:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 690
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Отзвук

Военната намеса няма да реши проблемите в Сирия

Посланикът на Китай в България Гуо Йеджоу отговаря на коментарите на читателите на "Сега" в интернет
Прочетох внимателно коментарите на българските приятели в интернет за статията "Защо Китай гласува против резолюцията на ООН за Сирия" и бих искал да изразя благодарност за проявявания интерес и загриженост и не съм изненадан от отрицателните коментари.

Понастоящем насилието и конфликтите в Сирия продължават, отсъства политически диалог и е налице неопределеност на перспективата за мирно разрешаване на кризата. С цел по-скорошното политическо разрешаване на сирийския въпрос китайската страна се обръща със следните призиви:

Първо. Сирийското правителство и всички заинтересовани страни трябва незабавно, всестранно и без уговорки да прекратят насилието, особено по отношение на невинното мирно население. Различните групировки в Сирия трябва да изразяват своята политическа воля по ненасилствен път.

Второ. Правителството и различните групи в Сирия трябва да имат предвид дългосрочните коренни интереси на страната и народа и при безпристрастното посредничество на специалния посланик на ООН и Арабската лига за Сирия незабавно да започнат необременен с допълнителни условия и без предпоставки изключителен политически диалог; необходимо е по пътя на провеждане на консултации единодушно да бъде изработена всестранна, подробна "Пътна карта" и временен график за реформи и колкото се може по-скоро да започне осъществяването им с цел възстановяване стабилността на държавата и нормализиране на обществения ред.

Трето. Китайската страна поддържа ръководната роля на ООН в координирането на оказваната хуманитарна помощ. При съблюдаване на суверенитета на Сирия, ООН и различните посреднически структури, приемливи за всички страни, трябва да се придържат към обективна и всестранна оценка на хуманитарната ситуация в Сирия и да осигуряват доставката и разпределението на хуманитарната помощ. Китайската страна има намерение да оказва хуманитарна помощ на народа на Сирия и е против всяка намеса във вътрешнополитическите дела на Сирия под "хуманитарни" предлози.

Четвърто. Международната общност и заинтересованите страни трябва искрено да уважават независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Сирия, да уважават правото на сирийския народ на самостоятелен избор на политическата система и пътя на развитие. Необходимо е да се създадат условия и да се оказва конструктивно съдействие на диалога между различните политически групировки в Сирия и да се уважават неговите резултати. Китайската страна не одобрява военната намеса в работите на Сирия и принудителната "смяна на режима" и смята, че санкции или заплаха от тяхното въвеждане няма да способстват за необходимото уреждане на въпроса.

Пето. Китайската страна приветства назначаването на спецпосланика на ООН и Арабската лига за Сирия и поддържа неговата конструктивна роля за съдействие на политическото разрешаване на кризата. Китайската страна поддържа активните усилия на арабските страни и Арабската лига за съдействие на политическото разрешаване на кризата.

Шесто. Членовете на Съвета за сигурност на ООН трябва строго да спазват целите и принципите на Устава на ООН и основните норми на международните отношения. Като постоянен член на Съвета за сигурност на ООН Китай има намерение точно да изпълни своя дълг, да води с останалите страни равноправни, търпеливи и всеобхватни консултации по сирийската криза и да защищава единството на Съвета за сигурност на ООН.

Надявам се, че българските приятели могат да видят от гореказаното, че позицията на Китай по сирийския въпрос е справедлива и обективна. Ние нямаме намерение да защитаваме която и да било страна в конфликта, вкл. и тази на сирийското правителство. Позицията на Китай за уреждане на сирийския въпрос отразява основния консенсус по сирийския въпрос на международната общност, която може да стане основа за сътрудничеството на всички страни по този въпрос. Китайската страна очаква заинтересованите страни сериозно да обсъдят и положително да отговорят на позицията ни.

82
2750
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
82
 Видими 
07 Март 2012 20:05
Ваше превъзходителство!
Повечето от нас знаем, че най-лошият мир е по-добър от най-добрата война и че огънят не се гаси с бензин. Има и такива, които вярват в обратното, но нека това остане на съвестта им.
Важното е, че събитията в Сирия вървят към постигането на граждански мир. Мирът е още далече, но ходът на събитията вече доказва правотата на Китай и Русия.
07 Март 2012 20:08
Благодаря от свое име и от името на спасените до момента благодарение на нея човешки животи, на КНР за обективната и справедлива позиция! Благодаря и на Негово превъзходителство Посланика на КНР в България Гуо Йеджоу, за това че е намерил за необходимо да я изрази в-к Сега.
07 Март 2012 20:23
За втори път изрязявам мнение, че позицията на Китай е много точна, и добре представена от г-н посланика на тази страна. А за четвърто и шесто, не мога да не вдигна

Интересно защо посланикът на Китай ни запознава на страниците на "Сега" с позициите на своята страна по много важни международни проблеми, а не с ползата от ГМО и шистови газове, както прави посланикът на една друга държава
07 Март 2012 20:53
Посланик Йеджоу
Ваше превъзходителство, защо не илезете със статия в "Сега" относно инвестиционните намерения на Китай за България и въобще за политиката на Китай спрямо ЕС ?
Китай търсещ решаване на конфликти чрез мирни средства и сдържащ фактор за някои ястреби по света - добре
07 Март 2012 21:22
Моят скромен глас- . Мъдра позиция, от представителя на мъдър народ. Може б,и по-често трябва да се вслушваме в гласа на хилядолетен Китай.
07 Март 2012 21:33
Първо. Сирийското правителство и всички заинтересовани страни трябва незабавно, всестранно и без уговорки да прекратят насилието, особено по отношение на невинното мирно население. Различните групировки в Сирия трябва да изразяват своята политическа воля по ненасилствен път.

Политически коректна позиция на Китай, но за съжаление казаното си остава само едно добро пожелание.


07 Март 2012 21:35
Ваше Превъзходителство ,
КНР е Доблестно длъжна , да се включи и реално в новия Глобален баланс на силите . Съвременният ни Свят се намира пред изключителни предизвикателства и се нуждае от най-точният , Точен свой Израз пред тях . Аз и кучето ми сме щастливи , че сме съвременници на изключителния възход на Великия китайски народ ...
07 Март 2012 22:02
Ваше превъзходителство, моите почитания
07 Март 2012 22:24
Отговорно, дипломатично, с ясна, конструктивна и балансирана позиция за Сирия - като истински посланик на мъдра държава.
За посланика на Китай
07 Март 2012 23:26
Надявам се, че българските приятели могат да видят от гореказаното, че позицията на Китай по сирийския въпрос е справедлива и обективна.

Да, Ваше превъзходителство!
Позицията на Китай по сирийския въпрос е справедлива, обективна и разумна.
07 Март 2012 23:32
Първо. Сирийското правителство и всички заинтересовани страни трябва незабавно, всестранно и без уговорки да прекратят насилието, особено по отношение на невинното мирно население. Различните групировки в Сирия трябва да изразяват своята политическа воля по ненасилствен път.


.... несъмнено след като изколи гражданите на Хомс. Апропо, докато Ваше превъзходителство е писал този текст, милият г-н Б. Асад заяви, че е решен да продължи войната срещу „подкрепяния от чужбина тероризъм”. Та, пита се, докога ще подкрепяте режима в Сирия?
08 Март 2012 00:00
Гуо Йеджоу
08 Март 2012 00:13
Военната намеса няма да реши проблемите на Сирия. Ненамесата - също няма да ги реши. Поне да се сложи край на агонията...
Падането на отвратителния режим на фамилията асад така или иначе е неизбежно, въпросът е на каква цена...
08 Март 2012 00:18
Ползата от един многополюсен свят!!! Ваше превъзходителство,страната Ви може да се гордее с Вас.
08 Март 2012 00:51
Тия приказки за "незабавно спиране на насилието" ги слушаме от началото на конфликта. Оттогава има няколко хиляди жертви.
08 Март 2012 01:14
Позицията на правителството на КНР е постоянна, принципна и напълно отговаря на мястото, което Китай заема в днешния сложен свят. Всеки подобен конфликт, особено когато е инспириран от сили,които активно и целенасочено провокират в светска Сирия кървава религиозно-гражданска война, трябва бързо да бъде вкаран в руслото на политическия диалог и политическите решения, нещо което сегашното сирийско ръководство прави и има подкрепата от огромната част от народа си. Ето защо действията на китайската дипломация са толкова важна, защото дават реален шанс за политическо решение на криза , изкуствено подклажда от външни сили, които водят мръсна пропагандно-информационна война и не се колебаят да използват целия арсенал от лъжи и груби медийни постановки. Сега те са ожесточени и озлобени още повече, защото сирийските въоръжени сили , на практика решиха военно проблема и възстановиха законността и реда в зоните,в които вилнееха радикалните ислямски терористични банди и се опитват да насъскват международната общественост срещу справедливите действия на правителствените сили. Именно принципната и прозорлива китайска позиция дава надежда и шанс за скорошно приключване на безсмислените въоръжени сблъсъци и започване на политически диалог.
Много важно е, че подготвяния отвън "либийски вариант" се провали и китайските действия блокираха опита Сирия да се превърне в средновековна, разкъсана от етнически и религиозни кланета, страна.
Специално благодаря на Негово Превъзходителство за проявения интерес към нашите форумни дискусии и мнения и за крайно интересния и диалогичен начин по който излага своите гледни точки по събития вълнуващи част от обществото ни.
08 Март 2012 01:26
Iezuit 08 Март 2012 00:51
Тия приказки за "незабавно спиране на насилието" ги слушаме от началото на конфликта. Оттогава има няколко хиляди жертви.

Mossad, CIA and Blackwater operate in Syria - report
Натисни тук
Stratfor leaks: NATO commandos in illegal special ops in Syria
Натисни тук
08 Март 2012 01:44
Превъзходителството е прав.
Но Асад си е пътник.
08 Март 2012 03:52
Крокодилски сълзи и по скоро като конско евангелие.Абе пич..знам,че си с конска глава като всички китайци.Но защо не кажеш,че без свободни избори народа на Сирия никога няма да има възможноста да смени диктатора по мирен път.Защо не си прибере главорезите в казармите и така да спре насилието.Не се прави на отровен,че не знаеш защо.Като изтрепа опозицията какви опозициони партии ще има след това?Много нахален лицемер си да знаеш и,че не пасеме трева и орис като тебе.
08 Март 2012 04:52
Хъше , ти не приказвай че не пасеме от името на всички що Душето мое се засегне.
08 Март 2012 06:08
Точно, ясно и конкретно -
Което именно дразни демагозите и лакеите им.
----------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
08 Март 2012 06:21
Множествено число е с И , не Й.
Учи вместо да дращиш.
08 Март 2012 06:27
08 март 2012 Китай настоя да се разследва допълнително въпроса за цивилните жертви по време на бомбардировките на НАТО в Либия, предава ИТАР-ТАСС.
Съветът за сигурност на ООН трябва да извлече урок от начина, по който подходи при либийския проблем, заяви заместник постоянния представител на Китай в ООН, Уан Мин.
Китайският дипломат също така напомни, че неотдавна Съветът за човешките права учреди международна комисия за разследване. Според доклада, изготвен от комисията, „недвусмислено следва, че авиоударите на НАТО срещу Либия действително са довели до жертви сред мирното население, а няколко мишени на въздушните удари не са били военни цели”.
08 Март 2012 07:11
Проблемът с т.нар. "мирни демонстранти" и жертвите сред тях в Сирия, а преди това в Либия, е, че ако в "белите" държави е достатъчно срещу многолюдни истеризирани демонстрации и демонстранти да се използват палки, сълзотворен газ, водни струи, конна полициия и подобни "укротяващи" и "възспиращи" законни полицейски средства и действия, то в мюсюлманските държави тези средства НЕ са достатъчни и НЕ са ефективни!
Защото, в мюсюлманските държави става въпрос за дълбоко религиозни хора-демонстранти, които нямат Страх от Смъртта, щом считат, че действат по Волята на Аллах- и са готови, "В името на Аллах!", да причиняват смърт на "Аллаху неугодните", според тях( в т.ч. и смърт на полициаи и войници от легитимната Полиция и Армия в държавата)- защото вярват, че Горе, на Небето, Аллах ще ги възнагради богато!
При това положение, в мюсюлманските държави, при размирици и истеризирани многолюдни демонстрации, полицаите и войниците от легитимните Полиция и Армия са принудени да убиват, за да НЕ бъдат убити!
Ерго, критериите за "достатъчно Насилие"- полицейско и/или армейско, които важат за в "белите" държави, НЕ важат за мюсюлманските държави! И да се упрекват полицаи и войници в мюсюлманските държави, че "убиват, за да не бъдат убити!), е некоректно и лицемерно! Още повече, пък, ако упрекващите(т.е., т.нар. "Международна общност"- разбирай САЩ и "пуделите" им!) имат огромни "заслуги" в подстрекаването към масови демонстрации за сваляне на законната власт в определени(!) мюсюлмански държави- предимно антимонархически, арабскосоциалистически и разполагащи с богати природни ресурси държави, но под държавно управление, собственост и контрол върху тези ресурси!
08 Март 2012 07:48
Правилна позиция на КНР по сирийския въпрос. Господин Посланник
А така, между другото - да питам пламенните защитници на правата на сирийския народ - и тези Натисни тук ли са от така наречената сирийска опозиция?
08 Март 2012 07:53
Ваше Превъзходителство, Вашето изявление е просто демагогия. Истината е много проста: "Интереса клати феса". Вие знаете много добре, че Китай е разглеждан като основния враг на УСА. В момента УСА прави точно това, което трябва да прави: реже ви енергетичните източници. В много скоро време вие, Китай, ще трябва да се задоволите с енергетичните източници на Русия и контролирани от Русия, т.е. ще станете прекалено зависими от Русия, което не е добре за вашите стратегически планове. Затова сте се хванали като удавник за сламка, за да спасите Иран. Понеже Иран е единствената страна в региона, която е враждебна на УСА, т.е. може би поне в близко бъдеще ще бъде ваш приятел. И понеже Сирия е един възможен съЮзник на Иран, вие браните режима на Асад. Това е. А всичките ви други медени и маслени ориказки са просто демагогия. Но да ви открия една малка тайна: не можете да опазите Асад. И независимо какво ще се случи със Сирия, Иран ще бъде нападнат и разрушен в достатъчна степен, за да не ви бъде полезен. Се ла ви, Ваше Превъзходителство.
08 Март 2012 08:15
Много нахален лицемер си да знаеш и,че не пасеме трева и орис като тебе.

Да ти чете морал някой *****, дето се хвалеше как пребил майка си...
Ей, тоя ВОЦИ тьощата го направила много бдителен...
------------------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
08 Март 2012 08:47
LUKCHO 2,
Откога и ЗАЩО днешен Китай е "основен враг на САЩ"?! А?!
Само защото китайците искат да имат (да достигнат) и те стандарта на живот на сащците ли?!
Че к`во лошо има в това да са всички хора по Света богати колкото сащците?!
Щото нямало да стигнат природните ресурси на Земята- така се беше изцепил един сащски политик! Е, ми, нека сащците да си намалят стандарта на живот- до този на другите нации!- и тогава ще има достатъчно ресурси на Земята! Ама да пледираш "Живей по-бедно, за да живея аз по-богато!", нито е справедливо, нито е демократично- опасно егоистично е!!!
08 Март 2012 09:10
"Военната намеса няма да реши проблемите в Сирия"
.......................................................
Проблемите на Сирия идват от диктаторския режим, който десетилетия наред репресира сирийския народ.
....................................................
.......................................................
"Китайската страна не одобрява военната намеса в работите на Сирия и принудителната "смяна на режима""
.......................................................
Сирийският народ се опита да смени режима по мирен път, но режимът изпрати войската срещу народа. По кой тогава начин трябва да бъде сменен диктаторският режим? Да чакаме диктаторът доброволно да си подаде оставката? Военното решение за смяната на режима не идва от западните държави, а от самия сирийски народ, който се убеди, че по мирен път това няма да стане.
........................................................
.........................................................
"Международната общност и заинтересованите страни трябва искрено да уважават независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Сирия, да уважават правото на сирийския народ на самостоятелен избор на политическата система и пътя на развитие. "
...........................................................
Това е гола китайска декларация. "Самостоятелният" избор на сирийския народ до момента се прави от диктатора Асад и без никакво участие на сирийския народ. Асад ще съставя новата конституция!!! За самостоятелен избор на сирийския народ може да се говори, след като диктаторът Асад изчезне от политическата сцена, някакво временно правителство, основано на широко представителство от народа поеме инициативата за нова конституция и т.н.
..........................................................
..........................................................
"Китайската страна има намерение да оказва хуманитарна помощ на народа на Сирия "
............................................................
Какво ще им изпратите? Малоценни и малотрайни китайски боклуци? Китай напълни света със скраб. Всеки ден псувам, принуден да ползвам всякакви видове китайски материали и инструменти. Всичко ваше е купи-хвърли! Хората по принцип търсят по-евтиното, но и да върши работа. Вашето евтино е евтино, защото не върши работа. Чупи се още докато го разопаковаш. Аз не зная докога ще продължава този световен мазохизъм да купуваме стоки от Китай и да се мъчим и ядосваме с тях!
..........................................................
Ще повторя отново тезата си в предната статия- китайският режим се вижда в положението на режима на Асад и това е причината да го подкрепя. Няма никакъв неутралитет в китайската позиция. Но в Китай много скоро ще стане страшно, защото светът не познава по-голяма корупция от китайската, не познава по-богати партийни и държавни ръководители от китайските, забогатяли само с корупция, не познава по-големи разлики между богати и бедни. Много скоро китайският народ ще започне да остри бамбуковите пръчки за ръководителите.
08 Март 2012 09:32
Значи, ако смяната на Асад в Сирия ще доведе до режим, подобен на този в Турция, то аз съм твърдо ЗА и сметам, че требе още утре да почнат да ги бомбят и да го свалят!
Но, ако смяната на Асад ще има за резултат идване на ислямисти на власт, то Асад требе силно да се подпомага и да треби здраво бунтовниците!
За съжаление, гложди ме подозрението, че е по-вероятен вторият вариант!
08 Март 2012 09:42
Гуо Йеджоу, както и преди казах-мъдро
08 Март 2012 09:42
Навремето в нашите заводи стоките се определяха по три качества- първо качество, второ качество и брак. Днешните китайски стоки / като изключим няколкото високотехнологични продукта, които са под контрола на конкуриращи се западни корпорации и разгледаме останалите триста хиляди стоки/, всички са брак. Китайците направиха живота ни брак. След като потреблението е най-важна съставна част от нашия живот и ние потребяваме основно брак, то и целият ни живот е брак. Всичко китайско, което се продава за дома и бита, е брак. Хора като мен, които правим бизнес, влагайки китайски материали / монопол, нямаме избор/, сме принудени да лъжем ежедневно клиентите. Нас ни лъжат с китайската стока и ние съответно псуваме, но продължаваме лъжата, защото като му кажеш на клиента истината какви материали влагаш и го губиш като клиент. Бизнеса го взема друг, който ще излъже вместо теб. Като строим нещо ново, лъжем, че влагаме качествени материали. Когато ни извикат да го ремонтираме, се извиняваме, че е направено с китайски материали и затова не е изтраяло и до следващото пълнолуние.
В Тодор Живкова България ни насаждаха комплекси, че продукцията ни не е качествена и затова не можем да пробиваме с нея на запад. Като сравнявам металорежещите инструменти, например, тогавашните със сегашните китайски, и не могат да ми стигнат нулите, за да изпиша колко по-качествена продукция сме имали. Дадат ти една ножовка в инструменталния цех, с нея режеш стомана една година. Сега китайските ножовки ги продават в пакет по петдесет. Една се изхабява преди да си отрязал цол и половина пласмасова тръба. Продават ги боядисани в синьо или червено. Изтърка ли се боята, хвърляй я!
08 Март 2012 09:56
Китайците направиха живота ни брак. След като потреблението е най-важна съставна част от нашия живот и ние потребяваме основно брак, то и целият ни живот е брак. Всичко китайско, което се продава за дома и бита, е брак. Хора като мен, които правим бизнес, влагайки китайски материали / монопол, нямаме избор/, сме принудени да лъжем ежедневно клиентите.

Ти верно си бракуван. В главата. Главата ти е брак.
Карез за това обаче ще връзваш на майка си и на баща си, дето са те направили дефектен.
Китайският посланик не ти е крив, нито пък китайците.
08 Март 2012 10:41
Долу ръцете от Гозамбо!
А брака в генокода на Гозамбото е предмет на научен интерес .Това си е друга работа . Например : влиянието на Колата и пуканките при формиране на гозамбовщина в индивида .
Позицията на китайския посланик е повече от актуална и съобразена с интересите на човечеството за мирно разрешаване на всеки конфликт.
За тази му позиция
08 Март 2012 10:55
След като военната намеса няма да реши проблемите в Сирия, защо на Асад ефенди му се позволява употребата на военна сила срещу цивилно население? Или викате снарядите и мините на сирийската армия са заредени с морално влияние, не с тротил и хексоген? И като се взривят разпръскват мир, любов и мюсюлманска правда, а не осколки?
08 Март 2012 11:30
Кои все пак са са недоволните в Холмс? И защо християнското население в Сирия е заплашено?
Всяко нещо има 2 страни. Искаме обяснение. Иначе е лесно - единият е тиранин, а другите?!
08 Март 2012 11:39
Една страна, която знае как се защитават национални интереси - удари шамар на СССР, напълни световния пазар, както едно време Британската империя го направи,работи всички да имат горе долу равни възможности, пусна народа си да пътува по света. Мъдра древна цивилизация. И от мен вдигнат палец. Може да съм антикомунист, но когато виждаш, че общественият строй върви в правилна посока, наименованието му не е важно.Всяко абсолютизиране и на капитализъм и на комунизъм води до неправилна крайна цел. Поздрави и от един антикомунист Ваше Превъзходителство!
08 Март 2012 11:44
Гус'ин посланико,
08 Март 2012 11:49
Russia blasts NATO over Libya - and Libya over Syria Натисни тук
08 Март 2012 12:01
Даа... ще живеем в интересни времена, майка му стара!
08 Март 2012 12:35
ОЩЕ за нарастващата световна роля на Народна Република Китай, управлявана от Китайската комунистическа хпартия:
08 март 2012 |. Бързо превръщащата се в световен лидер икономическа група БРИКС намалява използването на американски долари и разширява използването във взаимната търговия националните валути на страните-членки (Бразилия, Русия, Индия, Китай, ЮАР). Това съобщава вестник “Файненшъл таймс”.
Според информация на вестника, на предстоящата на 29 март среща на организацията в Делхи, ще бъде подписано споразумение за взаимно предоставяне между страните-членки на кредити в националните им валути. Инициатор на мярката е Китай.
Така Китайската банка за развитие ще предложи на другите държави огромни кредити в юани и е готова да приема техните валути за финансиране на търговски операции.
08 Март 2012 12:55
ТОВАРИЩ МАУЗЕР,
/:/ "След като военната намеса няма да реши проблемите в Сирия, защо на Асад ефенди му се позволява употребата на военна сила срещу цивилно население?
.................................................................................................
Коя държава НЯМА право да употреби, НЕ употребява(или няма да употреби) сила, когато ВЪОРЪЖЕНО "цивилно население"( "Свободна Армия", дезертьори, естремисти, терористи, алкайдисти, катаристи, либиисти, французисти, натовисти и т.н....!!!) се опитва да извърши държавен ПРЕВРАТ, при това, с помощта на външна намеса и сили?!
Освен това, проблемите в Сирия вече се решават: беше проведен там общонационален Референдум за приемане на НОВА(та) Конституция, допускаща многопартийност, и тя вече е приета и е в сила(а нас, в "демократична" България, нито за новата Конституция от 1990 г. ни питаха, нито за членството в НАТО, нито за членствато в ЕС, нито за сащските бази тук!)
08 Март 2012 13:02
Ваше превъзходителство,
Присъединявам се към молбата на другите форумци за изнасяне на една информация относно инвестиционните намерения на Китай и китайските инвеститори у нас.
Поздравления за добре изложената и защитена позиция.
Колко точно е правилна тази позиция, вероятно ще покаже историята.
08 Март 2012 13:12
08 март 2012
Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Кофи Анан призова сирийската опозиция да сътрудничи за разрешаване на конфликта, довел до смъртта на хиляди мъртви през изминалата година. Бившият генерален секретар на ООН в разговор с журналисти в Кайро призова „сирийската опозиция да се обедини и да работи с нас за намирането на решение, което ще уважава желанията на сирийския народ”, предаде АФП...
08 Март 2012 13:34
ОЩЕ за "мирните протестиращи цивилни" в Сирия:
08 март 2012 Две експлозии са избухнали близо до постове на сирийските сили за сигурност в северния град Алепо, предаде АФП .
Сирийската обсерватория за правата на човека съобщава, че атаките са били насочени срещу сграда на сирийското разузнаване и срещу полицейски участък. В града се водят ожесточени сражения.
Смята се, че зад експлозиите стои Свободната сирийска армия...
08 Март 2012 13:52
Относно Алепо - в града няма как да се водят сражения, още повече ожесточени защото бандитите нямат поддръжка сре населението. Посления път когато взривха на две места по 300 кг тротил в града, бандичетата който се бяха инфилтрирали в града и откриха стрелба по населението бяха изловени, а някои от тях линчуавни от гражданските дружинки още преди да се намеси армията. Вероятно по късно ще дадем точна инфомация - от Алепо редовно пише в живия дневник руски гражданин който живее там. Впрочем вчера Анхар писа, че днес за празника чакат атентати, и за съжалние се оказа права.
08 Март 2012 13:53
Някой от пишещите тукана знае ли, как се произнася "инвестиция" на мандарин?
08 Март 2012 14:18
08 март 2012 Пратеникът на ООН и Арабската лига за Сирия, Кофи Анан, днес заяви, че по-силната милитаризация на сирийския конфликт ще влоши положението в страната, в която хиляди хора вече станаха жертва на репресиите срещу антиправителственото движение, предаде АФП.
Анан изрази също така притеснение от отражението, което ще има сирийската криза за региона в случай на „погрешни изчисления”. Той настоя, че за разрешаването на кризисното положение в близкоизточната страна трябва да бъдат положени дипломатически усилия.
08 Март 2012 14:21
ROGATIA,
Влез тук и попитай на български:http://bulgarian.cri.cn/-Натисни тук
08 Март 2012 14:41
Коя държава НЯМА право да употреби, НЕ употребява(или няма да употреби) сила, когато ВЪОРЪЖЕНО "цивилно население"( "Свободна Армия", дезертьори, естремисти, терористи, алкайдисти, катаристи, либиисти, французисти, натовисти и т.н....!!!) се опитва да извърши държавен ПРЕВРАТ, при това, с помощта на външна намеса и сили?!

Параграфе, избягвам да споря с теб, щото ме заболяват очите от главни букви. Все пак за целите на дискусията ще ти отговоря:
Държавите, които нямат право да употребяват военна сила за разрешаване на вътрешни конфликти са два вида:
1. Държави, в които народът е суверен на властта и подпукването му с артилерия от военните, които той храни за да го пазят се счита за неморално.
Ако в такава държава, възникне недоволство сред част от поданиците и, на същите им се дава възможност да изразят гласно недоволството си, а ако прибегнат до агресия се действа с полицейски методи, а не с артилерийска подготовка срещу жилищни квартали, където евентуално вчера са забелязани вероятни терористи.
2. Държави, в които суверен на властта е някой потомствен велик вожд, любим ръководител или осемкратен генералисимус. В тези държави гърменето с артилерия по жилищни квартали е право на суверена (тоест любимият ръководител) и даже е много фьешън. У некои обозе почивши подобни държави вътрешното министерство имаше танкове и гаубици на въоръжение (така де няма да се молят на военния министър - "аман-заман, дай две батареи да прокараме нашата линия". В случай обаче, че тези държави нямат достатъчно военна сила да се противопоставят на строго дисциплиниране от страна на международната общност, те нямат право да гърмят с артилерия по поданиците си.
С две думи - на този етап, май само Китай и КНДР имат право да гърмят с артилерия по поданиците си. Другите или не искат (САЩ, Русия, Франция и т.н.) или не могат (Сирия, Либия и т.н.).
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД