:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мит Ромни победи в американския "супервторник"

Бившият губернатор на щата Масачузетс Мит Ромни печели първичните избори за кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия в шест от десет американски щата в т.нар. супервторник, предаде Би Би Си. Той регистрира успех в Масачузетс, Върмонт, Айдахо, Аляска, Вирджиния и Охайо, смятан за ключов, тъй като досегашната история на американските избори няма избран президент, който да не е взел този щат. Битката за Охайо бе доста оспорвана между Мит Ромни и основния му опонент за кандидатпрезидентската номинация на републиканците Рик Санторъм. 38% от гласовете в Охайо получи Ромни, а 37% бяха за Санторъм, който победи в три щата - Тенеси, Оклахома и Северна Дакота. В. "Ню Йорк таймс" коментира, че малката разлика в щата Охайо и пораженията на Мит Ромни показват, че той продължава да бъде уязвим "на географска и идеологическа почва". Нют Гингрич спечели първичния републикански вот в родния си щат Джорджия.

За да получи номинацията на републиканците, Мит Ромни трябва да има подкрепата на 1144 делегати на националната конференция на партията, като в момента разполага с гласовете на 415. Санторъм пък има на своя страна едва 175 делегати. В следващите десет дни предстоят първични избори в Канзас, Алабама, Мисисипи и Хавай.



787
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД