:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 43
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Всеки офис ще трябва да има помещение за спорт

Работодателите да осигуряват поне едно помещение за спорт на служителите си, предвиждат промени в закона за устройство на територията и за физическото възпитание и спорта, приети вчера на първо четене в образователната комисия на парламента. Техен вносител е председателят на комисията Огнян Стоичков ("Атака"), а одобрението им мина със забележката, че трябва да се направи внимателен финансов анализ.

Изискването ще важи за новоизграждащи се производствени, административни или други делови сгради с капацитет над 100 работни места. Стоичков предлага работодателите на вече съществуващи обекти да направят ремонт и да обособят помещение за спорт или да осигуряват карти за безплатен фитнес например. За тези, които реконструират вече действащите сгради или помещения и направят зали за спорт, се предвижда 5% отстъпка от данък сгради в продължение на 3 години. Сред мотивите си за промените шефът на образователната комисия посочи изследвания, според които работниците, които спортуват, по-рядко ползват болнични и това е от полза за работодателите, тъй като се повишава производителността.

Стоичков предлага още в новоизграждащите се детски градини задължително да има и плувен басейн. Според депутати от опозицията трябва да се пресметне с колко ще се натоварят работодателите и общините, за да се изпълнят изискванията.
9
1832
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
07 Март 2012 20:52
Божееее.. В миналият парламент имаше един Станчо Тодоров...Та единственият негов законопроект беше сутрин работата във всеки офис, включително и парламента да започва с физзарядка
07 Март 2012 21:37
Боже, тия в Парламента съвсем изкукуригаха! Следващото изискване какво ще е - помещение за бърз секс?!
07 Март 2012 21:44
Доста по-добре ще е във всеки офис на фирма с повече от 100 служителя да има поне две легла, два апарата за мерене на кръвно налягане, кардиограф и медицинско лице с необходимото образование, отколкото фитнес зала.
07 Март 2012 22:36
Следващото изискване какво ще е - помещение за бърз секс?!


Паисий, защо следващото?
Предлагам да мине по-напред в законодателната програма, дали за бърз или кой колкото може, нека не ограничаваме
Ползите надхвърлят тези от спорта в други форми.
08 Март 2012 00:09
Добре ще е спортната зала да е в задължителната зимна градина, проектирана от задължителния ландшафтен архитект. Само не знам къде спят асоциациите на фризьорите и бръснарите, и на собствениците на химическо чистене, та не дадат и те един скромен рушвет на ГЕРБерастката паплач в парламента, че и те да станат задължителни. И какво е това сто работни места, по-добре е да се намали на пет, за да може да обхванат и офисите в апартаменти. Нито лев не трябва да се изпусне.
08 Март 2012 07:02
Сексът по смисъла на ЗУТ се брои за спорт. В тази връзка едно помещение с фитнес уреди е чудесна възможност да изпробвате нови пози, а по мое скромно мнение фитнес облеклото е секси. Помещения над 20м2 следва да се оборудват с преместваеми параванчета (задължително преместваеми щото от време на време е хубо да се прави тийм билдинг).
08 Март 2012 09:27
във всеки офис на фирма с повече от 100 служителя да има поне две легла, два апарата за мерене на кръвно налягане, кардиограф и медицинско лице с необходимото образование


тези предложения са залегнали в промените на кодекса на труда и към тях има добавени и такива неимоверно полезни и нужни за работниците допълнения като осигуряване на инвалидни колички, асистент за работещите с деменция и памперси за сметка на работодателя. Има предложение опелото преди пенсиониране да бъде удържано от първата и единствена пенсия, а ако такава не се полага, да се покрива с част от получените пари от принудителната продажба на масата на наследството.
08 Март 2012 11:16
Абе,тоя цървул ненавървен(дупетата)чувал ли е,че освен офиси в които се произвежда основно тор,има и заводи с реално производство,където тези му простотии въобще на вървят?
08 Март 2012 11:34
данеб :
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД