса за изтезанията в американските затвори Решението е ясно -приемаш женевската конвенция и правилата на съда в Хага , иначе пускай вярната честота FLЧФ, кака Нели и продължавай, като великия Съветски съюз по време на пражка пролет-мале па то ми звучи , като задна Пражка
07 Октомври 2005 05:23
Ако може някой от "Сега" да обясни какво значи "Екзопланета". *****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 07/10/2005 г/ 10:31:29

07 Октомври 2005 09:44
А с каква скорост се движи въпроснат планета, за да може хем да е извън Слънчевата система, хем да обикаля за 2, 2 дни?!?
07 Октомври 2005 09:49
Тъпите журналисти (не казвам, че непременно са българските, защото нямам оригинала на текста, от който е превеждано), бъркат Слънцето (нашето), с централната звезда на съответната планетна ("слънчева" система. В интерес на истината, в материала все пак се казва "СВОЯТА звезда".

Редактирано от - ivzgold на 07/10/2005 г/ 09:53:53

07 Октомври 2005 09:55
Сенатът на САЩ забрани изтезанията
на хора, задържани от американски войски в чужбина,


Значи досега са били разрешени?
07 Октомври 2005 10:52
shake, по некои заявления - да. От администрацията на Буш са разрешили използване на (не си спомням точно как се бяха изразили) на допълнителни методи, които да подпомогнат борбата с тероризма. Самите места за задържане (затвор трудно ще се нарече - за "заворник" трябва да има присъда) извън САЩ са направени точно за това (не че не го знаеш), че да не попадат под юрисдикцията на американските съдилища.
Както и обявяването на задържаните за "наемници" е подод да не се спазва Женевската конвенция за защита на военоплениците.


А за Саддам - по какви закони ще го осъдят на смърт? В наказателното право има една "далаверка" - пристъпника го съдят по законите, които са важали при извършване на престъплението, а при управлението на Саддам смътна присъда в Ирак е нямало.
07 Октомври 2005 15:33
Разбрах от къде е дошла екзопланетата - от Натиснете тук
В текста на английски обаче си е просто планета.Иначе новината наистина е интересна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД