:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Великите сили ще преговорят с Иран

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад (вторият отляво) и външният министър Али Акбар Салехи (в средата) посетиха неотдавна ядрения център в Техеран. Иранските власти твърдят, че иранската ядрена програма има изцяло мирен характер.
Петте постоянни страни - членки на Съвета за сигурност на ООН, които са ядрени държави, решиха да възобновят преговорите с Иран за ядрената му програма, предадоха агенциите. От името на групата 5+1, включваща САЩ, Русия, Китай, Франция и Великобритания и Германия, върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън е изпратила писмо до главния преговарящ на Иран по ядрените въпроси Саид Джалили, че приема предложението му да обсъдят ядрената програма на Техеран. Решението на Аштън е взето след седмици на консултации с шестте държави. Мястото и времето на преговорите ще се уточнят допълнително. През февруари Иран предложи преговорите да се подновят след повече от година застой, като заяви, че подготвил нови инициативи, които ще представи за обсъждане.

На пресконференция в Белия дом Барак Обама заяви, че има възможност за дипломатическо решаване на спора с Иран. "Все още има прозорец за мирно решаване на този проблем", добавяйки, че световните лидери няма да позволят на Иран да се сдобие с ядрено оръжие.

Британският премиер Дейвид Камерън и френският външен министър Ален Жупе изразиха съмнения в искреността на Иран да преговаря. Те обаче настояха да се използват докрай варианта със санкциите срещу Иран, преди да се стигне до военно решение на проблема с ядрената му програма.





71
1898
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
71
 Видими 
07 Март 2012 19:51
Туй е за парлама..... фалш и лъжа, за пред света
07 Март 2012 20:38
Разбира се че е парлама. Да могат после да се оправдаят: "Ами ние направихме всички възможно, но иранците не искат да влизат в пътя. Те са виновни!". Следва "бам" по инсталациите. Пък и Ромни вече спечели първичните избори. Като тръгне Израел СЕГА да бомбардира, да не би Обамата да откаже помощ? Това значи да загуби всякакви шансове за втори мандат. Няма да види пукната пара от евреите (рабирай, банките). А Ромни още отсега пита: защо още не е ударен Иран?
07 Март 2012 21:02
По-скоро , Великите сили сетиха "положението" , а то никак не е "просто" ...
07 Март 2012 21:42
".... Следва "бам" по инсталациите..." Колко лесно и просто, а? Както казва великия Тихомир Василев- всяка сложна задача има просто и грешно решение. Увидем... Ама дали ще поживем- не знам.
07 Март 2012 21:44
Когато Щатите се извинят за своята агресия в Ирак, за която вече се призна, че била неоправдана, когато заплатят репарации в милиарди за всички щети които нанесоха на този народ, когато напуснат страната и изнесат многобройната си частна армия , тогава бих започнал да мисля, че са способни да водят преговори. Страна, която претендира за водеща демокрация, на която президентите са само представителни фигури на олигархията, зависещи изцяло от волята на Израел и еврейското лоби във Вашингтон, такава страна няма моралното право да дава съвети на другите, още по-малко да налага волята си с методите на ядрената заплаха. Никой ли не си поставя въпроса, защо Саудитска Арабия, Катар изпращат оръжие в подкрепа на демокрацията в Сирия, когато при тях тя липсва напълно. Те не са обект на Американските бомбардировки, просто защото са техни лакеи. Саудитска арабия е купила самолети от Щатите за повече от 50 милиарда долара.
Както неотдавна писа Кастро, всички пътуваме на един и същ ТИТАНИК, един луд може да унищожи цялата планета.
Защо САЩ не могат да имат демокрация Натисни тук “Pourquoi les États-Unis ne peuvent pas avoir de démocratie ?“
In 2008, presidential aspirant Hillary Clinton threatened war on Iran, saying:
"I want the Iranians to know that if I'm president, we will attack Iran. In the next 10 years, during which they might foolishly consider launching an attack on Israel, we would be able to totally obliterate them."
In other words, she threatened to murder over 70 million people. At the same time, she as well as top Washington and Israeli officials know Iran menaces no one, and hasn't attacked another country in over 200 years.
“ Imperial Rage for War“ Global Research, March 7, 2012 Натисни тук
И още и още: Libya: The First Skirmish in the Empire's Drive for WWIIIНатисни тук
Obama Admin. Decides to Aid Syrian Opposition Натисни тук
07 Март 2012 21:44
Абе какво стана със Северна Корея? Май прекратила програмата срещу помощ с храна?
07 Март 2012 21:46
Военен ядрен Иран е неминуем. Всякъкъв опит за предотвратяване на този факт е химера и кауза пердута.
07 Март 2012 22:11
Зипе, кажи доколко е вярно, че ирански ракети теоретично биха достигнали до Бургас?
07 Март 2012 22:14
Вместо да разпъват палатки, много държави се усетиха и използват вече мирния атом за защита на суверинитета и националните си богатства. А и персите са друга Мара , манталитет , история и т.н.
В едни преговори няма лошо. В случая са закъсняли.

07 Март 2012 22:50
ЗИП-е, кажи сега, ще има ли феерия или и този път само ще се слюнчат покрай иранският нефт?
08 Март 2012 00:17
Та като спомена Спартак, Ирак, та се сетих, как се мъкнеха там едни инспекции, комисии, проверки за ОМП. Нищо не намериха, но въпреки това удариха Ирак под предлог , че имали химическо и не знам какво оръжие.
08 Март 2012 02:07
еврейски националисти
08 Март 2012 03:18
Чалмите връткат центрофугите , западняците качват ракетите под крилете на самолетите.
Да видим кой пръв ще свърши заданието.
08 Март 2012 05:15
Ракетите се качват и хвърлят много по-бързо.
08 Март 2012 08:38
Не съм сигурен, че Обама вярва в мирното решение на проблема, но няма да удари Иран, докато не направи всичко възможно, или поне не убеди света, че е направил всичко възможно да не се прибягва до военни решения. Вероятно ще бъдем свидетели на поредния цирк, където Иран печели време, Китай и Русия се правят, че полагат усилия и поддържат надеждите, а западните страни много бързо остават разочароване от липсата на съдействие от иранска страна. Предполагам, че Обама ще натопори Русия и Китай да водят преговорите, та да ги види докъде ще я докарат, а и те самите да се видят.
08 Март 2012 09:56
Велика Персия може само да се присмива над комичната американска армийка от полугладни войничета.
08 Март 2012 10:08
Барак Обама заяви: "Все още има прозорец за мирно решаване на този проблем".


Забравил е да добави, че не може да разбере в момента дали е дошло времето или не, за да бъде затръшнат прозореца и за това се чуди къде да го снесе. При тия цени на яйцата в западна ивропа най-добре е да го снесе в посолството на Ворлик. При всички положения поевтиняването преди Великден няма да го хване.

В личен план ме тревожи само обхваналата ме амнезия за аритметиката. Как така петте велики сили са шест, като се остави настрана, че включват и страната агресор Германия. Сичките пет (дето са шест) пък се представляват от конкурентната нам калинка и външен министър на ЕС - английската баронеса с вълнени червени прашки, което ги докарва къмто седем субекта от едната страна. Ама нейсе, шъ прегледам учебника на внучетата пак.

P.S. Промените в официалното облекло са наложени от времето и ишияса и не следва да се разглеждат като демарш с друг контекст.
08 Март 2012 10:17
Военен ядрен Иран е неминуем. Всякъкъв опит за предотвратяване на този факт е химера и кауза пердута.

Ама другарят Дамаджан каза, че Иран НЕ разработва ядрено оръжие. Кой от двама ви лъже?
08 Март 2012 10:19
Великите сили ще преговОрят с Иран


Ще преговОрят какво, материала, предаван миналия срок ли?
08 Март 2012 10:20
Велика Персия може само да се присмива над комичната американска армийка от полугладни войничета.

Зипка, защо имам гадното чувство, че се подиграваш с нас! Лъжа ли се или да?
08 Март 2012 10:48
Germanik,
с кои "вас"? Аз просто иронизирам смехотворната аемриканска политика на "сплашване". Иран говори точно като Лев Толстой който някога беше казал по повод един негов колега писател "Он пугает, а мне не страшно".
Щатите са смехотворни в своите опити чрез блъфове да сплашат пасионарните перси които въобще живеят в един идеалистичен свят, които вярват в съдния ден, в 12-я имам и така нататък. Иран от война не се страхува. От война се страхуват и направо са в параноя клерикалните местни сунитски сатрапии и Израел.
Така, че положението е катастрофално за Вашингтон. С блъфове работата нема да стане,а за истинска война немат "д..е". Пълен ступор.
08 Март 2012 10:52
Наистина са го прочетох, ама яко пасва с моята теза!
САЩ предлагат на Израел модерни оръжия, ако се откаже да атакува Иран
08 март 2012 | 10:43 | Агенция "Фокус"
Начало / Северна Америка
Ерусалим. Съединените щати ще предложат на Израел модерни оръжия, в замяна на отлагане извършването през тази година на атаката срещу ирански ядрени обекти, съобщава ежедневникът “Маарив”.
Позовавайки се на западни дипломати и разузнавателни източници, изданието посочва, че по време на посещението във Вашингтон на премиера Бенямин Нетаняху миналата седмица, администрацията на САЩ е предложила да достави на Израел модерни ракети за разрушаване на бомбоубежища и самолети-цистерни за дълги полети.
В замяна Израел ще се съгласи да отложи евентуално нападение срещу Иран до 2013 г., след президентските избори в САЩ през ноември.


08 Март 2012 10:52
Барак Обама заяви: "Все още има прозорец за мирно решаване на този проблем".

И този прозорец се затваря на 6 ноември 2012
08 Март 2012 11:29
Велика Персия може само да се присмива над комичната американска армийка от полугладни войничета.

Зипка, защо имам гадното чувство, че се подиграваш с нас! Лъжа ли се или да?

Ама как ще подиграва, моля ви се. ЗИП-а е искрен от дъното на душата си - още когато обясняваше как Железния бедуин щял да изрине либийската опозиция у морето, после как небето щяло да свети от горящи натовски авиони, после как чадските наемници щели да клецат бели натовски дупета, после как Муамар изпълнил своята историческа роля - да вкара НАТО в капана и да осигури високи цени на нефта за Государя, поради което Муамар с чиста съвест и спокойно сърце се е скрил в тръбътъ, да дочака мъченическа смърт и шифрограма от руското посолство "Благодаря за службата, тов. Муамар, Подпис: Ваш ВВП". Докато накрая пак искрено и лично Муамар беше напопържан пост мортем- "пада му се на камиларя, като се отклонява от моите съвети и не си купи руско и китайско оръжие за трийсе-четириесе милиарда шумави долара".
Сега наблюдаваме същият подход - искрено и лично свеждане на приятни за ухото тезиси до няколко активно ползващи клиничните пътеки, с цел смекчаване на когнитивния дисонанс у последните. ЗИП-а е искрен и не лъже, напомня на професионален психатър общуващ с пациентите си - искрено вярва в това в което те вярват и в това което им разказва. Виж тези които вярват на тезисите на ЗИП-а... хм, ами важното е да се чувстват добре хората.
08 Март 2012 12:39
Апропо,
какво стана със Сирия?
08 Март 2012 12:43
Тов. Хаменей май се гъбарка с тов. Хюсеин...
Аятолах Али Хаменей приветства коментарите на Обама срещу започването на война с Иран
08 март 2012 | 12:32 | Агенция "Фокус"
Начало / Близък Изток
Техеран. Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей приветства коментарите на американския президент Барак Обама срещу разговорите за война с Техеран, заради ядрената програма на страната, предаде АФП.
„Това говорене е добро и показват отказ от илюзиите”, казва Хаменей.
Тези дни Обама каза, че иранската ядрена програма не е непосредствена заплаха, аргументирайки се, че „прозорец” за дипломация може да изпревари иранската бомба, като в същото време осъди републиканците за изказванията им настояващи за военни действия срещи Ислямската република.

08 Март 2012 12:58
08 Март 2012 13:08
Апропо,
какво стана със Сирия?

Не знам, чакам ти да ми кажеш. До момента, съгласно твоите тезиси "Железнио алевит, тов. Асад" требе да е сгазил двайсе пъти чуждестранните наемници и мир, спокойствие и мюсюльманска любов да царуват в Сирия. Предполагам артилерийската стрелба е от салютите по случай воздвижението на Асад до любимец на народа. Все пак във връзка с информациите, че разни министри почнаха да бегат при бунтовниците, ти препоръчвам да си подготвиш и тезис относно това как тов. Асад е изпълнил историческата си мисия и с чиста съвест и спокойно сърце е приел воздвижението си до прогресивен мъченик и символ на борбата срещу Контрареволюцията.
08 Март 2012 13:14
Mаузер,
рано е! По-добре ти си приготви реч за обратното. Тов. Асад ще се слезе от власт когато реши Кремъл и ще бъде заменен от човек който Кремъл посочи. Това се казва "real politics". Както казва тов. Скеле, нека се подготвим за съдбовния ден в историята на човечеството 7.05.2012г!
08 Март 2012 13:17
Иран ще бъде нападнат. Това не буди вече съмнение у никого, като гледам. По-страшното идва след това: Кога ще нападнат Русия? Защото явно това е и крайната цел))))
08 Март 2012 13:17
А Барак е хубаво да реши най-сетне наболелите вътрешни проблеми на САЩ свързани с правата на човека!
МИД России: американцы должны строго следовать всем аспектам в области прав человека
08 Март 2012 13:20
Кремъл дава тон за песен по отношение на гъбаркането с американците. Всеки ден вече ги взимат на подбив и им се присмиват. И това става заразно!
08 Март 2012 13:27
има да пушат нечии шалвари
08 Март 2012 14:08
Тов.Маузер, изкефи ме!
08 Март 2012 14:22
По-добре ти си приготви реч за обратното. Тов. Асад ще се слезе от власт когато реши Кремъл и ще бъде заменен от човек който Кремъл посочи.


Ти мен не ме търси под тази дрянка. Аз не съм геополитически визионер като тебе и речи не държа. Аз съм великошаячноправденик - мило, учтиво и любезно внисам яснота каква ще е Великата шаячна правда за този или онзи казус по света и у нас. Това е близко до реалполитик-а и адептите му (апропо Динаин е един от тях), но за разлика от тях, аз съчувствам на застаналите от грешната страна на шаяка на правдата.
Това, че Асад ще го гътне от власт Кремъл и Кремъл ще му посочи заместника е доста вероятно, но с едно уточнение - гътването на Асад ще бъде спазарено и какво е получил Кремъл ще се види като утихне кървавия въртоп, който неминуемо ще последва. Руснаците не са толкова наивни, че да спазарят Асад заради правото да определят неговият наследник, при перспектива за поне пет години нестабилност в Сирия. По-скоро ще получат некоя концесия и военна база. А ако са наистина мислят два-три хода напред, ще търсят правото те да гарантират безопасността на сирийските християни - дето се казва morale highgroud за 50 години напред. Ама за каквото и да става дума, любимият ти коляч вече е изпържен. Той се компрометира съвсем сам допускайки кланета на цивилни от собствения му народ.
08 Март 2012 14:22
"08 март 2012 | 01:49 | Агенция "Фокус"
Техеран. В Иран вероятно ликвидират следите от радиацията след изпитания на неутронен детонатор на ядрения обект Парчин, пише руският в. „Российская газета”. До този извод стигнаха специалистите от Международната агенция по атомна енергетика (МААЕ), изучавайки спътникови снимки.
Камиони и други машини работят на обекта, за да скрият следите от изпитанието на устройство, което се използва за осъществяване на ядрен взрив, смятат двама от експертите. Друг дипломат не потвърди това, но заяви, че всеки опит за тестване на детонатор за ядрена реакция може да бъде проведен само в рамките на програма за разработване на ядрено оръжие."


В САЩ явно се съобразяват, че реално Техеран има вече ядрено оръжие и затова Обама дава заден за агресия срещу Иран. Самомнителните и военолюбиви израелци, обаче, още се мислят за богоизбрани и недосегаеми и може и да перат някой слънчев ден радиоактивни пешкири.
08 Март 2012 14:39
Тук по цял ден си чешем езиците, а аз през това време се за Уорлик си мисля - сигурно е задръстил със грами Външното министерство и Пентагона. И се чуди за какво по-напред да пише. Дали да даде приоритет на историите с Боко и бонусите, или да предпочете мненията на форумните специалисти от в-к Сега за събитията в Иран. По-важен за американците е Иран, разбира се. Дано само Уорлик не се излъже и да представи анализите на ЗИП-а като свои собствени разработки. Че току виж го оценили високо и решили вместо да го хабят в България, да го засилят като амбасадор в Иран. Да наблюдава по-отблизо събитията и да прави още по-точни прогнози, де. И ако това стане, тогава ще я закъса. Защото Иран няма интернет връзка с останалия свят и изворите му на информация ще пресъхнат .
08 Март 2012 15:27
Маузер, Стасев !

ЗИП-е, все още съм настроен снизходително и се надявам, че всъщност се опитваш да се гъбаркаш с нас(всуе форумците имам предвид)!
В противен случай (не дай боже!) нещата замирисват яко на патология!
08 Март 2012 15:32
Всъщност, реалностите са различни от желаното, ЗИП. Реално- американската армия не е от полугладни и деморализирани лумпени- това е вероятно най- обезпечената армия, с високопрофесионално командване. Реално- Сирия ще го отнесе. Иран - много вероятно, макар, че това не е Либия, Сърбия и т.н. Това е мнооооого костелив орех. Римляните се подхилвали, че ще се бият с мъже ,дето си боядисват брадите и се гримират. След това не им било смешно. Русия, реално, не може да проектира сила извън границите си. Може само да печели време. Защото техният ред идва. Те го знаят. Само още не са уверени- с редовна армия ли ще се противопоставят или с партизанска. Ако за пореден път елита им ги продаде. И не ме гозамбосвай. Не съм еднопистов. И обичам Русия. Освен сърце, имам и мозък, обаче.
08 Март 2012 15:33
На дамите- честит празник! На Бенедикта - и целувки!
08 Март 2012 15:57
Ти не го мисли Ворлика, той по защитената дип сателитна връзка па шъ мое да чете ЗИПа и да списува глобалния анализ с необходимите детайлни разрези в дълбочина. А иначе ми се струва, че се пропуска играча Китайчо, щото и той сай натопорчил нещо.
08 Март 2012 16:47
Ерусалим. Съединените щати ще предложат на Израел модерни оръжия, в замяна на отлагане извършването през тази година на атаката срещу ирански ядрени обекти
Добра идея. По същия начин Русия да предложи на Сирия С-300 ПМУ при условие, че няма да напада Израел (примерно да края на тази година) Същата оферта да бъде предложена и на Иран.
08 Март 2012 16:56
Прав си, Invalid, за сателитната връзка - успокои ме! . На Русия играта е ясна. Колкото кризата по-дълго продължи, толкова по-добре. По-дълго време високи цени на петрола и сигурни клиенти - кеф ти Европата, кеф ти Китай. А и за Иранските атомни централи сигурно не берат кой знай каква голяма грижа. Ако са ги снабдили със същото оборудване, сделано от полски скрап, с което обновиха наскоро и Козлодуй, до края на кризата се ще издържат. И след това плащай пак за ремонт и нови части. Ако пък ги подпушат с амИриканските бомби, не е ли се едно от какво са направени. Виж с Китайчо положението е по-сложно. Покачените цени бъркат яко и в неговия джоб. Така че да поддържа дълго време политиката на Русия надали му е по сърце. Да й обърне гръб, и с това да разцепи прогресивните сили, поне засега също не върви. Ако се запуши Ормузкия проток, кой ще му пълни цистерните. Трудна работа и затова най-вероятно е решил засега да си трае. Него май най го оправя една бърза развръзка, но без негово участие, разбира се. Ама можеш ли да го разбереш, след като мисли по китайски. Може и да има нещо резервно в задния джоб. Поживем, увидим - се ще изока по некое време и ще се разбере. Две системи в едно поне засега върви, ама две политики в едно като че ли е по-трудно.
08 Март 2012 16:58
ха така! само бой по фееричната каска на Зипо... че съвсем е заприличал на Душето... (аджеба де се дяна он? или Зип = Душко?! )

ма иначе верно че нищо не сказахте за жълтиО инкасатор с цървена престилка?
08 Март 2012 17:00
ха, Танас Стасев писал вече!

мерсаж
08 Март 2012 17:05
АК 47 да си чел случайно по внимателно световната история през вековете - който е посегнал на Русия все го е отнесъл дебелия. За Иран не знам , но все пак това не е Ирак и си мисля ,че евреите накрая може да перат пешкирите от радиацията.Дано не съм прав ,защото никой не знае накъде ще задуха вятърът!!!
08 Март 2012 17:20
който е посегнал на Русия все го е отнесъл дебелия
това и за комунистите ли важи?!
08 Март 2012 17:22
... не, за Germanutите важи!
08 Март 2012 17:26
Да, Чефо. В крайна сметка ,който посегне на Русия накаря винаги отнася по един парад- парад в Париж, парад в Берлин, парад в ... Така било е , така е и пак така ще бъде. А ти да си забелязал, че въпреки това мераклиите не намаляват?
08 Март 2012 17:27
що ли ми се струва, че непремерените израелски изказвания, барабар с аштънските, са с цел провокиране на Иран, за да получи някой друг -казус белли.

Но - Восток дело тонкое, Петруха.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД