:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 540
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Черноморец-Бургас" тръгва на война заради Анеси и Платини

Ръководството на "Черноморец-Бургас" иска съдействие от БФС за сезирането на УЕФА и ФИФА за действията на ЦСКА по случаите с Абел Анеси и Мишел Платини. Бургазлии са готови със списък от 15 неизпълнени клаузи от страна на столичани по договор между двата клуба. От ръководството на "Черноморец-Бургас" са категорични, че действията на ЦСКА са в разрез с трудовото законодателство на България и ако обикновена фирма си позволи подобно нещо, тя веднага ще бъде обявена във фалит.

Според наредбата на БФС пък ЦСКА трябва веднага да бъде изпратен при аматьорите, особено ако "червените" се класират за Европа, тъй като тогава влиза правилото на УЕФА за финансов феърплей. Като примери се посочват отказът на ЦСКА да плати ДДС по трансфера на Мишел Платини, въпреки че съдът се произнесе в полза на бургазлии. Следващите 2 инстанции пък не искат да разгледат случая, тъй като по закон ДДС се изплаща в определен срок след сделката, а от ЦСКА искат да го направят, когато те си решат.

Бургазлии също така се оплакват от отмъкването на Анеси от страна на ЦСКА. Както и от неяснотите около трансфера на Платини в "Динамо" (Бук), от който трябва да вземат процент.
6
1292
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
16 Февруари 2012 19:41
500 000 евро неустойка иска бургаският "Черноморец" от ЦСКА след продажбата на Мишел Платини в "Динамо"(Букурещ).
Огромната сума е заради клауза в договора между "червените" и "акулите", според която бразилецът не може да бъде трансфериран в друг клуб за по-малко от милион евро. "След като досега от ЦСКА не са били изрядни към нас, трябва да ни платят и 50 процента от настоящия му трансфер на база 1 милион евро, а те, ако искат, да го продават и за 5 лева", коментира казуса адвокатката на ПСФК"Черноморец-Бургас" Кери Богоева. Отделно от "Българска армия" дължат на бургазлии и 510 000 лв. по контракта между двете страни от 2009 година.
ЦСКА на книга е пуснал Мишел Платини в Динамо (Букурещ) за...0 лева! Както е известно според договора между ЦСКА и бургазлии, Платини не трябва да бъде продаван за по-малко от милион евро зад граница. От "Армията" обаче разтрогнали контракта с играча и той преминал като свободен агент в румънския лидер. При това положение Черноморец няма как да вземе и цент от препродажбата на играча, който Херо откри за българския футбол.
От "Лазур" вече са попитали наистина ли някой в БФС е разтрогнал контракта на Платини с ЦСКА и въз основа на какво. На "Иван Асен" обаче засега пазят скандално мълчание по случая.
17 Февруари 2012 09:00
На война, като на война! СаАтлитчето подскача и се гърчи в доматен леко лютив сос. Това лично мен не ми допада като фен на червения отбор, но след напъните на Херо и сие просто се очакваше, почесване по гърба.
17 Февруари 2012 09:06
Даскале не може все да минавате метър,все някъде ще ядете и пилата.
17 Февруари 2012 09:32
Титан ще кажеш, че напук им правят вече на "акулите".
17 Февруари 2012 11:06
Суоми, нито е напук, нито е напляс. За пари е.
17 Февруари 2012 12:26
Адвокатката Богоева да прочете т. 15 от Договора. 10 процента от цената, ако Платини е подписал нов договор с ЦСКА, а това се е случило през 2011г.
Какви 500 000 евро? Ха, ха. С тези адвокати Митко Събев ще удави Чмц
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД